Nyheter 2018-04-13 Bernhard Brcic inför Östers IF Bernhard Brcic inför Östers IF
2018-04-13   Skrivet av:

I morgon, lördag, beger sig IK Brage till Småland för att ta sig an tabelltolvan Östers IF under söndagen.

-Vi åker imorgon bitti, så att vi får bussresan redan på lördag, säger Bernhard Brcic, assisterande tränare i Brage, inför matchen som börjar klockan 15:00 på söndag.

 

Senast lagen möttes, var i superettan i augusti 2012. Det var förövrigt Östers sista match på gamla Värendsvallen. Hemmalaget vann med 1-0 efter att Alexander Henningsson gjort segermålet i 87:e minuten, bakom Gerhard Andersson.

 

Brcic är inställd på en tuff match, då motståndarna förfogar över ett namnkunnigt lag. Spelare som Jonathan Drott (Jönköpings Södra FF), Oliver Silverholt (Halmstads BK, Hammarby IF), Robin Malmqvist (Halmstads BK, Assyriska FF) Simon Helg (Hammarby IF, GIF Sundsvall, Åtvidabergs FF) och inte minst Brage bekantingen Dragan Kapcevic, har alla spelat på hög nivå. På upptaktsträffen inför seriestarten tippades Öster sluta på fjärdeplats.

-Jag vet att de kom femma ifjol. De har en ny tränare. De har ett så pass bra lag att de ska ligga i toppen. De har fått en poäng på två matcher. De fick olyckligtvis ett mål insläppt på övertid mot Degerfors. Senast mot Helsingborg torskade de med 3-1. Jag har inga bilder från matchen, men HIF är ändå favoriter att vinna superettan. De spelar väldigt likt oss. Sedan får vi se om vi tar ut varandra, eller om vi kan hitta luckor på varandra. Det visar sig på söndag, säger Brcic.

 

Brages start på superettan har inneburit fyra poäng på två matcher. Som nykomlingar, får det anses som fullt godkänt. Bernhard Brcic blickar tillbaka på matcherna mot AFC Eskilstuna och Gefle, som två olika typ av matcher.

-Mot Gefle släpper vi in två mål. Mot AFC håller vi nollan. Det är två helt skilda lag hur de vill äga boll. Hur vi backar hem efter 3-0 mot GIF, är kanske en naturlig rörelse man har, att man vill skydda målet, och kanske gå mer på omställningar. Matchen mot AFC Eskilstuna var på så sätt att det är ett bollskickligt lag som vi möter. Matchen mot Gefle är bra defensivt, förutom att vi släpper in två mål, i ett skede där vi kan stänga matchen. Vi har redan i gruppen snackat om de målen. Vi är ändå nöjda med tre poäng och att vi vinner matchen.

 

Tycker du ni hittat rätt hur ni vill spela och spelarnas positioner?

-Jag tycker att spelsättet sitter som vi och Klebér (Saarenpää) har satt. Spelarna har anammat det helt och hållet hur vi vill spela. Oavsett vilken position man är på, ska man kunna hantera det, så man är medveten vad positionen innebär för både lagkompisarna och sig själv. Alla spelarna vet sina roller, och framförallt att de är trygga i den rollen.

 

Även om det på söndag väntar bortamatch på ”Myran” i Växjö, så hoppas Brcic att man ska kunna bjuda på en lika offensiv fotboll som man visade i stora delar av matchen mot Gefle.

-Men vi tittar också på hur motståndarna spelar och det system de använder. Sedan har vi ”pinpointat” vissa saker som vi ska se upp med. Vi kommer alltid att försöka spela vårt spel. Sedan om vi får chansen till omställningar så gör vi det. Eller om vi kommer att äga bollen i längre perioder. Vi har tränat på olika saker i veckan så vi kommer väl förberedda. Och idag (läs:fredag) hade vi en lättare träning med fokus på olika formationer. Sedan på lördag kommer vi också att ha ett lättare träningspass. Att hitta en naturgräsplan som liknar den på Myresjöhus Arena finns inte här. Sedan få vi se vad det finns för ytor när vi kommer fram på lördag eftermiddag.

 

Trots att Brage inte haft möjligheten att träna på gräs, känner man sig väl förberedda, tycker Bernhard.

-Vi är ett konstgräslag i och med att Domnarvsvallen är vår hemmaborg. Den ska vara svår att komma till. Alla motståndare ska känna att det är tufft att komma till ”Vallen”. Sedan vill vi när vi kommer till Myresjöhus Arena, se hur det ser ut, och hur vi kan spela våran fotboll, utan att riskera någonting. Vi kommer att anpassa oss till de yttre förutsättningarna, så som vi gjorde mot Gefle, på söndag.

 

Brage kommer att kunna resa med en fullt frisk trupp till Småland.

-Vi har inga baksidor. Inga framsidor. Ingenting, avslutar Bernhard Brcic.

 

/Per Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.