Nyheter 2021-02-03 1-1 på Behrn Arena 1-1 på Behrn Arena
2021-02-03   Skrivet av:

Det blev återigen 1-1 (1-1) för grönvitt, då vi i den andra träningsmatchen för året mötte allsvenska Örebro SK på bortaplan.

Matchens båda mål kom under matchens första tolv minuter, där ÖSK:s återvändare Kevin Walker ordnade 1-0 för hemmalaget i den 9:e matchminuten, innan Leo Pllana tre minuter senare med en drömträff från högre delen av straffområdet placerade bollen utom räckhåll för Örebro-målvakten Mergim Krasniqi.

 

Hemmalaget hade ett klart bollövertag sett över nittio minuter, men Brage stod upp mot ett bra allsvenskt motstånd, och krigade välförtjänt till sig ett oavgjort resultat.  

 

Bragetränaren Klebér Saarenpää var framförallt nöjd med försvarsarbetet efter matchen.

-Det är massvis med frågor som vi ställer oss i dessa träningsmatcherna. Idag fick vi definitivt en hel del svar på några av de frågeställningarna.

 

Vad är ni mest nöjda med spelmässigt?

-Vi utsätts för många defensiva beslut. Örebro får tryck på oss, speciellt i första halvleken men även perioder i den andra. Det är många beslut vi får ta och det finns en grund att stå på, även om det är en del hundraprocentiga chanser som vi ger bort.

 

-I det stora hela gör vi det helt okay. Det är bra att vi får gnugga på det defensiva och att vi även ser glimtar av det omställningsspel som vi vill ha.

 

Även om det blev mycket arbete på egen planhalva när ÖSK tryckte på, visade Brage stundtals även upp ett bra anfallsspel, och kom fram till en hel del lägen även om de högkaratiga var få.

-Vi får några nästan chanser som inte mynnar ut i någonting, menar Klebér.

 

Det som är prio ett för tillfället är försvarsspelet och Klebér Saarenpää förklarar att man kommer jobba mer med de offensiva bitarna i spelet längre fram. 

 

Bragebossen menar att man blev lite passiva i uppbyggnadsfasen när ÖSK låg nära i presspelet.

-När vi blir ansatta orkar vi inte hålla uppe tempot och ställa om från defensiven till offensiven. Örebro får vinna tillbaka bollen lite för fort. Vi blir fega i stunder och har dålig kvalitet att lösa upp deras första press för att sedan komma ur den och komma upp i spelvändningar.

 

1-1 i premiären mot Sandvikens IF följdes alltså upp med samma resultat borta mot allsvenska ÖSK. Klebér vill dock inte dra för stora växlar efter resultatet.

-Nej, det är bara försäsong och så bytte de in många spelare i andra. Men det är ett bra lag vi möter, menar han.

 

Grönvitt lyckades ändå komma med i målprotokollet, när Leonard Pllana snyggt skickade in kvitteringen till 1-1 efter knappa kvarten spelad, med ett välplacerat skott från yttre delen av straffområdet.

-Jag väggar mitt på planen med Kamp (André) och han lägger den på ytan, det är mitt favoritläge och jag försöker lägga den i krysset, säger ”Leo” som fick en fraktur i ena foten i slutet av förra säsongen och missade de två avslutande matcherna.

 

-Det kändes okay idag. Det var länge sedan jag spelade en hel match. Jag har försökt hålla igång under semestern och nu vill jag bara komma i full form, säger Leo haltandes i Behrn Arenas korridorer efter att han fått en smäll på samma fot där han fick frakturen.

 

-Men det är ingen fara, jag kan spela nästa match om coachen vill, säger han lugnande.

 

Brage gjord en solid insats mot ett bra ÖSK, som vann säsongspremiären mot Degerfors med 1-0, och Leonard Pllana var nöjd efteråt.

-Vi gör en bra match mot ett bra motstånd. Vi står upp bra och gör som tränaren säger och jobbar på de bitarna. Vi är nöjda med resultatet.

 

Trots det är tidigt på försäsongen ser han fram emot stundande säsong.

-Det kan bli bra, det är bara början än. Vi försöker jobba med de bitar vi behöver förbättra oss med. Det kommer bli en bättre och annorlunda säsong.

 

Brages spelar nästa match redan på söndag borta mot Hammarby, som under onsdagen spelade 3-3 mot Akropolis. Möjligen kan Oscar Lundin, Pontus Hindrikes och Douglas Karlberg då vara aktuella efter skador.

 

Text: Olov Lindgren


Lämna kommentarer

Örebro SK-IK Brage

Örebro SK-IK Brage 1-1 (1-1)

Mål: 1-0 Kevin Walker (9), 1-1 Leonard Pllana (12).

Varning: Örebro: Arvid Brorsson. Brage: André Kamp.

Domare: Enzo Vesprini, Köping.

 

Örebro SK (4-4-2): Mergim Krasniqi-Benjamin Hjertstrand (Hussein Ali, 46), Arvid Brorssson, Niclas Bergmark (Helmer Andersson, 67), Daniel Björnqvist (Anton Ingves, 67)-Jake Larsson (David Seger, 46), Kevin Walker (Dennis Collander, 46), Nordin Gerzic (Johan Mårtensson, 57), Noel Milleskog (Alfred Arjadevic, 67)-Erik Björndahl (Rasmus Karjalainen, 46), Robin Book (Isac Boye, 67). Ersättare: Bobby Allain, Hussein Ali, Joel Andersson-Segerlind, Johannes Danho.

 

IK Brage (4-4-2): Viktor Frodig-Lukas Hiltunen (Kristoffer Fredin, 67), Alexander Zetterström (Mattias Liljestrand, 46), Adil Titi, Nathan Mavila-Anton Lundin (Noa Williams, 67), André Kamp, Bjarni Mark Antonsson (Yashin Hawat, 67), Robbin Sellin-Niklas Söderberg (Will Inalien, 67) Leonard Pllana (Abiener Teklesenbet, 80). Ersättare: Adrian Engdahl, Benjamin Björkman.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.