Nyheter Bengt Ottosson inför Sandvikens IF 2017-05-14 Bengt Ottosson inför Sandvikens IF
2017-05-14   Skrivet av:

IK Brage möter på måndag kväll Sandvikens IF på Arena Jernvallen. Det blir säsongens tredje nykomling som väntar för Brage.

 

I premiären blev det 3-0 borta mot Arameisk-Syrianska IF och i senaste omgången 3-2 på hemmaplan mot Sollentuna FF. Nykomlingar brukar vara starka i början av säsongerna och både A-S och Sollentuna har inlett piggt. Tyngre har det gått för Sandviken som bara tagit tre poäng så här långt.

 

Brages tränare Bengt Ottosson är medveten om att nykomlingar ofta är starka inledningsvis av säsongerna, men tar sig an uppgiften som vilken match som helst.

-Det är klart att de ofta har mycket vilja och entusiasm och vi har full respekt för dem. Men det har vi för alla motståndare och även för nykomlingar givetvis. Men det har ändå gått fyra omgångar, säger Bengt som kanske tror den mesta entusiasmen lagt sig.

 

Måndagens möte blir årets andra mot Sandviken. På försäsongen vann Brage med 3-0.

-Jag minns att lagen hade varsin halvlek. De var klart bättre i första medans vi var starkare än dem i andra. Men det var bara en träningsmatch och den betyder egentligen ingenting. Mer än att man kanske har lite koll på varandras spelare och individuella färdigheter.

 

Mötena mellan de båda klassikerlagen, känns alltid lite extra, och är närmast ett derby som man kan komma.

-Det är yttre faktorer som man måste kunna hantera. Det kommer ganska mycket folk och det gäller ha koll på anspänningsnivån och utnyttja att det är lite extra på rätt sätt. Det lag som behärskar det har vunnit en hel del.

 

Uppladdningen ser ut som inför vilken match som helst. Laget har tränat både lördag och söndag förmiddag och alla förberedelser är lagda, meddelar Ottosson.

 

Segern med 3-2 (1-0) mot Sollentuna i förra omgången betydde fjärde raka segern.

 

Trots trepoängaren menar Bragetränaren det finns saker som kan bli bättre.

-Vi hade bra koll på spelet i första halvleken, men kunde inte utnyttja det fullt ut. Vi skulle skapat fler målchanser. I början av andra öser vi på och skapar riktigt bra med chanser, vi får också utdelning men borde gjort ett eller två mål då. Jag är nöjd hur vi kan kontrollera spelet och trumma på.

 

Vad fanns det för saker som kunde varit bättre?

-Vi kunde vara tydligare och följa de idéer vi lagt ut på förhand. Framförallt i första halvleken blev det inte som vi sagt innan.

 

Sandvikens IF är ett lag med flera spelare med rutin från allsvenskan. Mest namnkunniga är mittbacken Olof Mård och mittfältaren Hjalmar Öhagen spelat i högsta serien.

-Det är till stora delar ett ganska gediget och erfaret lag. Flera har varit med på allra högsta nivå i Sverige. De har en trygghet och stabilitet i försvarsspelet och även anfallsspelet. De har spets på kanterna med York Rafael och John Junior som är två bra forwards. De är också ett väldigt bra omställningslag, avslutar Bengt Ottosson.

 

/Per Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.