Nyheter Borlänge Energi och IK Brage utökar samarbetet 2020-10-22 Borlänge Energi och IK Brage utökar samarbetet
2020-10-22   Skrivet av:

Den 1:a januari 2021 byter Domnarvsvallen namn till Borlänge Energi Arena.

Borlänge Energi och IK Brage tecknar ett samarbetsavtal för de kommande tre åren.

-Vi är mycket glada över att inleda ett samarbete med hållbarhet i fokus, säger styrelseordförande i Borlänge Energi, Lena Lagestam.

 

– Vi i IK Brage blev verkligen glada när vi blev kontaktade av Borlänge Energi, säger Brages klubbchef Magnus Olsson. Det här är ett samarbete som ger båda parter stora möjligheter att utvecklas. Vi har inte tidigare jobbat på det är sättet och ser fram emot de kommande tre säsongerna tillsammans med Borlänge Energi.

 

Samarbetsavtalet mellan Borlänge Energi och IK Brage löper under 3 år och kommer att innehålla en lång rad aktiviteter. En grupp som ska jobba med genomförandet håller på att bildas och den har representanter från båda organisationerna. Därför kan man in dagsläget inte säga exakt i detalj vilka aktiviteter som kommer att genomföras.

-Vi kommer att jobba med begrepp som Hållbar Arena och Hållbart Evenemang, säger Lena Lagestam. Vi vill också göra Domnarsvallen till en testarena för ideer och teknik gällande hållbarhet. Det kan vara allt från att testa olika sorteringskärl för att få besökarna att slänga sitt skräp i papperskorgen istället för på marken, eller att använda oss av digital teknik för att nå ut till besökarna. Men vi vill också genomföra förändringar som kan handla om att sätta upp solceller för energiförsörjningen, insamling av regnvatten för städning av arenan till översyn av belysningen.

 

-Hela vårt samhälle står inför stora utmaningar gällande klimat och hållbarhetsfrågan, fortsätter Mikael Ringi, marknadschef på Borlänge energi. Vi behöver hitta nya sätt att nå ut till borlängeborna, vi behöver också jobba med frågan om hållbarhet på många olika sätt. Så det handlar inte bara om ekologisk hållbarhet. Även ekonomisk och social hållbarhet är pusselbitar i samarbetet. Vi vill bland annat att barn och unga under 16 år ska komma in gratis på Brages hemmamatcher under de säsonger som vårt samarbete pågår.

 

-Gällande ekonomisk hållbarhet, så vill vi bidra med åtgärder som göra IK Brage till en attraktiv samarbetspartner för andra och göra Borlänge intressant för externa aktörer, säger Lena Lagestam. Vi ser också möjligheter att gemensamt söka pengar från olika externa parter, till exempel EU, för genomförandet av hållbarhetsprojekt.

 

-Vi i styrelsen för IK Brage ser det här som en stor möjlighet att utveckla vår verksamhet, säger IK Brages ordförande Ulf Aronsson. Att jobba med hållbarhet är helt avgörande för alla verksamheter, här ser vi en möjlighet att göra skillnad på riktigt och att bli en förebild för andra föreningar.

 

-En del i att visa att vårt engagemang är mer än bara ett avtal på papper, är att vi också får möjlighet att byta namn på Arenan, säger Lena Lagestam. Vi ska inte ta bort Domnarsvallen som namn, det finns kvar som en underrubrik. Men nu får vi en arena som också signalerar ortsnamnet Borlänge i kombination med energi och hållbarhet, till övriga landet.

 

Samarbetet kommer att inledas när fotbollssäsongen 2020 är över och namnbytet av arenan sker i januari.

-Det känns riktigt bra, konstaterar två nöjda styrelseordföranden Lena Lagestam och Ulf Aronsson.

 

Tillsammans är vi IK Brage – för ett hållbart Borlänge

 

Foto Toppbild: Henrik Hansson


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.