Nyheter 2017-09-30 Bengt Ottosson inför Umeå FC Bengt Ottosson inför Umeå FC
2017-09-30   Skrivet av:

Med sex omgångar kvar har IK Brage ett sjupoängsförsprång, och åtta mål bättre målskillnad, till serietvåan Akropolis IF. 

 

Skulle Akropolis, som hemmamöter Carlstad United idag (lördag), ta full pott så behövs minst elva poäng för att Brage ska komma på samma poäng.

-Vi kommer bara att fokusera på vårt. Tittar man i tabellen då kan man hamna snett, säger Brages tränare Bengt Ottosson som inte känner av några nerver när serien går in i sitt avgörande slutskede.

-Nej, och det gör inte laget heller. Vi har jobbat på ett sätt hela året. Vi kommer vara så jäkla bra som möjligt på söndag. Något annat existerar inte.

 

På söndag väntar bortamöte mot Umeå FC på Umeå Energi Arena Sol. En resa som startade på lördagsmorgonen med avresa kl 08.00 från Domnarvsvallen.

 

Senast Brage var till Västerbottens residensstad blev det 1-1 mot Team TG FF i början av juli. Då hade Brage svårt få spelet att lossna.

 

För att få bästa möjliga förberedelser har man ändrat lite i upplägget i jämförelse med TG-matchen.

-Tidigare tränade vi innan avresan och sedan fick man sitta still på bussen i sex sju timmar. Men nu kommer vi åka tidigare och träna på eftermiddagen på matcharenan och vi får lite tid att röra på oss. Jag tror det här kommer gynna oss rent fysiskt i morgon.

 

Hur kommer ni fördriva tiden på bussen?

-Det blir lite frågesport. Sedan gör vi ett stopp i Sundsvall för att äta. Därefter är det tre timmar kvar, så tiden går ganska snabbt.

 

Brage fick senast nöja sig med 1-1 hemma mot Nyköpings BIS och innan dess blev det uddamålsförlust med 3-2 borta Akropolis IF. Bengt Ottosson hoppas man kan hitta tillbaka till sin fulla kapacitet mot UFC.

-Vi har haft några mindre bra prestationer under hösten. Men vi ska försöka gå ut och göra vår grej. Det gäller att trycka ut bröstet och våga spela ut. Vi har haft en bra träningsvecka. Det gäller att få bitarna på plats fullt ut och då kommer det att gå bra. Känslan är väldigt bra och vi tror på det vi gör.

 

Tabelltrean Umeå FC har haft en mindre lyckad höst med bara en seger på de sju senaste matcherna.

-De har sackat en del på slutet, säger Bragebossen.

 

Vad tror du kommer avgöra matchen på söndag?

-Vi är inte nöjda spelmässigt med vad vi gjort på slutet. Det lag som hittar tillbaka till sin bästa prestation har goda förutsättningar att vinna matchen.

 

Brage får klara sig utan mittbacken Alexander Zetterström som fick rött kort senast mot Bissarna.

 

/Per Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.