Nyheter Årsmötet röstade in nya ansikten i Brages styrelse 2017-03-15 Årsmötet röstade in nya ansikten i Brages styrelse
2017-03-15   Skrivet av:

Igår hade IK Brage årsmöte på Domnarvsgården. Lars Ivarsson valde att lämna över rodret efter sin andra sejour som ordförande i Brage. Ivarsson röstades istället in som hedersordförande i föreningen och ny ordförande i hela Dalarnas lag blir nu Ulf Aronson.

 

 

Även Anki Kjellberg lämnar sin post i styrelsen i och med att hon nu är anställd i organisationen. Två nya personer röstades in i form av Mikael Hansson, för närvarande sportsligt ansvarig för ungdomssidan bollek till P14, samt Tarek Malak som nyligen blev utsedd till årets framtidschef i Sverige. Vi önskar Mikael och Tarek varmt välkomna in i styrelsen!

 

Vi tackar numera hedersordförande Lars Ivarsson innerligt för sitt stora hjärta och engagemang i IK Brage genom åren! Vi tackar så klart även Anki för sina insatser i styrelsen under 2016. Vi ser nu fram emot en ny era där hårt jobb och stort engagemang ska föra IK Brage framåt.

 

IK Brages styrelse:

Ulf Aronson
Per Amund Ruth
Göran Olsson
Anders Karlin
Tarek Malak
Mikael Hansson
Leif Solum

 

 

Vår nya ordförande Ulf Aronson har ordet:

 

”Det finns erbjudanden om uppdrag som man bara inte tackar nej till, och för mig var detta fallet när valberedningen tillfrågade mig om att överta ordförandeskapet efter Lars Ivarsson som själv nu valt att dra sig tillbaks efter många år, och i två omgångar, varit ordförande i vårt kära IK Brage. Tack Lasse för allt du gjort för klubben!

 

Och varför var det då så självklart att tacka ja? För mig handlar det om att hjärtat varit grönvitt sedan jag flyttade till Borlänge 1978 och att jag dessutom haft förmånen att se klubben från ”insidan” under många av dessa åren. Åren 1986 till 2014 var jag vald revisor och valdes därefter in i styrelsen 2016 och hade då rollen som vice ordförande. Jag har under alla dessa år imponerats av hur mycket kompetens, engagemang och positiva känslor som finns runt klubben. När nu dessutom förutsättningarna för klubben är bättre än på många år var det en självklarhet att säga ja.

 

Vilka är då dessa goda förutsättningar?

– Vi börjar få ordning på det eviga problemet de senaste åren nämligen, den ansträngda ekonomin. En rad goda krafter både internt och externt jobbar hårt för att vi skall nå våra ekonomiska målsättningar.

– Vi möts allt oftare av goda omdömen om klubben från våra sponsorer och andra intressenter.

– Vi har lagt en gemensam värdegrund i vår förening. Vår värdegrund ”Tillsammans är vi IK Brage”, med ledorden gemenskap, respekt och ansvar sammanfattar väl vad vi vill att vår klubb skall stå för.

– Vi har ett kansli med en mycket kompetent och engagerad personal.

– Vår akademiverksamhet imponerar och levererar. I årets trupp har 13 spelare sin bakgrund i vår egen akademi. Vi har också ytterligare förstärkt ledarsidan inom Akademin.

– Sist, men inte minst. Vårt främsta skyltfönster mot omvärlden, vårt A-lag, ser mycket intressant ut. Vi har i år en starkare trupp än den vi hade ifjol då vi slutade 4:a i serien. Rapporterna från träningarna, och resultaten från träningsmatcherna hittills, gör att det känns som vi har något riktigt bra på gång.

 

Våra målsättningar, både sportsliga och ekonomiska, som vi fastslog förra året står fast. Det innebär:

– Vår målsättning sportsligt är att vi skall spela i Superettan nästa säsong.

– Vår målsättning ekonomiskt är att vårt egna kapital skall vara återställt efter verksamhetsåret 2018.

 

Dessa mål kommer det inte ge sig självt att uppnå. Jag är själv övertygad om att vi har goda chanser att lyckas om vi alla förenas kring det budskap som ligger i ”tillsammans är vi IK Brage.

 

Tack för det förtroende som visats mig genom att välja mig till ordförande. Jag kommer att ”ge järnet” i min roll och vet att många andra också kommer att göra så.”

 

Ulf

 

Tillsammans är vi IK Brage!

 


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB NRC Group
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2018 IK Brage.