Nyheter 2013-08-03 ÄFF siktar på övre halvan ÄFF siktar på övre halvan Domnarvallen
2013-08-03   Skrivet av:
När Ängelholms FF kommer på besök till Domnarsvallen i mötet mot seriejumbon Brage, menar ÄFF tränaren Joakim Persson att allt annat än en seger inte behöver betyda att man gjort det dåligt.

 

-Det behöver absolut inte betyda ett misslyckande. Vi möter ett lag som sitter med en del erfarna spelare, och vi fick stryk mot dem i premiären. Förr eller senare kommer de att vinna, och jag hoppas bara att det inte blir mot oss, säger Joakim.

 

Ängelholm som ligger strax under mitten av tabellen, känner inte någon press från de lag som jagar bakifrån, i alla fall om man får gå på tränare Joakim Perssons ord.
-Vi känner oss inte jagade, utan vi ska ha poäng. Vi är inte så intresserade av de övriga lagen, och vi har tänkt att så fort som möjligt ta oss upp på den övre halvan av tabellen.
Vad har du för tankar inför matchen på måndag?
-Vi vill fortsätta på det gjort vi gjort i den sista tiden. Det gäller att vi jobbar stenhårt för varandra. Gör vi det så är vi svårslagna och då kvittar det vilket lag vi möter. Det handlar att göra jobbet hela vägen, och inte tro att vi är bra bara för vi vunnit några matcher. Det är bara ett par poäng till kvalstrecket, så det gäller att vara koncenterade.

 

Ängelholms tränare känner så klart till, att det hänt en del i Brage både vad gäller ny tränare och nya spelare. Men istället för att försöka kartlägga hur motståndarna spelar, väljer Joakim Persson att se till sitt eget lag.
-Jag vet inte om vi kan kartlägga dem med tanke på deras senaste match, och uppställning av nya spelare. Vi är inte så intresserade vad Brage hittar på. Som du säger har de haft en stor spelaromsättning. Jag vet vad vi kan kan, och gör vi det, tror jag att vi kan hitta på någonting däruppe.

 

Det märks tydligt att Joakim Perssons filosofi är att lyfta fram laget, och inte någon speciell individ.
-Vi har en 14, 15 spelare sett bra ut under den senaste veckans träningar. Jag vill inte peka på någon enskild spelare, svarar ÄFF-tränaren på om någon spelare sett extra vass ut under den senaste veckan.

 

Beträffade skadeläget så är det frågetecken för Robin Staaf och Johan Eiswohld.
-Det är som vanligt att en sju, åtta man som är borta. De som är klara är väl fyra stycken, konstaterar Persson.

 

Det är en meriterad tränare som kommer till Domnarsvallen på måndag. Under sin aktiva karriär, blev det spel ute i Europa i klubbar som Stabeck, Atalanta, Esbjerg och Hansa Rostock för Joakim Persson Ändå är det en skåning som han tycker varit den bästa tränare han hade under sin aktiva karriär.
-Jag var nog väldigt förtjust i Roland Andersson i Malmö FF. Jag hade honom några under början av 1990 talet.
Jocke, vill du lämna ett tips hur matchen slutar på måndag?
– 0-0.

Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.