Att vara supporter Att vara supporter Att vara supporter

Vad är ett lag utan supportrar? De som alltid står där, alltid hörs och alltid älskar! Som supporter kan du antingen stå i klacken eller bara sitta och njuta men hur du väljer så har du alltid kärleken till Brage där! Vi är stolta över er!

En av medlemmarna i Serik Fans, Anders Vennberg, beskriver hur det är att vara supporter:

 

Att gå på en supportersamling inför en Bragematch är en upplevelse lika stor som matchen i sig, om inte större. Det är som att gå på cirkus ungefär.

 

Jag brukar sätta mig i ett hörn med en kall öl och bara blicka ut i lokalen och bevittna spektaklet som utspelar sig inför mina ögon. Det sjungs ramsor, det spills öl, det trillas och det skålas. Alla går klädda i grönvita kläder och alla är precis lika förväntansfulla. Före matchen har blåsts igång är vi alltid vinnare.

 

Den ena efter den andra slår sig ner bredvid mig och ska snacka artiklar, laguppställningar, transferrykten och annat bragerelaterat. Vissa av dem skulle jag inte drömma om att umgås med vid sidan av Serik Fans, men i det här forumet, i den här lokalen passar alla ihop. För alla hejar på Brage.

 

Det är det som är det fina med Serik Fans. Man får träffa folk man aldrig annars skulle träffat. Man får nya perspektiv och nya relationer och det uppstår ett band – kalla det gärna brödraskap, även om jag inser att det strider mot dagens rådande könsdebatter – som inte går att finna någon annanstans.

 

Serik Fans kan vara världens mest spretiga supporterklubb. Ingen är den andre lik och alla är vi i helt olika faser i livet. Brage är limmet som håller oss samman. Medlet som får oss att korsa de sociala gränsdragningarna och lära oss att förstå andra typer av människor. Man bjuds in i sociala världar som man aldrig tidigare besökt och får en helt annan förståelse för olikheterna i samhället.

 

Att få känna gemenskap med människor som man aldrig annars skulle umgås med är supporterskapets gåva till samhället. Fotboll förenar världar, det är dagens sanning.

 

Jag är lyckligt lottad som hittat in i den här världen av ovillkorlig kärlek. Serik Fans har förändrat mig, förbättrat mig och förvandlat mig.”

 

Välkommen som supporter till IK Brage!

Senast ändrat: 2013-03-04   Skrivet av:
sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2022 IK Brage.