Nyheter 2015-07-11 Brage tappade allt i andra Brage tappade allt i andra
2015-07-11   Skrivet av:

Det blev ett riktigt bottennapp för Brage i sista matchen innan sommaruppehållet. Gästande Södertälje FK vann rättvist med 3-0 (0-0) på Domnarvsvallen mot ett mycket lojt hemmalag.

-Det var inte okay i dag, säger Brages assisterande tränaren Johan Persson.

 

I första halvleken var Brage det något bättre laget och skapade ett par målchanser. Men efter att gästande Södertälje gjort 0-1 i 67:e matchminuten orkade hemmalaget aldrig hota på allvar.

-Vi är inte noggranna i det vi ska göra. Första halvleken var jämn men i andra blir vi sämre, säger Johan Persson besviket.

 

Efter SFK:s ledningsmål kontrollerade bortalaget matchen och i slutminuterna ökade man på både till 0-2 och 0-3 när Brage var tvingade gå upp i banan.

 

Tillställningen hade likheter med mötet på Södertälje Fotbollsarena, men nu med ombytta roller.

-De backade hem och vi lyckades inte utnyttja det vi är bra på, säger Johan Persson.

 

Gästernas tränare Pascal Simpson var ett stort leende efteråt.

-Matchen påminde om när vi spelade hemma. Vi ligger rätt i defensiven och lyckas ta bort deras mittback som styr uppspelen och jag tycker det gav effekt vid deras uppspelsfas.

 

Segern för Södertälje betydde den första trepoängaren efter nio omgångar utan vinst.

-Det var en extremt viktig seger när bottenlagen nu börjar ta poäng. Det blir skönt att kunna gå på ledighet efter den här segern, säger Pascal.

 

Brage hade gjort tre förändringar sedan senaste matchen mot Carlstad United. Trion Linus Bolin, Oscar Lundin och Linus Zetterström fick förtroendet från start, medans Gustav Källberg, Christian Eissele och Oscar Andersson började på bänken.

 

I första halvleken var det Brages Linus Zetterström som hade hemmalagets bästa målchanser. Den första kom i den 7:e matchminuten när Modaser Zekria med en boll i djupet hittade Linus som dock inte fick någon fart i avslutet. I 36:e minuten var det mittfältaren Heidar Geir Juliusson tur att med en långboll hitta Brageanfallaren som tyvärr inte nådde upp tillräckligt högt upp i luften för få fart på nicken.

 

Gästande Södertälje spelade lågt och backade hem när Brage hade bollen. Framåt hade bortalaget svårt att skapa några chanser i första halvleken. Bästa möjligheterna hade Fredrik Notice och Semir Mete men Bragekeepern Peter Rosendal räddade säkert avsluten.

Brages mittback och lagkapten Peter Magnusson tyckte första halvleken var okay, men att det blev mycket sämre i andra.

-Vi gör dåliga värderingar och tar fel beslut. Vi sa vi skulle höja oss i andra men i stället blir det den sämsta halvleken i år. Nu måste vi rannsaka oss själva.

 

Södertälje kunde rättvist ordna ledningen med 0-1 efter 67 minuter. Semir Mete fick gott om tid att sikta till höger i straffområdet och satte bollen utom räckhåll för Peter Rosendal i Bragemålet.

-Vi vet att de är bättre offensivt än defensivt och var förvarnade. Men det är för enkla mål som vi släpper in i dag, säger Peter Magnusson som ändå inte vill grotta ner sig utan ser framåt.

-Vi har fem veckor på oss att förbereda oss inför hösten. Vi måste hålla högsta nivå direkt i omstarten. Nu måste vi bita ihop och visa vad vi är gjorda av. Det håller inte det vi visade upp i dag.

 

Brage bytte i andra halvleken in Anton Lundin, Junior Kamana Wa Kamana och Ahmet Abic som dock inte kunde vända på matchbilden.

-Bytena gav inte den effekt som vi ville, menade Johan Persson.

 

I slutet av matchen ökade Södertälje på till både 0-2 och 0-3 efter mål av inhopparna Heradi Rashidi och Karlos Tuoma.

-Heradi orkar inte en hel match då han nu firar Ramadam. Men han gjorde det mycket bra med ett mål och en assist i dag, säger Södertäljetränaren om Rashidis insats.

 

För Södertälje betyder segern man klättrade till tionde plats bara en poäng bakom Brage.

-Uppehållet kommer lägligt för oss. Det tar en halv säsong för oss innan vi vet vad som krävs på den här nivån. Jag tror vi kommer ta mer poäng under hösten än våren, säger Pascal Simpson som plussade för mittfältaren och spelfördelaren Mtaka Simba.

-Han var planens kung. Sedan tycker jag också våran backlinje var bra, säger Simpson.

 

Brage har en del att fundera på inför omstarten den 16 augusti borta mot Motala.

-Uppehållet kommer olägligt. Nu måste vi träna hårt. Prestationen i dag var inte bra. I dag vill jag inte plussa för någon, säger Johan Persson.

 

Innan seriemötet mot Motala väntar division 2-laget Sandvikens IF på bortaplan i svenska cupens första omgång onsdagen den 5 augusti.

-Vi går lika hårt inför cupen som alla matcher, säger Johan Persson.

Brage tappade allt i andra
Brage tappade allt i andra
Brage tappade allt i andra
Brage tappade allt i andra
Brage tappade allt i andra
Brage tappade allt i andra
Foto: Erik Freiholtz

Lämna kommentarer

IK BRAGE-SÖDERTÄLJE FK 0-3 (0-0)

Målen: 0-1 Samir Mete (67), 0-2 Heradi Rashidi (86), 0-3 Karlos Tuoma (90+4).

 

Varning, Brage:- Södertälje: Karlos Tuoma.

 

Domare: Mohamed Nablsi, Gävle.

 

Publik: 702.

 

IK BRAGE (4-4-2)

Peter Rosendal-Linus Bolin, Gustav Sundström, Peter Magnusson (K), Pontus Hindrikes-Modaser Zekria (Junior Kamana Wa Kamana 72), Heidar Geir Juliusson, Oscar Lundin (Ahmet Abic 81), Amor Layouni-Emil Johansson, Linus Zetterström (Anton Lundin 66).

Ersättare som ej kom in: Gustav Källberg, Christian Eissele, Markus Kellokumpu, Oscar Andersson.

Tränare: Bengt Ottosson. Assisterande tränare: Johan Persson.

 

SÖDERTÄLJE FK (4-2-3-1)

Abdulmasih Keriakes-Sebastian Jansson, Ilyas Merkes (K), Tobias Gündüs, Adai Khoury-Liridon Makolli, Mtaka Simba-Valentino Antonio Vihreäranta (Heradi Rashidi 60), Daniel Sleyman (Karlos Tuoma 73), Semir Mete (Alexander Varli 86)-Fredrik Notice.

Ersättare som ej kom in: Emil Larnesjö, Gabriel Alexander Malki, Andreas Flyckt, David Genc.

Tränare: Pascal Simpson.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.