Nyheter Alexander Zetterström inför säsongens sista match 2018-11-09 Alexander Zetterström inför säsongens sista match
2018-11-09   Skrivet av:

IK Brage har gjort en fantastisk säsong och har möjligheten landa på en fin sjätteplats.

-Det ska vi såklart vara relativt nöjda med, säger Brages försvarsklippa Alexander Zetterström, som ändå inte är hundraprocentigt tillfreds med den möjliga placeringen.

-Vi hade ändå häng på att vara med däruppe, så lite missnöjd är man. Men som nykomling får man ändå vara nöjd, det är hyfsat bra.

 

Stor del i framgången har nyförvärven varit, både de som kom innan säsongen och de i sommarfönstret.

Mattias Liljestrand, Marcus Astvald och Robbin Sellin har varit tongivande under hela säsongen. Anfallaren Simon Alexandersson gjorde succé innan flytten till norska Kristiansund BK. Värd att nämnas är också flyktade yrvädret Mihlali Mayambela och Samuel Aziz som båda bidragit i målprotokollet. Under sommaren kom anfallaren Christian Kouakou som direkt visade klass. Löpstarke mittfältaren André Kamp har också imponerat liksom snabba DIF-lånet Joseph Ceesay. Danmarksimporten Kristian Andersen har varit den klassvärvning man hoppats på med sitt spelsinne och som framspelare.

-De har absolut bidragit till att det gått så bra för laget, säger Alexander Zetterström.

 

Varför tror du de har lyckats så bra?

-Ledarna har varit bra att förmedla vad som ska göras. Vi i truppen har välkomnat dem och de har inte haft några problem komma in i laget överhuvudtaget. Det är duktiga spelare allihopa som kommit in i sommar. Det är inga konstigheter och de har anpassat sig väldigt fort, säger ”Alex” som är en av de spelare från förra säsongen som visat att man klarat steget från division 1 till superettan på ett galant sätt.

 

Brage hade en strålande vårsäsong och nosade länge på en kvalplats. Hösten blev inte lika lyckosam, och chansen till en positiv kvalchans försvann när man förlorade oftare än vad man vann matcher. Alexander tycker hans egen insats har följt lagets formkurva.

-I våras hade vi mycket stolpe in och det gällde även mig. På hösten har det överlag gått knackigare för laget och även för egen del. Överlag tycker jag det gått okej, men inte mer.

 

Hur ser det ut för egen del till nästa säsong?

-Jag har kontrakt med Brage och utgår från att spela där och det är det jag också vill göra. Jag tror på Klebér som tränare tillsammans med de andra ledarna. Det känns väldigt bra och jag ser fram mot nästa år och att försöka komma ännu bättre i tabellen.

 

Serieepilogen mot Degerfors IF hoppas han att man ska följa upp med en ny seger efter trepoängaren på Påskbergsvallen i måndags.

-Jag vill se att vi avslutar på ett bra sätt, för de som följer oss och kommer till Domnarvsvallen. Att vi avslutar på ett snyggt sätt är viktigt. Att vi tar poäng och får sjätteplatsen. Det är något vi vill göra, att komma så högt som möjligt.

 

Brage har gjort flera starka insatser under säsongen. Den match Zetterström minns mest är hemmamötet mot Jönköping Södra då man vände ett 0-2-underläge till seger.

-Det kändes väldigt svårt, men ändå lyckades vi vända till 3-2. Vi vet att vi har en bra lagmoral. Det var en skön seger, att ligga under med 0-2 och det känns som det ska mycket till för att vända, och vi gör det. Det var en skön känsla.

 

Han hoppas på en fin inramning på Domnarvsvallen på lördag och att publiken sluter upp.

-Jag vill att de ska komma ner och stötta oss, så att vi kan avsluta på ett snyggt sätt, både på plan och på läktarna, tillsammans.

 

Brage får klara sig utan avstängda Pontus Hindrikes samt att det är oklart om skadade duon Carlos Garcia och Christian Kouakou kommer till spel.

 

Matchen startar 16:00 på vallen och biljetter köper ni som vanligt via webben: https://ikbrage.ebiljett.nu/

 

/Olov Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.