Nyheter Adrian Engdahl inför lördagens match på Vallen 2021-11-19 Adrian Engdahl inför lördagens match på Vallen
2021-11-19   Skrivet av:

Landslagsuppehållet är över – och nu ska Superettan 2021 avgöras. För Brage återstår två viktiga matcher. I morgon, lördag, kl.13 väntar ett hemmamöte med redan klara seriesegrarna IFK Värnamo.

Brages nummer 1, Adrian Engdahl, delar med sig av sina tankar inför säsongsavslutningen.

 

Brage kommer senast från en 2–0-seger mot Akropolis IF. Sedan dess har det varit ett kort speluppehåll i Superettan. Adrian Engdahl berättar hur ledigheten har sett ut.

 

– Under veckan har vi först tränat på hårdare än vad vi brukar göra, för att sedan få en liten extra viloperiod. Jag tror att det var bra för det mentala att få vara med familjen och komma bort från alla anspänningar (truppen hade ledigt lördag-måndag). Det har gjort att vi har kunnat komma tillbaka ännu mer taggade och utvilade inför avslutningen.

 

Brage ligger för närvarande på en negativ kvalplats och är en poäng ifrån säker mark. Nu väntar en spännande men viktig avslutning, då endast två omgångar återstår av Superettan 2021.

 

– Vi har spelat bra på sistone; vi har gjort en bra höstsäsong. Det gäller att vi fortsätter på den vägen och går in med ett bra självförtroende i matcherna. Vi måste förstå allvaret och betydelsen av de här matcherna, men samtidigt hitta rätt anspänning och spela avslappnat. Det är det viktigaste, säger Adrian Engdahl och fortsätter:

 

– Vi ska ge hundratio procent. Det är det enda som gäller. Vi ska visa att vi är ett lag som vill vinna.

 

Matchen mot IFK Värnamo är Brages sista hemmamatch i Superettan 2021. Inför matchen meddelade vår lagkapten Robbin Sellin att han väljer att avsluta spelarkarriären efter årets säsong.

 

Robbin anslöt till Brage från Djurgården 2009 och kom att spela upp vårt grönvita lag i Superettan under sin första säsong i klubben. Tre framgångsrika år senare lämnade Robbin Dalarna för spel i allsvenska GIF Sundsvall. Inför säsongen 2018 återvände mittfältaren till Brage och blev därefter lagkapten. Nu har Brageikonen valt att “lägga skorna på hyllan”.

 

– Ända sedan jag kom till klubben har Robbin varit en fantastisk ledare. Man märker hur mycket fotbollen har betytt för honom. Han är en riktig vinnarskalle och en otroligt härlig person som stöttar alla i vått och torrt. Om det sker något misstag, så finns Robbin alltid där och vill prata. Samtidigt vågar han ryta ifrån när det behövs. Jag tycker att han har varit en fantastiskt ledare och betytt oerhört mycket för hela klubben – han kommer att vara saknad, säger Adrian Engdahl.

 

Hur känns det inför avgörandet i Superettan 2021?

 

– Man är såklart lite smånervös, men det handlar ju om att hitta rätt anspänning. Trots det tuffa läget vill vi gå ut och njuta av att få spela inför publiken på Vallen i säsongens sista hemmamatch. Vi får ett fantastiskt stöd och tillsammans ska vi hålla oss kvar i Superettan, avslutar Adrian Engdahl.

 

Fem punkter inför Värnamo:

 

●       Lördagens match mot Värnamo bjuder på gratis inträde för alla barn och ungdomar upp till 19 år.

 

●       Senaste gången Brage mötte Värnamo slutade matchen med en 1–0-förlust för vårt grönvita gäng.

 

●       Värnamo kommer senast från en 3–1-seger mot Helsingborgs IF.

 

●       Värnamo har med två omgångar kvar att spela redan säkrat förstaplatsen i tabellen. Därmed spelar klubben i Allsvenskan 2022.

 

●       Matchen mot Värnamo kan bli lagkapten Robbin Sellins sista hemmamatch som Bragesspelare. Mittfältaren har som sagt valt att avsluta spelarkarriären efter säsongen. Inför matchen kommer Robbin att hyllas för sina insatser i den grönvita tröjan.

 

Köp din biljett via webben här: https://ikbrage.ebiljett.nu/ – Alla till Vallen!


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.