Nyheter Akropolis tränare inför söndagens seriefinal 2017-09-15 Akropolis tränare inför söndagens seriefinal
2017-09-15   Skrivet av:

Bortamöte mot formstarka Akropolis IF är IK Brages uppgift i norrettans 19:e omgång.

 

Akropolis, med nye managern Konstantinos Panagopoulos, har kommit igång på allvar och tagit sex raka segrar vilket fört upp laget på andra plats. Med många nya spelare inför säsongen var det många som kanske inte trodde Spångalaget skulle ligga tvåa med åtta omgångar kvar.

-Vi hade svårt i början av säsongen då vi hade ett nytt lag, säger Panagopoulos som menar man försökt att hitta rätt väg för klubben.

 

Ju längre säsongen gått har Akropolis blivit bättre och bättre. Under sommaren har man fått in bland annat försvarsspelarna Emmanouil ”Manolis” Nikolakakis från grekiska Ergotelis samt AIK-spelarna Alexander Snäcke och Godard Kabali som stärkt upp defensiven.

-Vi har fått in en del nya spelare under transferfönstret. Det har tagit tid innan vi har hittat den rätta kemin. Men nu börjar spelarna förstå min fotbollsfilosofi. Vi arbetar arbetar hårt och jag tycker att vi förtjänar ligga där vi gör.

 

Hur vill du beskriva din fotbollsfilosofi?

-Först att främst att spelarna ska ha roligt och att vi inte bara ska se på resultaten. Min filosofi är att jobba hårt under veckan och att spelarna sedan ska ut och trivas när de spelar match. För det andra vill jag vi ska spela 4-3-3 och att vi ska äga boll och ha den efter backen. Det var svårt i början innan jag lärde mig nivån på spelet här. I Grekland var det lättare då jag var på högsta nivån (Apollon Smyrnis) och jobbade med professionella spelare.

 

Grunden till framgång är hårt arbete, enligt Akropolistränaren.

-Om alla gör det varje dag så får man i slutändan det man förtjänar.

 

Med 51 gjorda mål, sex fler än Brage, har Akropolis gjort flest mål i serien. Målbäst har Nikola Vasic varit med 12 fullträffar, vilket betyder delad skytteligaledning tillsammans med Brages Johan Eklund. Delad fyra är Alagie Sosseh och Konstantinos Stavrothanasopoulos med tio mål vardera.

 

Akropolisbossen vill att man ska spela en variationsrik anfallsfotboll.

-Jag vill se i varje match att vi gör mål på olika sätt. Vi har haft tolv olika målskyttar vilket måste vara unikt inte bara på den här nivån.

 

Han vill annars lyfta fram laget före någon enskild spelare till lagets framgångar.

-Bästa spelaren så här långt har varit laget och det är så jag vill det ska vara.

 

Akropolis kommer närmast från en imponerande 3-2-seger borta mot tidigare tabelltvåan Umeå FC på Umeå Energi Arena SOL.

 

Efter 1-1 i halvtid klev Konstantinos Stavrothanasopoulos fram och blev matchhjälte med två mål i andra halvleken.

-Vi är mycket glada inte bara för att vi vann, utan hur vi genomförde matchen. Vi gjorde en del individuella misstag i första halvleken men rättade till det i andra, säger Panagopoulos som menade hårt arbete låg bakom segern.

 

Trepoängaren senast betydde att Akropolis klättrade till andraplats i tabellen och är tio poäng bakom Brage.

 

Med åtta matcher kvar och 24 poäng att spela om tror Konstantinos dock det blir mycket svårt att hämta in försprånget som Brage har skaffat sig.

-Men vi ska i alla fall försöka och vi har en bra känsla nu. Men Brage är ett bra och starkt lag. De är ett bra kollektiv. Men om jag ska vara ärlig så tittar vi bara på vad vi gör.

 

Mycket pekar på att det kan bli en sevärd tillställning på söndag på Spånga IP mellan seriens just nu två bästa lag.

-Brage är ett lag som vill spela fotboll. Båda lagen är i bra form. Brage har spelat mycket bra hela säsongen och vi har fått bättre ordning på defensiven efter sommaruppehållet. Det kommer bli en tight match och jag tror det lag som kommer vara mest fokuserat från början kommer att vinna.

 

Efter matchen mot UFC i söndags väntar alltså på nytt ett topplag för Akropolis.

 

Vilken match kommer bli svårast?

-Som manager ser man varje match som unik. Mot Umeå var det en viss taktik men nu blir det en annan match. Brage har ett bra självförtroende och även när de inte spelar så bra får de resultat med sig. Mina direktiv för matchen på söndag är att vi måste vara hundraprocentigt fokuserade och att tro på oss själva.

 

Det är med ett litet skratt, när han avslutningsvis får frågan att lämna ett matchtips.

-För oss är det bara tre poäng som gäller. Men jag har respekt för alla lag i serien inte bara Brage. Men då de är serieledare har jag lite mer respekt för dem. Men filosofi är att man alltid ska ha respekt och det gäller bara inte inom fotboll, säger Konstantinos Panagopoulos.

 

Akropolis har hela matchtruppen tillgänglig.

 

/Olov Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.