Nyheter Adam Eriksson siktar på landslaget 2013-06-05 Adam Eriksson siktar på landslaget Domnarvallen
2013-06-05   Skrivet av:

GAIS talangfulle mittfältare Adam Eriksson, 19, har gjort succé hos ”Makrillarna” under sin första säsong i landets näst högsta serie. Men faktum är att Norbergsonen kunde ha hamnat i IK Brage.

-Det stämmer. Jag var där och testspelade med dem förra året, berättar Adam som fortfarande håller kontakten med några av Bragespelarna.

-Stefan Lindmark och Martin Rosell är jag kompisar med, och vi har spelat ihop. Rikard Karlsson (Norbergs BK som moderklubb) har jag också spelat med.

 

Det var på Malmheden IP och hos Norbergs BK som Adam Eriksson började spela fotboll. Sedan har karriären gått snabbt och spikrakt uppåt.

-Jag var väl 7-8 år när jag började. Jag har kompisar där som fortfarande spelar så det är klart att jag följer dem också idag.

Därefter gick flytten över länsgränsen till Avesta AIK där han stannade tre år.

-Jag spelade i pojkallsvenskan och ett år i A-laget, berättar Adam som 2009 hamnade i Örebro SK.

Men att ta klivet in i Örebro SK:s allsvenska trupp blev för tufft.

-Jag fick spela i ÖSK U, som var reservlaget, i division 2.

 

Efter tre år i ÖSK:s organisation skrev han på för division 2-kollegan Karlslunds IF inför fjolåret, innan han fick chansen i GAIS efter ett lyckat testspel i vintras.

-Det är klart att steget var stort från division 2 till SE. Alla spelare är mycket bättre, tempot är högre, träningsdosen ökar och medialt är det mycket mer runtomkring. Men jag tycker jag har kommit in i det snabbt, och när man har bättre spelare runt omkring sig så går det lättare.

 

Att Adam har lyckats beror förstås mycket på att han haft tränare Thomas Askebrands fulla förtroende och fått startat i samtliga matcher.

Hur vill du sammanfatta säsongen för egen del så här långt?

-Det har känts bra och jag har fått mycket speltid. Man har växt in i det mer och mer. Några matcher kanske har varit sämre, det har varit lite upp och ner, men så brukar det vara.

 

Med bara runt sju mil till Norberg betyder det att många västmanlänningar kommer bege sig till Domnarvsvallen för att se ortens store son.

-Det är bestämt att familj och släkt kommer att åka upp, det ska bli riktigt kul.

 

Efter en svajig inledning av serien har ”Makrillarna” tagit tre segrar på de fyra senaste omgångarna.

-Det har känts bra och formen har blivit bättre och bättre ju längre säsongen har gått. Vi känner oss starka just nu.

Vad har ni satt upp för målsättning inför säsongen?

-Vi har sagt att vi ska vara tillbaka i Allsvenskan inom tre år. Någon direkt målsättning för i år har vi inte satt upp.

 

Det ska bli spännande att följa Erikssons karriär och så här långt pekar att på att kurvan ska fortsätta peka uppåt.

-Min målsättning är att fortsätta att utvecklas. En dröm sedan liten är landslaget, och längre fram också spel utomlands.

 

Matchen imorgon mot Brage tror Adam Eriksson kommer att bli en jämn tillställning.

-Det gäller att ha marginalerna på sin sida men jag hoppas att vi drar det längsta strået. Jag tror att vi kommer ha mycket boll. Superettan är en jämn serie och det kommer bli tufft. Brage spelar fysiskt och ställer om snabbt.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2019 IK Brage.