Nyheter Arameisk-Syrianskas Krasniqi inför söndagens match 2017-09-01 Arameisk-Syrianskas Krasniqi inför söndagens match
2017-09-01   Skrivet av:

Hemmamatch mot pigga nykomlingen Arameisk-Syrianska IF väntar för IK Brage på söndag i norrettans 17:e omgång.

 

Laget från Norsborg parkerar på en fin femte plats med tio matcher kvar att spela.

 

När lagen möttes i seriepremiären på Brunna IP vann Brage en märklig match med 3-0 efter hemmalaget dragit på sig tre utvisningar.

-Vi blev lite bortdömda och domarna var inte med till hundra procent, säger tränaren Albert Krasniqi som tycker man tog matchen på rätt sätt och att den inte gav en rättvis bild av hur A-S är som lag.

-Det var någon tränare utifrån som efter matchen sa ”vad håller ni på med?”, men det speglade inte matchen. Vi är ett disciplinerat lag och väldigt proffsigt lag. Vi har efter premiären tagit enorma kliv både som lag och förening och blivit mycket bättre på allt.

 

Man repade sig snabbt efter förlusten mot Brage och radade upp sju raka matcher med endast en förlust.

-Resan under våren har visat att vi bara kör och kör. Matchen i premiären har vi analyserat klart och lagt ifrån oss.

 

Efter sommaruppehållet har man i serien vunnit mot Västerås SK med 2-1 på bortaplan medans det i söndags blev förlust med 0-4 mot Akropolis IF på hemmaplan. Däremellan fick man respass i svenska cupen efter 0-2 mot IF Brommapojkarna.

-Mot VSK gjorde vi en ganska bra match och genomförde den enligt matchplanen. Vi var nästan det bättre laget. Mot BP hade vi en annan matchplan. De var ett bättre motstånd än Västerås. Trots att vi gör en superbra insats vinner de rättvist. De var mycket bättre.

 

Efter de solida prestationerna mot Västerås SK och BP var det nog många som hade väntat sig man skulle stått upp bättre mot serietrean Akropolis IF.

-Men vi var inte beredda på deras anstormning och offensiv. De var grymt bra och i kombination med att vi inte gjorde någon bra insats blev det så här.

 

Under sommarfönstret har man förstärkt med flera namnkunniga spelare och man borde kunna vara kvar däruppe och minst försvara sin femteplats.

Hur ser du på möjligheten att klättra i tabellen?

-De är ganska bra. Vi har ett konkurrenskraftigt lag med kvalitetsmässigt bra spelare. Det som kan tala emot är att det tar tid att bli samspelta, säger Krasniqi.

 

Bland nyförvärven kan nämnas Bun-Dawda Sowe, mb, från allsvenska Athletic FC, vasse anfallaren Stefan Ostojic, (Enskede IK), mittfältaren och klasspelaren Nahir Oyal (Syrianska FC, Djurgårdens IF), Matias Ledezma, mf, (IK Frej), vänsterbacken Filip Korkes (Syrianska FC), högerbacken Archie Harvey (Södertälje FK) och mittbacken Nemrut Awrohum som dock är varningsavstängd på söndag.

-Vi har material att klättra. Det tar ett tag spela in alla, men vi är på god väg, säger Albert Krasniqi som har all respekt för Brage.

-Tabellen visar hur bra de är. De leder serien överlägset.

 

Vilka är Brages styrkor och svagheter?

-Effektiviteten är deras styrka. Det är inte någon ”wow” känsla, men de vinner i alla fall. Deras svagheter vill jag inte tala om för dig. De har inte många, men de finns och vi ska försöka göra vårt bästa för att utnyttja dem.

 

Arameisk-Syrianska IF är ett lag som vill spela ett vårdat spel, vilket man stundtals visade upp i seriepremiären.

-Jag hoppas vi kan spela på samma sätt på söndag. Vi lyckades ganska bra med det senast mot Brage tills vi blev en man mindre. Vi vill spela en passningsorienterad fotboll, med snabba anfall och med de spelare vi fått in blir vi bli vassare ju fler matcher vi spelar tillsammans och vi kommer ge ett h-vete för Brage, lovar A-S bossen.

 

/Olov Lindgren

 

Biljetter till matchen köper ni billigast via webben, dessutom slipper ni köa till biljettluckan vid arenan: http://ikbrage.ebiljett.nu/


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.