Nyheter 2013-08-29 Brage-Värnamo 1-1 Brage-Värnamo 1-1
2013-08-29   Skrivet av:

Vilken annan säsong som helst hade Brage vunnit kvällens match. Men inte denna säsong. Med tanke på tabelläget hos de båda lagen fanns inga större förväntningar heller på matchen. Men matchen skulle bli allt annat än tråkig.

 

Brage började verkligen pigga och alerta. De första tio minuterna bådade gott och man hoppades verkligen på den första vinsten på länge. Redan efter sex minuter får Ryan Gilligan ett superläge ca fem meter från mål men bollen tar rakt på täckande Värnamospelare. Brage fortsätter spela bra, men skapar inte så jättemycket och har inte skärpan att kunna avsluta rejält. Man har några få farligheter, medan Värnamo jobbar sig in i matchen mer och mer.

-Vi spelar första halvlek jättebra. Vi är det bättre laget utan att vi briljerar nåt, utan vi är inte tillräckligt noggranna i det sista passet, kommenterar Zvezdan efter matchen.

 

Dock kommer en kalldusch som så många andra gånger den här säsongen. En långboll fram till Värnamos Dzenis Kozica som bröstar bollen förbi Tim Markström i Bragemålet. Markström rusar ut och försöker boxa ut bollen men missar helt och målet är ett faktum. Lite oklarheter i samband med målet resulterar dessutom i ett par gula kort för Värnamo. Det skulle inte bli dom enda korten i matchen.

 

Efter avblåst för halvtid utvisas Ryan Gilligan efter att ha försökt prata med domaren i spelargången in till omklädningsrumen. Ryan får under tiden två gula kort och uppförsbacken är ett faktum inför andra halvlek. Ryan som förövrigt var mycket duktig i första halvlek och verkligen saknades i andra.

 

Brage fortsätter dock att kämpa och med dom spelare som är kvar på plan så och har spelövertag under de första 20 minuterna av andra halvlek.

– 1-0-ledning i halvlek är uppförbacke och utvisningen blir vi en man mindre, men då väcker vi några känslor hos våra spelare som bestämer sig då för att dom ska göra sitt yttersta för att ta hem det här. Vi kämpar och krigar och försöker hota så gott det går, säger Zvezdan efteråt.

 

Efter ca 55 minuter kommer både Amor Layoni och Johan Persson in. Persson får ett ypperligt läge från kanten och träffar insidan av stolpen, men millimetrarna är inte på Brages sida. Två minuter senare blir det dock mål när Peter Magnusson nickar in ett fint inlägg från vänsterkanten. 1-1 och Evert i speakerbåset utbrister: ÄNTLIGEN!

 

Närmare än så kommer inte Brage för Värnamo tar över mer och mer i slutet av matchen. Bragespelarna känns trötta och Värnamo är nära att göra både ett och två mål i den sista kvarten av matchen.

 

I slutminuterna får dessutom en inbytt Daniel Åkervall rött kort direkt efter en farlig glidtackling. Brage avslutar, som i så många andra matcher den här säsongen, med nio utespelare.

 

Det var inte den bästa matchen som spelats på Vallen men spänning saknades inte. Dock ska både Anton Lundin och Stefan Lindmark ha ett plus för sina insatser och kämparanda. Avstängningar väntar för Ryan Gilligan och Daniel Åkervall till måndagens match mot Hammarby.

Brage-Värnamo 1-1
Brage-Värnamo 1-1
Brage-Värnamo 1-1
Brage-Värnamo 1-1
Brage-Värnamo 1-1
Brage-Värnamo 1-1
Brage-Värnamo 1-1
Brage-Värnamo 1-1
Brage-Värnamo 1-1
Foto: Erik Freiholtz

Lämna kommentarer

Matchfakta

IKB-Värnamo 1-1 (0-1)

0-1 Dzenis Kozica (38)

1-1 Peter Magnusson (60)

 

Varningar Brage:
Ryan Gilligan x 2

 

Utvisad Brage:
Ryan Gilligan, Daniel Åkervall

 

Domare: Robert Daradic

 

Publik: 822

 

Laget från vänster:

25 Tim Markström

 

11 Adam Gradén

33 Marko Mihajlovic (56)

5 Peter Magnusson

26 Markus Bergström

 

14 Mats Moldskred

35 Niklas Sandberg (53)

87 Ryan Gilligan

19 Stefan Lindmark

16 Andreas Ljunggren-Eriksson

 

17 Anton Lundin (77)

 

Avbytare:

1 Emil Magnusson, mv

8 Amor Layoni (53)

9 Johan Persson (56)

10 Daniel Åkervall (77)

18 Oscar Andersson

22 Joakim Broman

24 Prince

 

50/50-lotteriet

Vinst-nr: 1 125

Vinstsumma: 520 kr

Vinst uthämtas vid kansliet. Läs mer om vinnarnummer vid de olika matcherna här

  • sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2019 IK Brage.