Nyheter Anton Lundin inför Arameisk-Syrianska 2017-09-02 Anton Lundin inför Arameisk-Syrianska
2017-09-02   Skrivet av:

Efter den dramatiska segermatchen mot Västerås SK, väntar ny hemmamatch för IK Brage, när söderort-laget Arameisk-Syrianska IF, på söndag gästar Domnarvsvallen.

 

IK Brages forward Anton Lundin tror att man ska kunna tagga om efter urladdningen senast mot VSK.

-Jag tror inte det blir svårt. Vi kommer att vara extra laddade, liksom mot Västerås, för att göra en bra match.

 

1-0-vinsten senast mot Västerås, var utan tvekan en av de mest minnesvärda matcherna, hittills, under säsongen. Trots att Västerås var det lag som skapade mest chanser och hade störst bollinnehav, så visade Brage att fotboll inte alltid är logisk, när Stefan Ilic kort före slutsignalen avgjorde med matchens enda mål.

 

En styrka i årets upplaga av Brage har varit att man ofta krigat sig in i matcherna, trots att man hamnat i underläge spel- eller målmässigt. Senast mot Västerås blev det också en fysisk match.

-Ja, exakt var det så. Men vi sade innan matchen att det skulle bli så. Men vi kämpade som ett lag för varandra, säger Anton.

 

Talangfulle Anton Lundin har funnits med i Brages A-trupp sedan 2014, trots att han bara är 21 år. Förra säsongen blev det fem mål. I år är det rekordet redan slaget, då det blivit nio fullträffar, för Torsångsonen.

-Förklaringen är att jag har fått spela kontinuerligt. Jag har fått förtroende både från ledningen och spelarna. Jag har också haft ett bra självförtroende.

 

Bortamatchen mot Arameisk-Syrianska tillhörde också en av årets märkligaste matcher. A-S fick slutföra matchen med tre spelare utvisade. Laget hann ändå innan det första röda kortet, visa upp ett bra passningsspel. Så länge ställningen var 0-0, var man minst lika bra som Brage. Anton Lundin, menar också att man kommer att möta ett starkt lag på söndag.

-De är ett bra lag som har kvaliteter. Vi tittade närmare på dem i igår (fredag). Sedan har alla lag svagheter.

 

Anmärkningsvärt, är att Anton Lundin efter 16 omgångar, fortfarande inte har dragit på sig något gult kort.

-Jag brukar dra på mig tre, fyra kort varje år. Så det är lite förvånansvärt att det inte blivit några, men det är positivt.

 

Under transferfönstret fyllde Brage på truppen Ardian Rexhepi och Viktor Adebahr. Det gör att konkurrenssituationen om platserna ökat.

-Det har det verkligen gjort. Det gäller att ge allt på träningarna, och att prestera. Så jag känner mig absolut inte säker på en plats i startelvan på söndag.

 

Om du vill tippa ett matchresultat mot Arameisk-Syrianska?

-Vi vinner med 3-0 igen. (Johan) Eklund gör två mål, och jag gör ett.

 

Matchen startar kl.17.00 på Domnarvsvallen. Köp era biljetter via webben: http://ikbrage.ebiljett.nu/

 

/Per Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.