Nyheter Brage tog inte chansen 2014-09-21 Brage tog inte chansen
2014-09-21   Skrivet av:

Vasalund satte stopp för Brages svit på tre raka hemmasegrar. Efter en match där båda lagen hade varsin halvlek, IKB den första, och Vasalund den andra, så slutade matchen med Vasalundvinst 1-2 (1-0).

-Det här är tredje gången som vi har läge att etablera oss i toppen, men tredje gången som vi inte lyckas, säger Brages assisterande tränare Gerhard Andersson.

Brage kom till spel med samma startelva som senast mot Huddinge. I Vasalund saknades Erik Figueroa, medans David Zlotrik fick en plats på avbytarbänken. Det betydde att VIF gav Sebastian Huenul Helgesson och Lamine Nekrouf förtroendet från start, i jämförelse sedan laget senast spelade.

 

I regnet på Domnarvsvallen öppnade hemmalaget vassast, och framför allt visade Modaser Zekira sin briljans och teknik med sin känsliga vänsterfot. Och på sin tredje ”serve” kom bollen slagen av Zekira perfekt på Markus Kellokumpus panna som hade följt upp i anfallet, och bollen satt otagart för Vasalund målvakten Kevin Angleborn fram till 1-0. Då hade det bara spelats tre minuter. Brage fortsatte att uppträdda med pondus och rätt inställning, mot ett Vasalund som inte kom med i spelet. Modaser Zekirias knorrade frispark efter 18 minuter, från samma ställe där ledningsmålet kom, vållade stora problem för Vasalunds målvakt. En ännu vassare målchans kom efter 20 minuter, när Modaser kom farandes centralt, bollen hamnade hos Patrik S:t Cyr som sköt ett tungt skott efter marken, som Angleborn parerade rakt ut till en fristående Anton Lundin som två meter från mållinjen sköt över. Det var främst på vänsterkanten som Brage gång på gång rullade upp Vasalunds försvar och kom till målchanser. Ett ytterligare Brage mål låg i luften nästa hela tiden. Efter halvtimmen letade sig en hemmahörna till Patrik S:t Cyr i högra delen av straffområdet, men det tunga skottet räddades av målvakten till en hörna.

-Vi gör det vi ska, och sätter vi våra lägen ska vi ha både 2-0 och 3-o säger Gerhard ”Gurra” Andersson.

Vasalund fick slita i försvaret, där Georges Moussally och Ali Sheaib var de som försökte att hålla ihop backlinjen. I det offensiva spelet kom Vasalund ingenvart. Det dröjde fram till sista tio minuterna innan man kunde etablera ett längre anfallsspel, men utan att sätta Peter Rosendal på prov. En sammanfattning av den första halvleken var att Brage skulle ha gjort något mer mål. Då var det en klen tröst att det spel man visade var något av säsongens bästa. Planens kung var utan tvekan Modaser Zekira, som syntes överallt på offensiv planhalva.

 

Till den andra halvleken gjorde Vasalund två byten för att få in friskt blod. Det dröjde bara två minuter innan det gav resultat. Efter att VIF vunnit en närkamp på mittfältet tog Ferid Ali bollen, passade till Fredrik Crona som sköt ett skott som tog på Adam Gradéns ben, och ställde Peter Rosendal, till kvittering 1-1.

-Vi vann bollen och gjorde en omställning. Jag sprang mot deras vänsterback, lobbade bollen till Fredrik (Crona) som sköt och bollen gick in, säger slitvargen Ferid Ali i Vasalund, som tyckte att man gjorde det bra efter paus, och fortsätter sin analys:

-Vi var för passiva i första, då vi inte vann andra och tredje bollarna. Sedan i andra ryckte vi upp oss och gick in i duellerna, och rullade bollen snabbare och bytte kant oftare. Vi pressade de högt och jag fick springa mycket fram och tillbaka.

Två minuter efter den snöpliga kvitteringen hade Brage ett utmärkt läge att på nytt ta ledningen. Åter var det Modaser Zekira som byggde upp anfallet, och i straffområdet fick Erik Törnros läge att klippa in bollen, men Ali Sheaib täckte skottet som annars nog skulle gått i mål. Brage fortsatte att skapa chanser och i fritt läge nickade Erik Törnros och Christian Eissele ihop. Jakten fortsatte för ett Bragemål, och in byttes Martin Rosell och Amor Layouni. Till att börja med märktes inte någon större injektion, utan istället jämnade Vasalund ut spelet, och kunde hålla i bollen på ett bättre sätt man gjort tidigare. ”Gurra” Andersson menade också att bytena inte fick den effekt som man hade hoppats på, snarare tvärtom.

-Den energi vi hade hoppats på uteblev tyvärr med bytena och vi såg trötta ut, och Vasalund fick mycket ha mycket boll.

 

Med en kvart kvar kunde Vasalund ta ledningen med 2-1, när en omarkerad Emil Johansson nickade in en frispark.

-Det är horribelt att de får det där målet, då vi tappar markeringen. Jag är också kritisk att domaren dömde frispark, säger Gerhard Andersson., som är medveten att ibland kan fotbollen vara grym.

Målet gjorde att IKB måste satsa framåt. Christian Eissele hade ett distansskott efter 77 minuter, som smet strax utanför. Så mycket mer orkade inte hemmalaget skapa, utan Vasalund kunde tämligen enkelt bevaka sin ledning och resa hem med tre pinnar, vilket Ferid Ali tyckte man inte behövde be om ursäkt för.

-Absolut så vinner vi rättvist. Det här var en laginsats. Vi tar en match i taget framöver, istället för att prata om en kvalplats, avslutar Ali.

 

För Brage väntar i nästa omgång bortamatch mot Umeå.

-De är ett bra lag. Men idag är jag besviken att vi inte kan vinna, och etablera oss i toppen. Det här får jag och Bosse snacka om, säger Gerhard Andersson.

Brage tog inte chansen
Brage tog inte chansen
Brage tog inte chansen
Brage tog inte chansen
Brage tog inte chansen
Brage tog inte chansen
Fotograf: Erik Freiholtz

Lämna kommentarer

Matchfakta

IKB- Vasalund 1-2 (1-0)

4′ 1-0 Markus Kellokumpu

46´1-1 Självmål

74′ 1-2 Emil Johansson

 

Varningar, IK Brage: Markus Kellokumpu, Vasalunds IF: Ali Sheaib..

 

Laget:

Peter Rosendal

Adam Gradén

Gustav Sundström

Markus Kellokumpu

Oscar Andersson

Modaser Zekria

Oscar Lundin (ut 75)

Patrik St Cyr (ut 59)

Anton Lundin (ut 59)

Erik Törnros

Christian Eissele

 

Avb:

Gerhard Andersson

Daniel Björkman

Peter Magnusson

Linus Bolin (in 75)

Martin Rosell (in 59)

Amor Layouni (in 59)

Robert Hedman
Domare: Diako Behnman, Stockholm.

Publik: 507sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.