Nyheter Anders Limpar siktar högt med Sollentuna 2014-02-28 Anders Limpar siktar högt med Sollentuna
2014-02-28   Skrivet av:

När Brage på lördag eftermiddag ställs mot Sollentuna FK, så finns det på sidan av planen en av svensk fotboll populäraste lirare genom tiderna; Anders Limpar, 49.

 

”Limpan” har sedan några år varit tränare i Sollentuna. Förra säsongen hamnade laget på en fjärde plats i division 2 Norra Svealand, men i år vill man nå ännu högre.

-Vi vill komma topp tre. Jag tycker att vi har en bra trupp, och det gäller att vi slår lagen som ligger etta eller tvåa i serien, säger Anders när hemsidan ringde upp Limpar.

 

På försäsongen har Sollentuna spelat ganska bra i två träningsmatcher.

-Vi har blandat och gett, och stundtals spelat bra. Vi har slagit Enskede med 3-2, de är ett lag som väntas tillhöra toppen i Division 2 Södra Svealand. Sedan fick vi stryk mot Frej med 4-1, där vi redan i halvtid låg under med 3-0, och då var vi inte så bra, förklarar Anders.

 

Vad vet du om Brage i år ?

-Jag vet inte så mycket. De har väl tappat Dulee Johnson, och sedan fick tränaren sluta. Men jag tar för givet att de kommer att springa hem sin serie.

 

Likt Anders Limpar, har Rolf Zetterlund förflutet i AIK. Anders minns väl den bedrift som Zetterlund stod för när han som spelande tränare, på tre säsonger tog upp IKB från den tredje divisionen till allsvenskan där i slutet av 1980-talet.

-Jag minns honom mycket bra. Det var en stor bragd, och är väl svårt att göra om. Det skulle i så fall vara Huddinge som snabbt tagit sig upp från trean till norrettan nu. Dalkurd har också gjort det bra. Det går att köpa ihop ett lag när man spelar i division 2 eller 3, men inte sedan.

 

Anders, vet du vad du och Zetterlund har gemensamt ?

-Nja, kan det vara så enkelt att vi båda har vunnit guldbollen ?!

-Ja det var det jag tänkte på.

Rolf Zetterlund fick den prestigefyllda utmärkelsen 1980 och Anders Limpar 1991. På den tiden var det inte lika mycket ”ståhej” som det är nu, berättar Anders.

-På den tiden fans det inga galor. Det var bara någon som ringde från Aftonbladet, och ville ta ett fotografi, så det var ju lite tråkigt. Jag hade gjort en bra säsong 1991 i Arsenal, men man kan aldrig veta i förväg att man skulle känna på sig att få priset. Nuförtiden, är det ju givet att Zlatan alltid får guldbollen !

 

Under det tidiga 1980-talet spelade Anders Limpar i flera säsonger med Brommapojkarna, som då återfanns i division 3 och 2. Det dröjde ända till 1986 när han värvades till Örgryte som han stötte på IK Brage, då båda lagen återfanns i allsvenskan.

-Jag kommer ihåg spelare som Björn (!) Arnberg (det skulle vara Göran), Simon Hunt, och Bernt Ljung, eller om han då spelade med AIK. Jag har lite svaga minnen att vi spelade på Arosvallen (?) (här hade ”Limpan” förväxlat arenan med Domnarvsvallen). På senare tid har jag annars varit i Borlänge med BP:s juniorallsvenska lag. Och för fyra år sedan spelade vi mot Dalkurd.

 

Den här sommaren är det 20 år sedan Sverige vann VM guld i USA 1994. Med i gänget fanns Anders Limpar. Fortfarande har han kontakt med spelare från bronslaget som Thomas Brolin, Klas Ingesson och Thomas Ravelli.

Klas Ingesson finns nu i Elfsborgs tränarstab, men Anders siktar inte på att bli tränare för ett lag i allsvenskan.

-Jag har inga ambitioner att träna på en högre nivå. Jag nöjer mig med Sollentuna, där det är lugnt och sansat. Vi har många unga talanger, och jag hoppas att vi kommer att ta oss upp i norrettan. Vi har bra ekonomi, och vi hoppas kunna slussa våra spelare vidare till BP eller AIK.

 

Är det några spelare i Sollentuna vi ska titta lite extra på, på lördag ?

-Ja, vi har en talang som heter Axel Wiorek som spelar på mittfältet. Det är en 96:a. Vi har annars några nyckelspelare skadade som Raza Hassan som blir borta i 4 veckor efter en ledbandsskada. Högerbacken Marcus Minari som bara är 18 år, har haft ett ingrepp i hjärtat, men det är inget farligt, men han blir inte heller med mot Brage.

 

Hur ser gräsmattan ut på Kungsängen IP där ni ska spela på lördag?

-Den är kanonfin. Det finns inget snö på den, så den är bra, hälsar bollkonstnären Anders ”Limpan” Limpar.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2019 IK Brage.