Nyheter Amor sänkte Västerås 2015-09-14 Amor sänkte Västerås
2015-09-14   Skrivet av:

Matchen lär inte gå till historien som den mest välspelade, men frågan är om inte Amors praktträff från 35 meter var valuta nog för pengarna. Tack vare den kunde Brage vinna kvällens möte mot Västerås SK med 1-0.

Matchen började annars med ett Västerås som var det klart piggaste laget de första tjugo minuterna. Bortalaget i sina neonröda tröjor flyttade boll bra medan Brage hade många misstag i passningsspelet. De vassa målchanserna uteblev dock för båda lagen fram till matchminut 30 då Brages Heidar Juliusson avslossar en halvvolley strax utanför straffområdet. Pubilken anar mål men bollen smiter tätt ovanför ribban. Spelet jämnar ut sig närmare vilan men några fler riktiga målchanser bjuds det inte på innan paus. Piggast i Brage under första halvlek var vänsterkanten där Jallow & Bolin väggspelade sig igenom försvaret flertalet gånger.

 

Andra halvlek börjar som den första med osäkert Brage-spel och VSK som stundtals får till ett bra tryck på hemmalagets planhalva. Bortalaget radar upp hörnor med Brage värjer sig relativt enkelt. Precis som tidigare osar det inte särskilt hett kring Bragemålet, tvärtom är det grönvitt som står för de bästa chanserna trots ett spelmässigt undertag. Hemmalaget fortsätter att blanda dåligt avvägda passningar med flera bra individuella prestationer. Bland annat får både Zekria och Anton Lundin en varsin chans att måla efter att ha tråcklat sig igenom försvaret på högerkanten. Även Heidar är nära sätta ledningsmålet med en hård nick som hamnar rakt i Daniel Svenssons händer.

 

Frustrationen gror bland både spelare och hemmapublik när anfallsspelet klickar, men i den 80e minuten byts den mot ett efterlängtat jubel: efter en fin brytning av Jallow driver Amor in i planen från höger, överstegsfintar en spelare och avlossar ett stenhårt skott från 35 meter. Det är den perfekta träffen och bollen susar otagbart in i målvaktens vänstra kryss – årets mål på Domnarvsvallen är ett faktum!

 

Efter målet följer en nervös avslutning med ytterligare hörnor för bortalaget, men med förnyad energi står Brage upp bra och rider ut stormen tills segern är bärgad. Den första på hemmaplan sedan början av maj.

 

————

 

Hemmaspöket är kanske inte avlivat helt och hållet i och med kvällens vinst, det offensiva spelet lämnar fortfarande en del att önska, men förbannelsen är likväl bruten. Förhoppningsvis kan laget växa med segern och spela mer avslappnat inför hemmapubliken resten av säsongen. I nästa omgång möter laget Huddinge på bortaplan innan årets match på Domnarvsvallen tar vid: derby mot serieledarna Dalkurd FF!

Amor sänkte Västerås
Amor sänkte Västerås
Amor sänkte Västerås
Amor sänkte Västerås
Amor sänkte Västerås
Amor sänkte Västerås
Foto: Erik Freiholtz

Lämna kommentarer

IK Brage-Västerås SK 1-0 (0-0)

Målen: 1-0 (80′) Amor Layouni

 

Varningar: Brage: Pontus Hindrikes, Stefan Lindmark, Anton Lundin – Västerås: –

 

Domare: Björn Särnbrink, Segeltorp

 

Publik: 527

 

Brages lag på Domnarvsvallen (4-2-3-1): Peter Rosendal – Alexander Jallow, Peter Magnusson, Gustav Sundström, Pontus Hindrikes – Modaser Zekria (Amor Layouni, 59′), Stefan Lindmark, Oscar Lundin, Heidar Geir Juliusson, Linus Bolin (Anton Lundin, 59′) – Emil Johansson (Linus Zetterström, 90+1′)

Ersättare utan speltid: Ludvig Larsson, Junior Kamana, Oscar Andersson, Johan Perssonsociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.