Nyheter 2013-10-06 Askebrand tror på bra match Askebrand tror på bra match Domnarvallen
2013-10-06   Skrivet av:
Mycket i media den senaste veckan har handlat om GAIS ansträngda ekonomi där man har sålt träningsanläggningen Gais-gården, för att klara likviditetsprognosen som måste visas till Licensnämnden.

 

-Vi har försökt att inte tänka på klubbens ekonomi utan lagt det där åt sidan. Vi förlitar oss på styrelsen och de har gjort det med bravur, säger ”Makrillarnas” tränare Thomas Askebrand om turbulsen kring händelserna utanför fotbollsplanen.

 

Efter att tränat Falkenbergs FF från oktober 2007 till 2012, skrev Askebrand på för GAIS i vintras.
-Det var mycket att ta tag i och jobba med inför säsongsstarten. Vi tappade 19 spelare och fick in 15. Men jag tycker att vi har lagt en god grund inför nästa år och det var också det vi hade som mål.

 

Från sin åttonde plats i tabellen finns GAIS i ingenmansland, där man vare sig har möjligheten kvala sig uppåt eller degraderas.
-Men jag tycker det inte är några problem att få spelarna motiverade och vi vill bygga inför nästa år.
GAIS har inga varningsavstängningar men däremot är det några spelare som är småsjuka inför mötet mot IKB på Nya Ullevi.
-Det verkar som det går någon smitta, så några stycken kan inte spela imorgon.

 

Då lagen möttes i juni vann GAIS med klara 4-0 på Domnarvsvallen efter att Andreas Drugge gjort två mål, och Adam Eriksson och Joel Johansson varsitt.
Vad tror du på för typ av match  på söndag, Thomas?
-Det blir nog en bra tillställning. Det verkar som Brage har ändrat en del på slutet och släppt fram yngre spelare med tanke på nästa år. Resultatmässigt har de visat att de är ett bra lag och tagit poäng mot Örebro och vunnit mot Landskrona. Innan dess var de bra också mot Falkenberg och Assyriska. Men vi kommer att jobba stenhårt för varandra.
Oavsett vilka man möter, har GAIS stenkoll på motståndarna.
-Även om vi i första hand koncentrerar mest på oss själva, så måste vi vara uppmärksamma på spelare som Mats Moldskred, Dragan Kapcevic och Andreas Ljunggren-Eriksson.
   

Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.