Nyheter 2020-07-04 0-0 mot Halmstads BK 0-0 mot Halmstads BK
2020-07-04   Skrivet av:

IK Brage fick med sig en poäng i hemmamötet mot Halmstad BK. Matchen på Domnarvsvallen slutade 0-0.

-Vi får vara nöjda som matchen utvecklade sig, säger Brages tränare Klebér Saarenpää, kort efter slutsignalen.

 

Gästande Halmstad BK, med två raka 3-0-segrar i bagaget, var det bästa laget stora delar av första halvleken och hade flera möjligheter spräcka nollan. Brage tog sin in i matchen efter dryga halvtimmen och i andra akten var det chanser åt båda håll.

 

För andra matchen i rad höll Brage nollan. Framåt skapades också en del bra lägen, framförallt i andra halvleken.

-Vi hade en bra defensiv, och spelet blev bättre och bättre ju längre matchen gick, menar Klebér nöjd över hur man tog sig in i matchen.

 

Bortalaget Halmstad BK kopplade direkt tag om tillställningen och skapade flera vassa chanser. Första tjugo radade man upp fyra heta möjligheter. Dusan Djuric hade ett skott som Adrian Engdahl tippade till hörna, Mikael Boman ett hårt skott som träffade Engdahls högra stolpe, Boman igen med ett skott över från nära håll och Samuel Kroon ett avslut som fick Bragemålvakten kasta sig raklång för att rädda.

 

Hemmalaget fick mest slå ifrån sig och satsa på långbollar till anfallarna Anton Lundin, Noa Wiliams och Leonard Pllana.

-De dominerar totalt första tjugofem. Sedan får vi tid att snacka ihop oss i pausen, säger Saarenpää.

 

I 29:e matchminuten var det nära igen för HBK, när Joseph Baffo nickade utanför på Emil Tot Wikströms inlägg.

-Jag var ganska säker att den skulle gå in, säger HBK:s mittback, som tror matchen fått en annan karaktär om man gjort något mål på alla sina chanser i första halvleken.

-Inte för att låta arrogant, men jag tror vi hade kört över dem fotbollsmässigt om vi gjort 1-0.

 

Halmstad vände stundtals ut och in på Brages försvar första halvtimmen.

-Jag tycker att vi hade bra koll på dem i första, speciellt första trettiofem, vi är det klart bättre laget. Vi borde tryckt in ett eller två mål, men så är fotbollen.

 

Brage gjorde ett byte i 32:a matchminuten när Carlos Garcia Ambrosiani fick kliva av efter en skada, och in kom Robbin Sellin.

 

I slutet av halvleken fick Brage mer att säga till om. Bland annat radade man upp tre raka hörnor.

 

I halvtid gjorde hemmalaget ett dubbelbyte när Kristian Andersen och Seth Kanteh Hellberg gjorde comeback efter skador, vilket lyfte laget.

 

Hemmalaget fick mer att säga till om när man kunde hålla bollen mer inom laget och neutralisera Halmstads uppspel från flankerna.

-Vi fick kontroll på deras inläggslägen, de överbelastade mycket på kanterna, och ville få in bollen i boxen. Vi kommer upp högre i banan i andra. Vi vinner ett eller två lägen och då får man tryck på motståndarna, som de fick på oss i första, nu var det vår tur, säger Seth Kanteh Hellberg.

 

Robbin Sellin var aktiv i andra halvleken och tog många löpningar.

-Det funkade bra med bytena. Robbin har kvalitet i offensiven. Vi blir mer lugna hur vi tar oss an andra halvleken. Vi hade en del bra möjligheter, säger Bragetränaren.

 

HBK:s skyttekung Rasmus Wiedesheim-Paul var tämligen anonym i matchen och det var först i 55:e minuten han kom till en målchans, när han nickade Samuel Kroons inlägg över.

 

Hellberg hade sedan ett bra avslut i 58:e matchminuten, framspelad av Leonard Pllana.

 

Spelet böljade mycket fram och tillbaka och båda lagen skapade chanser för ett ledningsmål.

 

Brage var när att ta ledningen i 51:a matchminuten när Joseph Baffo styrde Sellins vänsterinlägg i ribban.

 

Leo Pllana och Robbin Sellin hade ett fint samarbete på vänstersidan som ledde fram till att Anton Lundin fick bollen och serverade Kanteh Hellberg till nästintill öppet mål, men vars nick gick utanför, i 70:e matchminuten.

 

Hellberg hade också en till bra chans i 78:e matchminuten som målvakten Malkom Nilsson räddade. Inbytte Hellberg är själv ganska nöjd över sin insats, men grämer sig över sina missade målchanser.

-Jag tycker jag gör en helt okay match med tanke på omständigheterna. Men jag kan ändå inte säga att det är bra för jag har två bra lägen, men jag får ingen träff på nicken och mitt avslut går mitt på. Men vi ska ändå vara nöjda över en poäng i dag.

 

Halmstads Joeseph Baffo var också relativt nöjd över delad pott.

-Vi kom inte upp i nivå i andra och de fick en del kontringar. Jag tycker vi borde ta hem tre poäng, men de kunde också fått tre poäng. Jag hade en bra glidtackling där jag får sträcka ut så att den går ribba ut. Allt som allt får man vara ödmjuk. Vi är det bättre laget men en poäng borta mot Brage får man vara nöjd över. De är ett bra lag och stabilare än de lag vi mött tidigare, vi får ta med oss den här poängen på den långa bussresan hem.

 

Bragetränaren Klebér Saarenpää var nöjd med en poäng, även om det kunde blivit tre.

-Vi ska inte vara giriga. En poäng är bra. Andra raka nollan är bra och alla ska ha cred i dag.

 

Tyvärr tvingades både Carlos Garcia Ambrosiani och Bantu Mzwakali kliva av med skador. Troligen kommer båda missa matcherna mot Ljungskile och AFC Eskilstuna.

 

Text: Olov Lindgren

Foto – Toppbild: Henrik Hansson


Lämna kommentarer

IK Brage - Halmstads BK

IK Brage-Halmstads BK 0-0

Varningar: Brage: Carlos Garcia Ambrosiani, Seth Kanteh Hellberg, Lukas Hiltunen, Kristian Andersen, Oscar Lundin.

Domare: Anti Kanerva.

 

IK Brage (3-4-3): Adrian Engdahl-Mattias Liljestrand, Alexander Zetterström, Carlos Garcia Ambrosiani (Robbin Sellin, 32)-Bantu Mzwakali (Lukas Hiltunen, 62), Oscar Lundin, André Kamp (Seth Hellberg, 46), Alexander Ekblad-Leonard Pllana (, Pontus Jonsson 90+3), Anton Lundin, Noa Williams (Kristian Andersen, 46). Ersättare: Victor Astor (mv), Karl Johansson.

 

Halmstads BK (4-4-2): Malkolm Nilsson-Andreas Bengtsson, Andreas Johansson, Joseph Baffoe, Edvin Kurtulus-Samuel Kroon, Joel Allansson, Dusan Djuric (Jonathan Svedberg, 79), Emil Tot Wikström (Erik Ahlstrand, 79)-Rasmus Wiedesheim-Paul, Mikael Boman (Sadat Karim, 64). Ersättare: Malte Påhlsson (mv), Alexander Berntsson, Isac Larsson, Alexander Johansson.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.