Nyheter 2019-05-13 0-0 mot Norrby IF 0-0 mot Norrby IF
2019-05-13   Skrivet av:

1-2 mot Varberg och 0-1 mot Degerfors – men hemma mot Norrby IF såg IK Brage till att förlusttrenden bröts. Matchen slutade 0-0 inför 1 105 åskådare.

-Skönt med nollan och få poäng igen, säger Brages tränare Klebér Saarenpää. efter slutsignalen.

 

Trots att matchen blev mållös saknades inte chanser. Båda lagens målvakter, Peter Rosendal och Mergim Krasniqi, svarade för flera vassa räddningar. ”Rosen” gjorde ett par frilägesräddningar och Krasniqi var säkerheten själv och hade även turen med sig när Kristian Andersen med dryga tio minuter kvar träffade stolpen.

-Det var en mycket öppen match som kunde svänga åt vilket håll som helst, kommenterade Bragetränaren matchen.

 

I slutet gick både Brage för seger, men inget av lagen lyckades alltså spräcka målnollan.

 

Gästernas Abdelrahmn Saidi och Robin Strömberg hade varsitt jätteläge att ge Boråslaget ledningen. 

-”Rosen” gör några jätteräddningar på omställningar som vi släpper till, säger Saarenpää.

 

För Brage hade, förutom Kristian Andersens skott i virket, även Christian Kouakou på stopptid ett vasst skott som Krasniqi lyckades parera.

-Det svängde mycket sista tio. Vi ville gå för seger, men inte blotta oss alltför mycket heller. Det är en hårfin balansgång, säger Saarenpää.

 

Brage ställde upp med samma startelva som senast mot Degerfors, med undantaget av att Seth Kanteh Hellberg fick chansen på mitten, medans Oscar Lundin förpassades till avbytarbänken.

 

Att Norrby kom till matchen med ett bra självförtroende efter de senaste segrarna märktes då man spelade respektlöst direkt från start.

 

Efter inledningen tog Brage över spelet, och började vårda bollen. Ganska snart skulle också grönvitt skapa målchanser. Christian Kouakou kunde efter knappa tio minuter ta sig igenom Norrbys mittförsvar, men hans avslut saknade kraft och Norrbymålvakten Mergim Krasniqi kunde rädda. Bara minuten senare var hemmalagets #9 åter framme i straffområdet, men kom ur skottvinkeln.

 

Brage var det spelförande laget, men Norrby försvarade sig på ett bra sätt. Ofta hade gästerna fem eller sex spelare i backlinjen när Brage hade bollen.

-De var bra bakåt och det var svårt att spela igenom dem, säger Brages anfallare Kristian Andersen, som tycker matchbilden blev som väntad.

-De hade många spelare i backlinjen. Vi hade mycket tid med bollen, men hade svårt att hitta rätt lösningar att komma igenom. När vi gjorde det så lyckades vi inte göra mål på våra chanser, säger Andersen som fortfarande är på jakt efter sitt första mål för säsongen.

 

Han hade halvvägs in i första halvleken en frispark utanför straffområdet som Mergim Krasniqi fick sträcka sig i sin fulla längd för att rädda till en hörna. Brage arbetade sig allt närmare ett ledningsmål. Anton Lundin, som till en början haft svårt komma in i spelet, fick efter ett Norrbymisstag, ett friläge, från mittplan. Men åter var det Mergim Krasniqi som räddade Norrby från baklängesmål, efter ha gjort en fin utrusning. På den efterföljande hörnan var det sedan nära att Seth Hellbergs skottpassning på hockeymanér, styrdes in av Christian Kouakou. Men avslutet gick tyvärr precis utanför stolpen.

 

Peter Rosendal som gjort en strålande seriestart visade att formen håller i sig. Norrby visade att man inte bara ha offensiv kraft i stjärnan Richard Yarsuvat. Storväxte anfallskollegan Dardan Rexhepi visade upp ett bra anfallsspel.

-Vårat samarbete fungerar bra. Vi har bra egenskaper. Jag brukar ta det defensiva ansvaret, säger Rexhepi.

 

Brage ska tacka ”Rosen” att Norrby inte tog ledningen efter dryga halvtimmens spel. Först lyckades han tippa Alen Krasnicis skott över ribban. Sex minuter senare, i den 38:e matchminuten, var det Dardan Rexhepi som fick en hundraprocentig chans i straffområdet efter bollen gått över Carlos Garcia. Men Bragemålvakten kom ut och täckte skottet.

-Han (Peter Rosendal) gör en reflexräddning, säger Dardan Rexhepi, som kände sig hyfsat nöjd med en poäng:

-Sett till antal chanser, och pulsen i spelet är det ganska rättvist. Jag tycker vi var stabila bakåt. Jag hoppas att vi kommer att utvecklas mer offensivt. Säsongen är ung, och det är många poäng kvar att spela om.

 

I en ganska jämn första halvlek var det Brage som vann avsluten på mål med 3-2, och skulle något lag haft ledningen, skulle det nog varit IKB.

 

Inledningsvis av den andra halvleken stack Norrby upp med ett par distansskott. Men likt första halvleken började sedan hemmalaget ta över och skapa målchanser. En Bragehörna i den 55:e minuten hittade fram till Seth Hellberg i straffområdet, men utan att det blev något avslut. Ett tålmodigt Brage hade svårt att riktigt komma till några farligheter, mot ett välorganiserat Norrby, som försvarade sig bra.

 

NIF som inför matchen var obesegrade på bortaplan, skapade inte mycket framåt. Med dryga 20 minuter kvar spelade Dardan Rexhepi fram Richard Yarsuvat, men Bjarni Mark Antonsson blockade skottet.

-Vi hittar varandra bra och har bra energi. Jag passade snett inåt bakåt. Vi är solida där bak, och 0-0 reflekterar matchen bra, säger Dardan Rexhepi.

 

Brages oflyt med skott som tar stolpe ut fortsätter. För efter 77 minuter, var det stolpen som hindrade Kristian Andersens skott att gå i mål, efter Christian Kouakous framspelning.

-Nu har jag haft två skott i stolpen, säger Kristian Andersen och minns stolpskottet i förra hemmamatchen mot Varbergs BoIS.

-Jag ville göra mitt första mål i dag. Det är otur att den träffar stolpen.

 

Kan du berätta om situationen?

-Det är en cross från Christian, bollen kommer lite överraskande, jag tar ner den på bröstet, skjuter med vänstern, men den träffar stolpen.

 

Hur tycker du samarbetet med Christian Kouakou fungerade?

-Vi behöver mer tid för att få samarbetet att fungera. Men det är svårt när de pressar upp med backlinjen, då de är tre mot två och de får tryck på oss.

 

Matchen öppnade upp sig sista kvarten, och framför allt Norrby hade två skarpa chanser att få resa hem med tre poäng. Först var det Abdelrahman Saidi som sprang till ett friläge som Peter Rosendal räddade. Om än inte lika nära mål, så var det en nick från Robin Strömberg som gick strax över ribban. En sista kraftsamling av Brage på den fyra minuter långa tilläggstiden, var återigen nära att resultera, när inbytte Jonathan Lundbäck framspelning till Christian Kouakou, vars skott räddades av Norrbys målvakt Mergim Krasniqi.

 

Brage insats offensivt var mycket bättre än mot Degerfors, det vara bara målet som saknades.

-Vi borde vunnit idag, men det var ett steg framåt, säger Kristian Andersen, som menade spelet kanske inte nådde den nivå som var att hoppas på när två topplag möttes.

 

Brage försökte skruva upp tempot, men hade svårt mot ett välorganiserat Norrby.

-De låg lågt och försökte kontra. Vi försökte skapa tempo men det var svårt, säger Andersen.

 

Klebér Saarenpää tycker man gjorde en bra prestation, men att det där lilla extra saknades för få med sig tre poäng.

-Det är en matchbild som vi får göra vår grej, men vi  förmår inte bryta ner motståndarna och skapa tillräckligt med chanser och sedan sätta dem.

 

De senaste två förlusterna menar han kan sitta kvar i medvetandet hos spelarna vilket betydde man inte fick den fart i spelet man haft i början av säsongen. 

-Ett lag fullproppat med självförtroende så blir det självklarheter och allt flyter på. Nu hackar det lite och vi letar lite mycket. Vi litar inte på vårt passningsspel så då går det lite långsamt. Alla vet vad vi ska göra, det gäller vi tror på oss själva, menar Klebér.

 

Bragebossen vill plussa extra för Peter Rosendal, som var hemmalagets bästa spelare.

-Han gör några räddningar som blir matchavgörande.

 

Men sedan var väl också deras målvakt bra?

-Ja, tyvärr, säger Klebér med ett skratt.

 

 

I nästa omgång väntar för Brage bortamatch mot Dalkurd. Den matchen spelas på torsdag.

-Det blir en svår bortamatch. Vi behöver vara fokuserade och redo, säger Kristian Andersen.

 

För er grönvita Bragesupportrar som vill se matchen mot Dalkurd på plats på Gavlevallen har möjlighet att göra det tillsammans med oss, då vi anordnar en supporterresa till Gävle med vår partner Siljan Buss. Ni bokar er plats via följande länk: https://www.siljanbuss.se/brage-dalkurd-gavlevallen

 

Text: Per Lindgren

Redigering: Robin Laszlo

Foto: Janne Nilson – Frilansfotograferna


Lämna kommentarer

IK Brage vs. Norrby IF

IK Brage-Norrby IF 0-0

Varningar: Brage: Seth Kanteh Hellberg, Bjarni Mark Antonsson Duffield. Norrby: Jasen Khayat, Richard Yarsuvat. Nino Osmanagic.

Domare: Fredrik Klitte.

Publik: 1.105 (Domnarsvsvallen).

 

IK Brage (4-4-2): Peter Rosendal-Benjamin Hjertstrand, Mattias Liljestrand, Carlos Garcia, Simon Stenberg-Robin Sellin (Jonathan Morsay, 73), Bjarni Mark Antonsson Duffield(Oscar Lundin, 73), Seth Kanteh Hellberg (Jonathan Lundbäck, 82), Anton Lundin-Kristian Andersen, Christian Kouakou. Ersättare: Adrian Engdahl (mv), Alexander Zetterström, Pontus Hindrikes, André Kamp.

 

Norrby IF (4-3-1-2): Mergim Krasniqi-Jasen Khayat, Didric Andersson, Alen Krasnici-Nino Osmanagic (Edafe Egbedi, 90), Abbas Mohamad Abdelrahamn Saidi (Adam Eriksson 90+4)-Robin Strömberg, Richard Yarsuvat, Dardan Rexhepi (Alexaner Henningsson, 82). Ersättare: Erik Ekström (mv), Dijan Vukojevic, Wilhelm Ärlig. • sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2019 IK Brage.