Nyheter Babar Rehman: "Brage måste vinna" 2015-04-24 Babar Rehman: "Brage måste vinna"
2015-04-24   Skrivet av:

IK Brage tar emot tabellåttan Vasalunds IF på söndagen i tredje omgången av division 1 Norra.

Stockholmarna tog säsongens första seger i senaste omgången när det blev seger hemma på Skytteholms IP mot BK Forward med 2-1 (0-1).

 

Trepoängaren satt dock långt inne. Erik Björndahl gav Forward ledningen med 0-1 i första halvleken. Forward hade också en boll till inne, som dock dömdes bort för offside. Sencer Soguk utjämnade till 1-1 med 24 ordinarie minuter kvar och först på tilläggstid kom 2-1 genom Ferid Ali.

-Som vanligt känns det väldigt skönt att vinna, säger Vasalunds huvudtränare Babar Rehman som tyckte sett till matchbilden segern var rättvis.

-Vi ville verkligen vinna. Vi pepprade på och de var i brygga. Vid ställningen 1-1 var det vi som gick för segern. De gick ner och försvarade sig och hoppades på kontringar.

 

Vasalund hamnade i fjol på en femte plats. Försäsongen har varit jobbig då man har haft mycket skador och sjukdomar som gjort vissa spelare ligger efter i träningen. Det har gjort man reviderat sin målsättning.

-Om serien börjat en månad senare och alla varit vältränade och i form då hade jag utan tvekan sagt att vi skulle siktat på en topp två, tre placering. Vi har ett brett lag. Men det börjar se bättre ut och nästan alla är på väg tillbaka, säger Rehman som nästan kan räkna in en intakt matchtrupp tills på söndag.

 

Med tanke på alla skadeproblem under försäsongen var det ingen större överraskning att Vasalund inledde med att förlora premiären borta mot Dalkurd med 0-3 på Domnarvsvallen.

-Vi hade ett lag som var helt ospelat tillsammans. Dalkurd var effektiva och hade nästan bara en målchans under matchen och de gjorde tre mål. Sedan gör de två mål på fasta situationer. Vi blir hårt straffade. Forward skapade fler målchanser än vad Dalkurd gjorde.

 

Babar Rehman menar att tiden talar för Vasalund.

-Vi har ännu inte spelat med någon lagdel tillsammans i två matcher. Men vi blir mer och mer samspelta för varje match. Det ser bättre och bättre ut på träningarna.

 

Något som också kan tala för VIF på söndag är att pressen ligger på förhand topptippade Brage.

-Jag har tippat dem tillsammans Umeå och Dalkurd som topplag. De måste vinna till helgen. Tar de inte fullt mot oss blir det tufft för dem då de kommer 6-7 poäng efter täten. Jag räknar med att de kommer gå ut tufft.

 

Vilka spelare i Vasalund ska publiken hålla ett extra öga på?

-Längst fram finns Sencer Soguk som vann skytteligan i fjol för Valsta Syrianska. Där framme har vi också Ferid Ali som gjorde 11 mål i fjol och på mitten David Zlotnik.

 

Vasalund har förutom skyttekungen Sencer Soguk också förstärkt med bland andra Bragebekantingen Magnus Tappert från IFK Luleå, Joel Johansson (Huddinge IF), Jonas Desai (Skellefteå FF) och Dragan Draganov (IK Frej). På minuskontot finns bland annat Erik Figueroa (IK Sirius) och Bojan Djordic (Chennai Titans, Indien).

Trots spelaromsättningen är Vasalunds spelsätt dock till stora delar detsamma som förra säsongen.

-Vi vill spela efter marken och ställa om snabbt. Vi vill vara bra med bollen och anfalla med så mycket folk som möjligt och ha mycket folk i boxen.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.