Nyheter 4:e advent - Ny fystränare klar för IK Brage 2018-12-23 4:e advent - Ny fystränare klar för IK Brage
2018-12-23   Skrivet av:

Vi firar fjärde advent och dan före dopparedan med att presentera att ledarstaben för A-laget utökas i form av 24-årige fotbollsfystränaren Kayhan Kavakli, som närmast kommer från division 1-klubben Akropolis IF.

Kayhan, som är gammal målvakt, startade sin tränarkarriär genom att utbilda sig till personlig tränare direkt efter gymnasiet. Hösten 2014 började han studera tränarprogrammet på GIH i Stockholm, vilket innebär att han nu besitter en kandidatexamen inom idrottsvetenskap med inriktning tränarskap.

– Jag insåg snabbt att jag ville söka mig tillbaka till fotbollen, vilket gjorde att jag började studera på GIH. Parallellt med utbildningen så tog jag mina första uppdrag inom ungdomsfotbollen. Jag började som  hjälptränare i Brommapojkarnas U17, där jag snabbt fick en inblick i hur det är att arbeta med fotboll i en elitklubb. Det tilltalade mig och jag förstod snabbt att detta skulle bli min karriär, säger Kayhan om sitt val att bli fotbollstränare.

 

Året därpå blev Kayhan fotbollsfysansvarig i Älvsjö AIK FF på herr- och pojksidan.

– Det var en väldigt utvecklande miljö, där jag även utvecklade mina färdigheter inom kommunikation och ledarskap, som en konsekvens av de många ansvarsområdena jag fick i Älvsjö, fortsätter han.

 

Inför säsongen 2017 började Kayhan arbeta som fystränare i Akropolis IF i division 1, som var IK Brages främsta konkurrent om seriesegern under förra året.

– De två säsongerna i ”Akro” utvecklade mig något otroligt. Där fick jag chansen att utvecklas i en prestations- och resultatorienterad miljö tillsammans med en professionell huvudtränare i Konstantinos Panagopoulos. Med den erfarenheten och de kunskaperna i bagaget kändes det som rätt tid att söka en ny miljö, och där kom Brage in i bilden.

 

Som sagt, nu kliver alltså den 24-årige stockholmaren in i ledarstaben för Dalarnas lag och han ser fram emot utmaningen.

– Jag vill tacka Klebér Saarenpää och Ola Lundin för att de givit mig förtroendet och möjligheten att arbeta i IK Brage. Min känsla tillika de första intrycken av klubben har bara varit positiva. Jag ser mycket fram emot att få komma in i ”Bragefamiljen” och bidra till sportsliga framgångar.

 

Förutom sin kandidatexamen från GIH så har Kayhan även en UEFA A-licens i ryggsäcken och med den kombinationen kommer han kunna bidra till att maximera spelarnas prestation på fotbollsplanen tillsammans med övriga.

– Förhoppningsvis lyckas jag bli en liten pusselbit i det bygget som kommer att lyfta IK Brage över tid. Min roll kommer huvudsakligen innebära att jag assisterar Klebér och den resterande sportsliga staben runt A-laget i frågor som gäller spelarnas fysiska status. Med en tät kommunikation i staben och ut till spelarna så vill jag bidra till att ”hålla spelarna på planen”, med andra ord att de ska kunna prestera på sina respektive maximala nivåer och samtidigt hålla sig skadefria.

 

Kayhan lägger nu allt fokus på sin nya klubb och har siktet inställt på Borlänge.

– Så länge jag är här kommer jag se till att arbeta hårt och rätt. Och jag är övertygad om att denna process samtidigt kommer utveckla mig i min roll, så det ser jag väldigt mycket fram emot, avslutar han.

 

Vi hälsar Kayhan varmt välkommen till IK Brage, Borlänge och Dalarna, tillsammans är vi IK Brage!


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.