Nyheter Ardian Rexhepi inför Åtvidabergs FF 2017-08-22 Ardian Rexhepi inför Åtvidabergs FF
2017-08-22   Skrivet av:

I Svenska cupens andra omgång, möter IK Brage på onsdag Superetta laget Åtvidabergs FF på hemmaplan. Efter att besegrat Sandviken med 1-0 i den första omgången, lottades IKB mot klassiska Åtvidaberg som ståtar med två cup titlar i början på 1970-talet. 

 

Ardian Rexhepi som fick göra sina första minuter i Bragetröjan, när han byttes in efter 75 minuter i senaste matchen mot Sollentuna. Men nu blir det spel från start, säger ”Rex” när hemsidan ringde upp efter tisdagens träning.
-Ja jag får spela från start!

Hur kändes det, i söndags att spela första minuterna i grönvita dressen?
-Det var lite nervöst, men jag kände mig pigg i benen, och det var en helt OK match.

 

Nu väntar cupmöte mot Åtvidaberg som återfinns trea från slutet på en 14:e plats i superettan. Östgötarna har haft en tung säsong, och framför allt är det målskyttet som man haft problem med (16 mål på 20 omgångar). I kraft med att man spelar i Superettan, gick man direkt in i andra omgången av svenska cupen.
-Jag tror inte att det blir så stor skillnad att möta ett lag från superettan. Vi har en fördel att det är mycket som är positivt runt laget. Jag har inte följt Åtvidaberg så noga, men jag vet att det inte har varit så bra, säger Rexhepi.

 

Senast lagen möttes var i september 2011 i superettan. Åtvidaberg vann på Kopparvallen med 2-0. Laget vann och gick upp i allsvenskan. Brage slutade på trettonde plats, och lyckades kvala sig kvar genom två vinster mot Sylvia.

 

Med spel i klubbar som Halmstad, Varberg och Ängelholm, har Ardian Rexhepi flera gånger spelat mot Åtvidaberg. Ett lag som han menar har både sina fördelar och brister.
-De brukar vara ett passningssäkert lag, och vill spela. De är bättre offensivt än defensivt. Jag mötte dem faktiskt i sista omgången i fjol och då vann de med 3-1. För för att vi ska vinna måste vi jobba hårt som ett lag. Vi har en bra offensiv, och jag tycker bitarna börjar falla på plats. Men det är svårt spela i cupen, så det gäller att vi kämpar.

 

Har du något cupminne?
-Nej, inget speciellt…Jo för tre år sedan mötte vi ett division 2 lag. Jag minns inte vad de hette….. AIK någonting (Skövde AIK, hemsidans anm). Vi låg under med 1-3 och sista femton minuterna vände vi till 4-3. Varberg gick vidare till gruppspelet sedan, men inte längre.

 

Hur trivs du annars i Borlänge?
-Jättebra. Jag har varit här i tre veckor. det har funkat bra både på och utanför planen, konstaterar Rexhepi.

 

/Per Lindgren

OBS, matchstart kl 18:30.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.