Nyheter 2014-09-19 Bosse Wålemark optimistisk Bosse Wålemark optimistisk
2014-09-19   Skrivet av:

Brage möter tabellfemman Vasalunds IF i den 20:e omgången av norrettan.

 

Gästerna hade en bra period före och efter sommarvilan med sju segrar på åtta matcher som gjorde att man var med och nosade kring det positiva kvalstrecket.

Men på de tre senaste matcherna har det bara blivit en poäng vilket betyder att man tappat den absoluta tätkänningen. Avståndet är i dagsläget åtta poäng upp till tabelltvåan IK Frej.

 

Brage kommer från en stabil bortaseger senast mot Huddinge IF (4-0) där framförallt försvarsspelet såg mycket bra ut. Huddinge lyckades bara skapa några halvchanser under nittio minuter.

-Det är alltid viktigt att försvarsspelet fungerar, säger IKB-tränaren Bo Wålemark som tycker träningarna sett bra ut under veckan.

-Vi har en bra trupp och det är många som gör det bra.

 

När lagen möttes på Skytteholm i våras vann Brage med 1-0 efter att Patrik S:t Cyr avgjort i 30:e spelminuten med matchen enda mål.

-Då gjorde vi en best online casino bra första halvlek och kunde bevaka ledningen i andra. Det var en bra laginsats från oss, minns Bosse Wålemark mötet i juni där Bojan Djordic var en av de mest framträdande i Vasalund.

Nu slipper Brage möta den spelskicklige mittfältaren som har försvunnit för spel i den indiska ligan (ISL).

-Då var det mycket fokus kring honom, och även i andra matcher jag sett med Vasalund. Det är svårt att säga vad det betyder att han inte är med. Det finns väl både för- och nackdelar men de har ju levt med det ett tag. Men det finns många gubbar som håller en bra nivå i Vasalund, säger Wålemark som tycker motståndarna har blivit mer samspelta ju längre säsongen har gått.

 

Tycker du att Vasalund har ett spel som passar er?

-Svårt att säga. Men när vi mötte dem borta så var det så. De spelar 4-2-3-1. Det viktigaste är som vanligt att vi gör en bra match både individuellt och lagmässigt. Gör vi det så har vi en bra chans på poäng.  Nu är det spel på konstgräs och då gäller det att vara noggranna och inte ge bort bollen.

 

På skadelistan är fortfarande Robert Hedman uppsatt. Dessutom är det ett frågetecken för Linus Zetterström som har varit sjuk under veckan.


Lämna kommentarer

Matchinfo

IK Brage – Vasalunds IF

Domnarvsvallen, 21 september, kl 17.00

<a href=”http://ikbrage.ebiljett.nu/” target=”_blank”>Köp biljetter här!</a>

<a href=”https://www.facebook.com/events/797435153636367/” target=”_blank”>Gå med i eventet på Facebook</a>sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.