Nyheter Årets första träningsmatch mot Degerfors avklarad 2018-02-03 Årets första träningsmatch mot Degerfors avklarad Domnarvallen
2018-02-03   Skrivet av:

IK Brage förlorade träningsmatchen borta mot Degerfors IF. På ett kylslaget Stora Valla vann hemmalaget med 2-1 (1-1) efter avgjort i 89:e matchminuten.
-Det var taktiskt sett en bra genomkörare, säger Brages tränare Klebér Saarenpää som till stora delar var nöjd över hur man genomförde matchen.
En del i spelet som fungerade bra var att Brage fann många bra omställningsmöjligheter.

 

Brage luftade större delen av truppen där provspelaren Pascal Durugbor blev målskytt i slutet av första halvleken.
-Han kommer från Nigeria och har bara tränat ett pass med oss, säger Klebér om den snabba och tekniska mittfältaren.

 

Degerfors, som redan hunnit med att spela en träningsmatch (seger 3-2 mot division 1-laget Carlstad United), hade ett större bollinnehav men Brage var oftast bra samlade i försvaret där mittbacksparet Alexander Zetterström och nye Mattias Liljestrand från Syrianska FC tog hand om det mesta i första halvleken.
-Det kändes bra spela ihop med Alexander. Det är en bra duellspelare och och vi hade bra kommunikation, säger Mattias gladdes åt han inte kände något av den skada han drogs med förra säsongen.
-Det kändes bra och att kroppen håller. Det var jättekul att spela match igen och vi går ut och gör det vi tränat på.

 

Degerfors IF, är ett bra SE-lag och kommer säkerligen hamna minst på övre halvan av serien. Mycket bra mot Brage var kvicke Viktor Götesson och tunge Erik Björndahl längst fram, liksom mittfältarna Kevin Wright och löpstarka Sargon Abraham. DIF-bossen Stefan Jacobsson var nöjd efter säsongens andra raka seger.
-Kul att vi vinner. Sett till helheten var vi ett par snäpp bättre än mot Carlstad United senast. Jag är nöjd med både anfalls- och försvarsspelet.
Degerfors hade ett klart bollövertag inledningsvis och hade en del inlägg som dock aldrig blev särskilt farliga mot ett kompakt Brageförsvar.

Första farligheten för IK Brage kom efter en kvart när Simon Stenberg hade en frispark som dock missade målet.
Också Memocan Elalmis hade ett bra läge för gästerna, framspelad av Liljestrand, men Degerforsmålvakten Ismael Diawara stod ivägen.

 

Nye Bragemålvakten från Oskarshamn AIK Oliver Bergman spelade första halvleken och gjorde några bra ingripanden.
Dock fick han släppa in Degerfors ledningsmål till 1-0 efter 38 minuter, när Erik Lindell i högerläge lobbade in bollen.
Brage replikerade tre minuter senare när Pascal Durugbor nickade in 1-1 efter ett högerinlägg.

 

Efter pausen gjorde Brage flera byten och det blev nästan ett helt nytt lag.
-Jag tycker vi ändå håller upp tempot bra. Vi kopplar på återerövring när vi tar löpmeter, säger Klebér Saarenpää som ville lyfte fram kollektivet efter premiären.

 

En av nya spelarna som kom in efter paus var offensive mittfältaren Marcus Astvald som visade stora kvaliteter med sitt passningsspel.
-Jag vill komma rättvänd med fart och hitta en bra yta mellan deras mittfält och försvar, säger Astvald som hittade ut med öppnande passningar till både Anton Lundin och Simon Alexandersson.
-Jag vill ha en tiaroll och komma offensivt och försöka såga mig genom deras försvar.

 

Astavald, som tidigare bland spelat i Degerfors och Örebro SK, kommer närmast från en sejour i Levanger i norska OBOS-ligan.
-Men jag är glad att vara tillbaka i Sverige för jag tror fotbollen passar mig bättre här än i Norge.

 

Vad ska vi förvänta oss av Brage kommande säsong?
-Vi har inte satt upp någon placeringsmålsättning ännu. Men jag tycker vi ska förvänta oss ett lag som är spelskickligt och förhoppningsvis spelar en underhållande fotboll, säger Astvald.
Hur var det att möta ditt gamla lag Degerfors?
-Kul. Det var lite speciellt. Men egentligen kvittade att det var de vi mötte. Det var roligt att spela i dag och jag var riktigt spelsugen.
Brage, mycket tack vare Astvald, lyfte upp spelet sista tjugo och hade en del möjligheter till ett ledningsmål.

 

Men i stället blev det hemmalaget som kunde avgöra i 89:e matchminuten när snabbe Kevin Wright höll sig framme på en retur på Erik Lindells skott.
Degerfors tränare Stefan Jacobsson tyckte Brage gjorde en bra match.
-De spelar stabilt. Jag tycker vi är det spelförande laget och att det är en jämn match. Vi tappar initiativet de sista 25 minuterna. Men det var en bra värdemätare för oss.
Brage har många nya spelare inför säsongen och därför är det naturligt att alla bitar än inte är på plats.

 

Brages tränare Klebér Saarenpää tyckte det märktes ibland att man inte var helt samspelta.
-Vi blir felvridna defensivt och för passiva. De får styra och då får vi problem.

 

Både Marcus Astvald och Mattias Liljestrand tyckte förstås det sena vinstmålet för Vulkanerna kom olyckligt.
-En snöplig förlust, menade Marcus och får medhåll av Liljestrand.
-De hade marginalerna på sin sida. Jag tycker vi var det bättre laget från 60:e minuten, säger Liljestrand som menade resultatet kunde varit det omvända.

 

Brages nästa träningsmatch är den 10/2 mot Gefle IF på hemmaplan.

 

Text: Olov Lindgren

 

 


Lämna kommentarer

Degerfors IF-IK Brage 2-1 (1-1)

Målen: 1-0 Erik Lindell (38), 1-1 Pascal Durugbor (41), 2-1 Kevin Wright (89).
Domare: Andreas Ekholm, Trollhättan.
Publik: 172 (Stora Valla B-plan).

 

Så startade IK Brage: Oliver Bergman-Viktor Bergh, Mattias Liljestrand, Alexander Zetterström, Simon Stenberg-Ferhan Abic, Benjamin Hjertstrand, Oscar Lundin, Pascal Durugbor-Memocan Elalmis, Gustav Runström.
Ersättare som kom in i andra halvleken: Peter Rosendal, Carlos Garcia, Jalid Kerkich, Robbin Sellin, Erik Nilsson, Marcus Astvald, Erik Larsson, Simon Alexandersson, Kevin Lundin.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.