Nyheter 2014-06-27 Bartosz Grzelak: ”Vi har en positiv känsla” Bartosz Grzelak: ”Vi har en positiv känsla” Domnarvallen
2014-06-27   Skrivet av:

Brage står för en tuff uppgift imorgon lördag när man reser till Täby för att möta seriesuveränen IK Frej på Vikingavallen.

 

I förra omgången vann Frej på bortaplan toppmötet mot AFC United med 2-0 efter två mål från Sam Johnson.

-Vi kommer med stärkt självförtroende till matchen mot Brage, säger Frejs tränare Bartosz Grzelak som inte tror det finns någon risk för en reaktion efter AFC-matchen.

-Det är med en positiv känsla vi kommer till spel. Vi gjorde det bra mot AFC både offensivt och defensivt. Det var nog vår bästa match för säsongen om man ser till motståndet.

 

Segern betydde att Frej ryckte i tabellen och är fyra poäng före just AFC. Nio poäng bakom är Dalkurd, medans Brage har tio poäng upp till serieledning.

-Det är nog dom här fyra lagen det kommer stå mellan i slutstriden. Kanske också Luleå som kryssat en del men inte förlorat så många matcher, funderar Bartosz vilka lag som förväntas kriga om topplaceringarna.

 

Vad tycker du om standarden på årets norrettan?

-Den är svårbedömd. Men jag tycker serien blir bättre och bättre för varje år, både sett till det taktiska och fysiska.

 

I april, i genrepet inför seriestarten, vann Brage med 2-1 mot Frej på bortaplan. Nu hoppas Frejtränaren se sina mannar från en annan sida.

-Det var en besvikelse. Nu är vi revanschsugna. Men vi vet vi måste göra en ny topprestation som senast. Man kan inte ha dåliga dagar för då förlorar man.

 

Frej får fortsatt klara sig utan mittfältaren Pontus Silfwer som varit indisponibel dom två senaste matcherna efter en bristning baksida lår. Backen Christoffer Ericsson finns också uppsatt på skadelistan där ett krånglande knä har hållit honom borta från spel sedan Maj.

 

Frejs tränare räknar med en tuff och hård match på Vikingavallen.

-Det passar oss bra med många kampmoment. Båda lagen är fysiska. Jag hoppas också vi kan fortsätta med vårt fina passningsspel för då tror jag vi kan få dem i gungning.

 

Tisdagens derbymöte på Domnarvsvallen såg inte Bartosz på plats, men har sett matchen i efterhand.

-Vi hade träning samtidigt men jag har sett den på video.

 

Som flera Stockholmslag lever Frej i skuggan av storlagen och trots årets framfart är Frej inte någon ”snackis” i Täby.

-Ha, ha, nej det snackas aldrig fotboll i Täby. Vi är en liten förening och är väl femte eller sjätte laget i stan. Men det finns en liten kärna som följer oss också på bortaplan. Men alla är jätteglada i föreningen att det har gått så här bra, säger Bartosz Grzelak som ändå betonar det nästan är två tredjedelar kvar av säsongen.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.