Nyheter Motståndarkollen med Norrby IF Manager och Lasse Nilsson 2018-06-02 Motståndarkollen med Norrby IF Manager och Lasse Nilsson
2018-06-02   Skrivet av:

Lördagens motståndare Norrby IF inledde serien starkt med sju poäng på de tre första matcherna. Desto tyngre har det sedan gått, med endast två poäng på de följande sju matcherna. Totalt nio inspelade poäng betyder en  negativ kvalplats (10) i tabellen. 

 

Lagets manager heter Mohammed Ali Kahn, 29 år, som närmast kommer från Husqvarna FF, vilka han i fjol ledde till en tionde plats i division 1 Södra.
Att Brage efter en tredjedel ligger på en sjätteplats kommer inte som någon överraskning för honom.
-Jag är inte förvånad att de ligger där de gör. De har varit bra under starten av året, säger Ali Kahn som dock tror man kan ge Brage en match.
-För vår del så går vi för seger.

 

Norrby kommer närmast från en 0-4-förlust borta mot AFC Eskilstuna på Tunavallen i måndags.
Hemmalaget AFC Eskilstuna kopplade ett rejält grepp om tillställningen då man hade skaffat sig en 3-0-ledning efter dryga halvtimmen av första halvleken. Onyedikachukwu Samuel Nnamani inledde målskyttet redan i 3:e matchminuten med att göra 1-0. Nigerianen dubblerade ledningen för AFC i ett två mot ett läge där han enkelt kunde rulla in 2-0 i 26:e matchminuten. Bara fem minuter senare kom också 3-0 efter en hörna där Kadir Hozic var siste man på bollen.
Andra halvleken var tämligen avslagen och AFC:s Robert Åstedt fastställde slutresultatet 4-0 på ett långskott i 48:e minuten.
Bästa chanserna för hemmalaget hade förre Dalkurdspelaren Ricky Yarsuvat som bland hade ett friläge.

 

NIF-managern hoppas man tar kommandot i matchen mot Brage.
-Vi förväntar oss att i stora delar föra matchen. Men Brage vill också äga boll, så det blir säkert en trevlig fight.

 

I matchen mot AFC Eskilstuna tvingades förre Bragespelaren Lasse Nilsson kliva av på grund av en bristning i vadmuskeln redan efter dryga halvtimmen och missar därmed matchen mot sitt tidigare lag.
-Det är tråkigt jag inte kan spela, säger Lasse Nilsson som kommit bra in i laget.
-Det har varit väldigt roligt, motiverande och kul.
Hittills har det blivit nio matcher varav sex från start. Tyvärr har kroppen inte varit hundra procent i alla matcher.
-Säsongen har varit kantad av skador och jag har inte riktigt fått kontinuiteten som jag hade önskat. Samtidigt är jag 36 år och det är kroppen som bestämmer och jag har inte lyssnat riktigt heller.

 

Efter en lovande start på serien har Norrby hamnat i en formsvacka och det var den 16 april som laget senast vann (2-0 borta mot Halmstads BK). -Vi har fått kämpa lite grann. Vi tog en del poäng i början. Vi har sedan haft bra prestationer men inte fått till det med poängen vi önskat.
Med nio inspelade poäng har Norrby en pinne upp till fast mark (Varbergs BoIS).
-Vi behöver skrapa ihop lite poäng innan sommaren för att inte vara med i bottenstriden när hösten kommer.

 

Norrby har haft det svårt på hemmaplan så här långt. Efter premiärsegern med 2-1 mot Varbergs BoIS hemma på Borås Arena har det blivit fyra raka hemmaförluster. Desto bättre har det gått på bortaplan. Fram till måndagens 0-4-förlust på Tunavallen mot AFC Eskilstuna, var laget obesegrade i fyra raka bortamatcher (en vinst och tre oavgjorda).
-Men det är mest tillfälligheter. Vi gjorde några bra bortamatcher. Vi har också varit bättre i några hemmamatcher men inte fått några poäng med oss. Vi har inte haft skärpan i straffområdet, för att få med oss en eller tre poäng. Sedan har vi har en ung trupp och det har satt sig i huvudet hos spelarna.
Tror du det lossnar mot Brage på lördag?
-De har börjat väldigt bra, så det blir en tuff match.

 

Innan säsongen ryktades det om att Lasse skulle spela för Brage, efter kontraktet gått ut med IF Elfsborg. Men mycket på grund av familjesituationen valde han att stanna kvar i Borås.
-Det var egentligen inget svårt val. Jag har annars haft en kontinuerlig kontakt med Brage genom alla år och vi förde en väldigt bra diskussion. De gjorde sitt yttersta och jag kände väl det hade varit väldigt roligt få göra en eller två säsonger med Brage. Men det är andra delar som spelar in. Familjen kommer först och det blev ett ganska lätt val till slut när de bestämde åt mig.
Tror du att du kommer spela för Brage längre fram?
-Man ska aldrig säga aldrig. Men det skulle förvåna mig väldigt mycket. Med stor sannolikhet är det här min sista säsong, med tanke på jag får kämpa så hårt för att hålla kroppen hel. Fotboll ska vara roligt, och det är den inte när du sitter på en testcykel och kör ihjäl dig.

 

Det var 2001 som Lasse senast spelade i IK Brage. Sedan har han haft en framgångsrik karriär i klubbar som IF Elfsborg, SC Heerenveen och Vitesse Arnhem.
Trots många år i exil har han haft bra koll på sitt gamla lag.
-Ja, det har jag haft även om jag inte sett så mycket matcher live. Jag såg en del när de förut var uppe i superettan. Men det har varit svårare följa de i division 1. Sedan har jag pratat med Johan Persson varje vecka efter jag flyttade från Borlänge.

 

Om du vill ge dig på ett matchtips till matchen på lördag?
-Då tippar jag 2-2.
Vilka gör målen?
-Jag tror (Anton) Lundin gör två mål för Brage och Ricky Yarsuvat två för för Norrby.

 

/Olov Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.