Nyheter Brage höll undan till en poäng 2014-10-11 Brage höll undan till en poäng
2014-10-11   Skrivet av:

Ett 0-0 resultat kan på pappret se ut som en tråkig och händelselös match. Men när Dalkurd och Brage möttes i säsongens andra derby så bjöds den stora publiken på över 2 700, på stor dramatik när IKB fick avsluta matchen med bara nio spelare, efter det att både Adam Gradén och Oscar Lundin fått röda kort.

-Jag är definitivt nöjd med en poäng, sade Brages assisterande tränare Gerhard Andersson efter den heta matchen.

Brage mönstrade nästan samma lag från sedan senast. Saknades gjorde avstängde Erik Törnros, medans Anton Lundin fick förtroendet från start. I Dalkurd startade Micael Tuhkanen, medans Omar Jagne var varningsavstängd och borta från spel.

 

Fotbollen kändes som en bisak, när man innan matchen berättade om det som sker Kobane på gränsen mellan Syrien och Turkiet, med IS framfart bland civilbefolkningen.

 

Brage startade med en trebackslinje med Markus Kellokumpu, Peter Magnusson och Gustav Sundström. Framför ett femmanna mittfält opererade Christian Eissele och Anton Lundin. Efter mycket kamp inledningsvis uppenbarades ett mycket bra läge efter åtta minuter för IKB efter det att Adam Gradén. Brages #11 tog själv hand om frisparken mitt på Dalkurds planhalva och bollen hittade till en omarkerad Anton Lundin, vars nick Frank Pettersson slängde sig som en katt och räddade. Dalkurd skapade några halvchanser, bland annat från Chidi Omeje. Brage hade en hård press, som gjorde att Dalkurds normalt passningsskickliga spel, inte riktigt infann sig. Med sitt sedvanliga fysiska spel, kunde Brage koppla ett visst grepp på motståndarna.

-Vi spelade bra då, och Dalkurd blev nog stressade, för de kände sig nog behöva tre poöng mer än vad vi gjorde, funderade Gerhard Andersson.

 

Efter tjugo minuter iscensatte Anton Lundin ett anfall, vidare till Christian Eissele och Oscar Andersson till höger i straffområdet, men skottet täcktes av Alexander Ekblad. Brage spelade på ett mer resolut sätt än senast lagen möttes i våras.

-Idag var vi mer på tårna, och smällde på, så det var bättre. Även om det blev tufft spel, så är vi vänner utanför planen, säger Brages lagkapten Peter Magnusson, som på det stora hela var nöjd över sin egen insats.

Dalkurd hade svårt att ta sig fram och skapa några målchanser. Anton Lundin gjorde en strålande första halvtimme med sitt beslutsamma spel.

-Han var jättebra. Också hans bror Oscar som kom in i andra halvlek var duktigt, tyckte ”Gurra” Andersson som ville berömma många av sina spelare för det hårda arbete man lade ner.

 

Efter halvtimmens spel slog Ahmed Awad en hög boll som Peter Rosendal missbedömde, och med bättre flyt kunde Alexander Ekblad sparkat in bollen i mål. Efterhand fick Dalkurd grepp på mittfältet, och matchen svängde över till hemmalaget. I den 37:e minten slarvade på nytt Brage, när Markus Kellokumpu tappade bollen till Ahmed Awad, men Adam Gradén reparerade Kellokumpus misstag. Ett skott från central position genom Eyasou Alemayehu smet drygt en meter utanför Peter Rosendals stolpe. Strax innan halvtidsvilan tog sig Modaser Zekira fram till ett skott läge, men avslutet med högern vållade inte några problem för Frank Pettersson. En sammanfattning av den första halvleken, var oavgjort kändes rättvist.

 

I den andra halvlekens upptakt fick Brage göra ett ofrivilligt byte när Modaser Zekrira axel gick ur led och fick bäras ut på bår och in byttes Oscar Lundin. Brage låg på i anfall, men de riktigt högoktaniga målchanserna skapades inte från något av lagen. Ändå var det IKB som var det lag som hade ett spelövertag. Efter en hörna fick Linus Bolin fram till Christian Eissele, men avslutet gick utanför. Dalkurds första målchans efter paus kom efter 62 minuter, när man kom i en snabb spelvändning tog sig ända fram till Brages straffområde och Chidi Omeje sköt i stolpen.

-Jag var på bollen på Chidis skott. Idag måste jag ge hela laget en eloge, sa ödmjukt Brages poängräddare Peter Rosendal som gjorde en kanonmatch i målet.

Bara två minuter senare uppenbarade sig nästa chans för hemmalaget, när Michael Omohs vänsterinlägg fann Omeje som rakt framför mål nickade, men Peter Rosendal gjorde en kvalificerad räddning. Dalkurd var plötsligt det lag som tog över spelet. Brages Patrik S:t Cyr fick utgå skadad, med tjugo minuter kvar (in kom Martin Rosell) och därmed hade man gjort alla sina byten.

-Har vi otur kan Patrik S:t Cyr vara borta resten av säsongen. Det kan ha varit korsbandet på Patrik, förklarade Gerhard Andersson. Kanske också blir Modaser Zekira borta resten av säsongen.

En olycka kommer sällan ensam, för med elva minuter kvar utvisades Adam Gradén, efter sin andra varning, och bara fyra minuter senare fick Oscar Lundin också syna det röda kortet efter en stämpling på en Dalkurd spelare. Något som gjorde att Brages möjligheter att ta hand om alla poäng försvann, istället handlade om att försöka ta hand om en poäng, menade Brage tränaren Bo Wålemark.

-Jag är missnöjd med att vi inte fick chansen i andra halvlek, men vi gör en storstilad arbetsinsats, och med två man mindre är jag nöjd med en poäng.

 

Peter Magnusson tyckte att det gällde att formera laget på ett speciellt sätt med två man mindre.

-Det var viktigt att ligga på rätt sida, och inte bjuda på någonting. Jag tycker att vi låg rätt i positionerna, men alltid blir det så att motståndarna får några chanser ändå.

Den allra bästa kanske Chidi Omeje hade i kalabaliken efter en hörna. I slutminuten fick Ahmed Awed läget att bli matchhjälte för Dalkurd, men skottet gick rakt i famnen hos Peter Rosendal.

-Bollen damp ner hos mig, sedan tog jag mot den med högerfoten. Tyvärr gick den rakt på målvakten, säger Ahmed.

Känns det tungt att ni ”bara” får en poäng med er?

-Ja. Det var jobbigt idag, men Brage är ett bra lag. Vi fick inte igång spelet i första, men i andra tycker jag vi har kontroll på matchen.

 

Andreas Brännström, tränare i Dalkurd tyckte det var kul med en inramning på 3000 åskådare, men att  i slutet av matchen det kanske inte var så lyckat ur en aspekt.

-Hade det varit 300 som det brukar vara, hade det varit lättare att ge instruktioner i slutet när vi hade två man mer. Nu blev det att vi spelade för mycket centralt, sa ”Brännan” som självklart inte var nöjd med att man bara fick en poäng med sig.

 

Mycket innan matchen handlade om den manifestation som Dalkurd gjorde till de drabbade i Kobane. Ändå tyckte Ahmed Awed att det gick att släppa händelserna där, och lägga fokus på matchen.

-Vi krigade på idag, men vi har också våra tankar hos dem i mellanöstern. Själv har jag släktingar nära Damaskus, men det ligger ganska långt bort, och de mår bra.

 

I och med att Frej besegrade Athletic med 1-0, kändes både Brage och Dalkurd lite av förlorare i denna omgång. Nu har Brage tre poäng upp till Athletic, och nio måls sämre målskillnad vilket gör att man är ganska beroende på andra lags resultat för att knipa den åtråvärda kvalplatsen. Valsta Syrianska är nästa motståndare för Brage.

Brage höll undan till en poäng
Brage höll undan till en poäng
Brage höll undan till en poäng
Brage höll undan till en poäng
Brage höll undan till en poäng
Brage höll undan till en poäng
Fotograf: Erik Freiholtz

Lämna kommentarer

Matchfakta

Dalkurd FF- IK Brage 0-0

76´ Utv Adam Gradén

81´Utv Oscar Lundin

 

Laget:

Peter Rosendal

Gustav Sundström

Peter Magnusson

Markus Kellokumpu

Linus Bolin

Modaser Zekria

Adam Gradén

Patrik St Cyr

Oscar Andersson

Anton Lundin

Christian Eissele

 

Avb:

Gerhard Andersson

Daniel Björkman

Oscar Lundin

Martin Rosell

Amor Layouni

Robert Hedman

Daniel Åkervallsociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.