Nyheter Brages seger satt långt inne 2014-05-12 Brages seger satt långt inne
2014-05-12   Skrivet av:

Inför den fjärde omgången återfanns Brage i tabellens mittskikt och det kändes lite som matchen mot Västerås, var en vattendelare om vi framöver kunde vänta oss IKB i toppen, eller i tabellens nedre regioner. Efter måndagskvällens match som Brage vann med 2-0, så är förhoppningen att grönvitt kommer att återfinnas på övre halvan. -Men jag hoppas verkligen att vi har en till växel att lägga i, säger Bragebossen Bo Wålemark, som hoppas att spelet kommer att bli ännu bättre framöver.

 

Matchen såg länge ut att sluta mållös, men två vackra Bragemål sista kvarten gjorde att laget nu hänger med i tätstriden av tabellen.
Brage kom till start med samma spelare som senast. Den enda skillnaden taktiskt var att Anton Lundin tog plats i tvåmanna anfallet tillsammans med Christian Eissele. Dessutom opererade Amor Layouni på både höger och vänsterkanten, jämfört senast mot Luleå, där Falukillen då mer agerade på topp.
Första tio minuterna kändes det som lagen kände på varandra, och ingenting hände. Brage försökte efterhand sätta press på Västerås, men ofast hade man svårt att etablera några längre anfall.  Hemmalaget hade ett visst spelövertag, och när Anton Lundin i den 13:e matchminuten hittade Christian Eissele var det bara Robert Medvegy som var ivägen för ett förmodat ledningsmål . De flesta av Brages anfall kom från vänsterkanten, där både Robert Hedman och Amor Layouni gjorde många bra prestationer. Efter dryga kvarten hade Brage halvlekens bästa möjlighet att spräcka nollan, när Amor Layouni på kortlinjen dribblade bort Damir Foric, och hittade Anton Lundin mitt i straffområdet, men avslutet blev bara en halvträff och målvakten David Svensson kunde ta hand om bollen. Efter 23 minuter sköt Adam Gradén ett skott från 18 meter som gick två decimeter över ribban, återigen efter att Amor Layounis stod för förspelet.
Västerås hade väldigt svårt att skapa några målchanser. En del uppspel gick fram till Andreas Ljunggren Eriksson på högerkanten, men han kändes alltför ensam på topp. Efter halvtimmens spel fick VSK mer boll. Många uppspel gick genom Boris Ljevar, men Brage agerade solitt i försvaret och målvakten Peter Roesendal behövde inte göra några kvalificerade ingripanden. Sista kvarten hade Brage svårt att skapa något, och de gånger kan kom till målchanser, så var Robert Medgevy i Västerås backlinjen omöjlig att ta sig förbi. IKB kom sällan in i ”boxen” även om i slutet av halvleken Brages bästa spelare i första halvleken Amor Layouni hade ett bra skott som Joakim Häll täckte.
-Amor var bra med sin kreativitet, och vi använde honom på båda kanterna. Han är bra indviduellt, och sedan var det lyckat att vi idag använde honom på kanterna, berömmer Bo Wålemark en av sitt lags mest sevärda spelare för kvällen.
Också Oscar Andersson var riktigt bra i hemmalaget, tyckte Bragecoachen, som fortsatte ösa beröm över lagets defensiv.
-Oscar var riktigt bra mot Andreas Ljunggren Eriksson, vi gör det bra bakåt också med Gustav (Sundström) och Peter (Magnusson) som höll ihop det bra bakåt. Sedan är Linus (Bolin) en ”go” spelare, säger Wålemark med sin härliga bohusländska dialekt.

 

 

I den andra halvleken så var det Brage som tog tag i spelet, och redan efter tre minuter hade  Christian Eissele tagit sig in i straffområdet och avlossat ett skott som Daniel Svensson täckte. Brage började ta ett allt fastare grepp om händelserna. VSK spelade med små marginaler i sina uppspel. Efter tio minuter gjorde Brage sitt första byte för att spräcka dödläget. In kom Linus Zetterström som tog plats i anfallet, och ut gick Anton Lundin. När 63 minuter hade spelats fanns det både spelare och publik som vädjade straff när Boris Ljevar fällde Christian Eissele, men domaren Adam Ladebäck som var bra placerad, vinkade avvärjande.
-Jag tyckte att vi i slutet av första halvlek och i delar av andra halvleks början, hade svårt att få tag i bollen, och jag kände att jag måste göra något. Därför bytte jag in Erik (Törnros) och han var duktig, sa Bo Wålemark.

 

 

Förre Gefle spelaren byttes in med 25 minuter kvar, för att sätta ännu mer tyngd i anfallet. Törnros visade sin skicklighet när han tog sig förbi Damir Foric och sånär hittade Amor Layouni i bortre delen av straffområdet, men Joakim Häll kunde bryta med ett långt ben. Inför matchen hade snacket gått att Brage hade sina styrkor på fasta situationer. Ett missriktat skott från Adam Gradén efter en frispark i den 74:e minuten var en av hemmalagets många halvchanser. Förlösande 1-0 till Brage kom elva minuter innan ordinarie matchtids slut. Målskytt var Robert Hedman som med sin vänsterslägga slog bollen i det halvöppna målet efter att Linus Bolin och Amor Layouni stod för förarbetet.

 

 

-Det var första gången som vi tryckte på ordentligt med folk i boxen. Det var mycket folk framför målvakten och störde och jag serverade ”Robban” öppet mål, säger Linus Bolin om målet. Linus Bolin gjorde en gedigen insats i fyrbackslinjen, och det var inte många gånger som Västerås lyckades forcera genom IKB:s ramstarka försvar.
-Behövde Peter (Rosendal) göra en enda rädding, jag tror inte det. Det här var nog vår bästa match hittills, i alla fall defensivt, för jag tycker Västerås är ett bra lag, säger Linus som ändå efter matchen inte var helt nöjd.
-Jag tror jag drog på mig mitt tredje gula kort, och kommer att missa matchen mot Forward.

 

 

Linus, vad säger du annars om din insats?
-Idag var det första gången jag orkade i 90 minuter. Sedan flyttade jag ibland med upp i anfallen.

Ledningsmålet gjorde att Brage kunde spela ut och när Patrik S:t Cyr med ett välplaceratt skott utanför straffområdet placerade bollen invid stolpen fram till 2-0 var Brages välförtjänta seger i hamn. I slutet kunde Brage till och med gjort något mer mål, med tanke på att Västerås satsade på en reducering, och därmed öppnade sig bakåt. I Västerås var det så klart inga muntra miner efter slutsignalen. En av många besvikna Västeråsspelare var duktige Joakim Häll.
-Vi släppte inte till så mycket, och jag tycker det kändes stabilt fram till deras 1-0 mål. Jag tycker att hela laget gör en bra match. Vi hade det svårt framåt, för Brage var bra defensivt, säger Joakim som tillsammans med Robert Medvegy var strålande längst bak.
Har du någon förklaring varför ni har haft de så tungt på bortaplan, ingen poäng hitills?
-Jag tycker vi var bra med i matchen idag. Det är bara mot Nyköping som vi inte var med. Men det är bara en tidsfråga innan vi tar vår första trepoängare borta. Nu är vi revanschsugna i nästa match mot Valsta/Syrianska, säger Joakim Häll när han försöker se positivt med tanke på det jobbiga tabelläge VSK har hamnat i. Desto gladare var IKB:s tränare Bo Wålemark efter matchen.
-Vi gör en klart godkänd match, och det blir bättre och bättre, säger Bo Wålemark.
Har ni en växel till att lägga i?
-Det hoppas jag verkligen, för vi måste upp en nivå till. Men idag gjorde vi en del del bra prestationer säger Wålemark, som vill plussa för Oscar Andersson och Amor Layouni.
-Sedan gör inhopparna det bra. Linus (Zetterström) gör det bra. Det är jämt bland alla forwards.

 

 

Nästa match för Brage, är på lördag borta mot Örebrogänget Forward.

Brages seger satt långt inne
Brages seger satt långt inne
Brages seger satt långt inne
Brages seger satt långt inne
Brages seger satt långt inne
Brages seger satt långt inne
Fotograf: Erik Freiholtz

Lämna kommentarer

Matchfakta
IK Brage-Västerås SK 2-0 (0-0)
1-0 (79) Robert Hedman
2-0 (85) Patrik S:t Cyr.
 
Varning, IK Brage: Linus Bolin.
 
Publik: 722
Domare: Adam Ladebäck
 

Brages lag från start:

Peter Rosendal

 

Linus Bolin

Gustav Sundström

Peter Magnusson

Oscar Anderssson

 

Robert Hedman (UT 84)

Adam Gradén

Patrik S:t Cyr

Amor Layouni

 

Anton Lundin ( UT 55)

Christian Eissele (UT 64)

 

Avb:

Ludvig Larsson

Markus Kellokumpu

Alexander Zetterström

Viktor Ekervik Eriksson

Erik Törnros (IN 64)

Oscar Lundin (IN 84)

Linus Zetterström (IN 55)sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.