Nyheter 2019-02-10 Vinst mot Carlstad United BK Vinst mot Carlstad United BK
2019-02-10   Skrivet av:

Nästa helg drar tävlingssäsongen igång för IK Brage. Då väntar match i svenska cupens första omgång mot BK Häcken. I lördagens genrep blev det vinst mot division 1-laget Carlstad United BK. Brage vann matchen rättvist, men fick nöja sig med en knapp 1-0-vinst, efter att Anton Lundin avgjort i andra halvlek.

-Jag tycker att vi håller oss till den matchplan vi ska. När vi går ner lägre får vi en del bra omställningslägen som vid målet. Om kvaliteten varit bättre, kunde vi gjort något till, säger Brages forward André Kamp.

 

Brage kontrollerade den första halvleken, och hade tillräckligt med chanser till ett ledningsmål. Tyvärr tvingades Bjarni Antonsson, redan efter en kvarts spel, utgå efter en befarad bristning baksida lår. Jonathan Lundbäck hade en av Brages bästa chanser i första halvlek, men fick se sin nick gå utanför.
Carlstad U, som hoppas kunna kriga om en av topplatserna i division 1, hade för långsamma omställningar, vilket medförde att Bragemålvakten Peter Rosendal långa stunder var sysslolös i målet.

 

CU-tränaren David Ekelund, menade att man hade svårt att matcha IKB, framförallt när det gällde att skapa målchanser.
-Brage är sett över hela matchen bättre än oss. Framförallt att konvertera bollinnehavet till målchanser. Vi skapar nästan ingenting, även om vi sett över matchen har ett lika stort bollinnehav och även är ganska högt upp ofta, men vi har svårt att omsätta det i farliga målchanser. Brage är rejält ganska mycket bättre.

 

Förra helgen släppte Brage in tre mål mot Karlstad BK. Därför hade man nu ambitionen att tighta till försvarsspelet. Vilket man gjorde galant.
-Vi spelade bra i försvaret och det var det vi skulle fokusera på, att täppa till därbak och hålla nollan, säger André Kamp.
Med tio minuter kvar av halvleken tog sig André Kamp fram i straffområdet, men Carlstads back Joel Gustavsson kunde bryta. Kristian Andersen, som byttes in istället för Bjarni Antonsson, hade också ett bra läge att spräcka nollan i den mållösa första halvleken, men fick se sitt avslut gå utanför.

Det syntes ganska tydligt att bortalaget kom från en underliggande division, då man hade svårt att få flyt i sitt passningsspel.
-I första halvlek är Brage bättre i duellspelet och får energi efter bollvinsterna. Men när vi är formerade i försvarsspelet, släpper vi inte till något, men vi har lite bekymmer i omställningsspelet, säger David Ekelund.

 

Brage inledde andra halvleken bäst. Jonathan Lundbäck hade en bra chans efter knappa kvarten, men Ludvig Gran stod för en kvalificerad räddning. Kort efter fick Pontus Hindrikes öppet läge men Michel Yanez Hernandez räddade på mållinjen. Hemmalaget skulle till slut ta ledningen med 1-0 i den 64:e matchminuten, där André Kamp friställde Anton Lundin som enkelt rullade in ledningsmålet.

 

Carlstad, som gjorde några byten till andra halvlek, höjde sig något i sitt spel efter paus.
-Vi spelade mer rejält, säger David Ekelund som ser fram mot seriespelet. I fjol slutade man trea i division 1 norra.
-Det kommer bli en jättetuff serie. Det finns inga stora favoriter som VSK och Syrianska. Vi har ett bra lag, och idag saknade vi några spelare (Alex Bbakka, Bilos Yonakhi och Timothy McNeil), säger Ekelund inför kommande uppgifter.

 

André Kamp, som förra året kom in i grönvitt mitt under säsongen, har i år fått vara med från start. Utan tvekan är Österlövsonen en av de spelare, föreningen tror mycket på. 21-åringen, som missade förra helgens match på grund av sjukdom, tillhörde en av IKB:s främsta spelare.
-Det kändes bra. Vi ligger rätt, och fick möjligheten att kontra. Det var kul att spela match, säger André.

 

Carlstad hade svårt att skapa några kvitteringschanser. Närmast var ett vänsterinlägg i 82:a matchminuten som träffade överliggaren.

 

Nu väntar svenska cupens gruppspel, där Brage på lördag tar sig an BK Häcken på Bravida Arena.
-Vi ska se till att vara i toppform, och att vi gör en så bra prestation som möjligt. Tränaren kommer snart att gå igenom hur de spelar. Sedan kommer vi att ha en genomgång om matchen, och ta fram en matchplan som vi kommer försöka genomföra.

Vad tror du ni måste göra bättre då, än idag?
-Vi måste vara mer effektiva framför mål. Vi kommer troligtvis inte få så många chanser att ställa om offensivt. När vi får lägena måste vi utnyttja det och vara lika tighta som idag, säger André Kamp som tidigare har mött allsvenskt motstånd i cupen, när Kristianstad FC 2017 mötte Dalkurd FF och AIK.

 

/Per Lindgren

 


Lämna kommentarer

IK Brage-Carlstad United BK 1-0 (0-0)
Målen: 1-0 (64) Anton Lundin.
Varningar: Brage: Oscar Lundin.
Domare: Rambod Beigi.
Publik: ca 80 (Domnarvsvallen).

IK Brage (1-4-4-2) Peter Rosendal-Pontus Hindrikes Bergström, Alexander Zetterström, Mattias Liljestrand, Simon Stenberg-Anton Lundin (Pontus Jonsson, 72), Bjarni Antonsson (Kristian Andersen, 21, Carlos Garcia, 46), Oscar Lundin, André Kamp (Calle Johansson, 85)-Jonathan Lundbäck, Seth Hallberg.
Ersättare: Adrian Engdahl (mv). • sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2019 IK Brage.