Nyheter 2018-11-11 Bragejubel efter poäng mot DIF Bragejubel efter poäng mot DIF
2018-11-11   Skrivet av:

IK Brage avslutade en fantastisk säsong med att spela 1-1 (0-1) mot Degerfors IF på Domnarvsvallen. Resultatet betyder Brage klarade sjätteplatsen i tabellen.

-Imponerande, konstaterar Brages assisterande tränare Bernhard Brcic kort efter slutsignalen.
Många hade tippat att Brage som nykomlingar skulle degraderas, men laget och alla runt omkring har hela tiden haft ett stort självförtroende.

-Många experter trodde vi skulle åka ur. Men gruppen, jag, Klebér (Saarenpää), William (Bergendahl) har trott på det här. Klebérs professionalism har kommit in med en ny dimension. Det har varit fantastiskt för mig och grabbarna. Vi har verkligen gjort det bra, säger Bernhard Brcic som tror man kan utvecklas ytterligare till nästa säsong.
-Vi ska bygga vidare på det vi startat och ta ett steg till både fysiskt, tekniskt och taktiskt. Det är klart vi ska ha hög tro på oss nästa år också. Men nu ska vi först andas och se vad vi får in och tappar under silly season.

 

En av många som gjort det bra under året är snabba anfallaren Joseph Ceesay som kom på lån från Djurgårdens IF under sommaren.
20-åringen hade i matchen mot Degerfors ett jätteläge i andra halvleken men sköt över. Han kan ändå se tillbaka på en bra höstsäsong med två mål.
Hur det ser nästa säsong är dock fortfarande oklart.
-Jag har ingen aning hur det blir. Nu kommer jag gå tillbaka till Djurgården, sedan får vi se. Jag har haft en jättebra tid här och vi får diskutera hur det blir.
Vill du komma tillbaka om det skulle fungera?
-Varför inte? Jag ser det som ett jättebra alternativ.

 

 

Matchen på Domnarvsvallen mot Degerfors såg länge ut att sluta med en 0-1-förlust. Men på stopptid kunde mittbacken Alexander Zetterström kvittera till 1-1 med ett välplacerat skott.
-Det kom efter ett inlägg där Erik Nilsson fått bollen. Jag skjuter mot bortre och den sitter, säger målskytten som därmed fick revansch efter ett felpass som ledde till Degerfors ledningsmål i 15:e matchminuten.
-Jag tycker det det här var min sämsta insats i år. Men vi har tron på oss och viker inte ner oss.
Hur viktig var sjätteplatsen?
-Den var viktig då det handlar mycket om pengar.

 

 

Brage hade gjort en förändring i startelvan jämfört med matchen mot Varbergs Bois. Benjamin Hjertstrand tog plats som ytterback i stället för avstängda Pontus Hindrikes Bergström.

 

 

Degerfors hade störst bollinnehav första tjugofem mot ett Brage som hade svårt att få till något ordnat anfallsspel.
Vulkanerna tog ledningen med 1-0 i den 15:e matchminuten när anfallaren Viktor Götesson fick fritt utrymme, efter Alexander Zetterström felpassat, och kunde placera i bollen vid Peter Rosendals högra stolpe.

 

 

Innan målet hade Degerfors haft två bra chanser. På Kevin Wrights vänsterinlägg efter elva minuter fick Rosendal sträcka sig för att tippa bort. Två minuter senare var Alexander ”Nutt” Andersson på väg genom, men Alexander Zetterström stod i vägen.

 

Brages anfallsförsök var för långsamma vilket gjorde Degerfors kunde hinna hem och samla sig bakåt.

Degerfors visade mest energi före paus och tog mer löpningar än Brage.
Kevin Wright, som fick stort utrymme på kanten, hade ett bra skott i 25:e matchminuten som tvingade Rosendal till en fotparad.

 

 

DIF:s mittback Oliver Ekroth var besviken efteråt att man inte lyckades vinna.
-Vi gör en bra match försvarsmässigt och borde punkterat den tidigare. Vi hade bra omställningslägen och många lägen i boxen. Det var bara sista passningen som fattades för att vi skulle slå in den i öppen bur. Tråkigt vi inte kan ta en trea.

 

Bernhard Brcic menade första halvleken var dålig men att man ryckte upp sig något i andra.
-Vi tog inte löpningarna för varandra och blev för stationära i första. Vi var otroligt dåliga med de tekniska kvaliteterna som vi normalt besitter. Vi tappar boll och kanske bara har två tre rätt passningar på offensiv planhalva. ’
Han tror snacket innan kring tabellplaceringar kan spelat roll till spelet knöt sig.
-Jag vet inte om det kan vara så. Det kanske var nervositet.
Men grönvitt knöt näven i halvtid och visade då mer energi.
-Det var en offensiv katastrof i första. Men i andra är det mer spring i benen och vi tar löpningar och det tekniska är bättre.
Målet från Alexander Zetterström, hans första för säsongen, på stopptid satte en snygg punkt på en makalös säsong.
-En otrolig antiklimax med 1-1-målet. Han (Zetterström) får en fantastisk träff och spelade 1-1-med sig själv, det var riktigt skoj för honom, säger Bernhard Brcic.

 

 

Kvitteringsmålet kom överraskande då Brage under hela matchen haft svårt forcera Degerfors försvarsmur med Oliver Ekroth som härförare.
-De hade väl bara ett skott på mål, säger DIF:s mittback som tycker man de senaste omgångarna haft ett bra försvarsspel.
-Vi hade tappat den för fyra fem omgångar sedan, men gått ner och hållit det tätt på slutet.
Degerfors slutar på en sjunde plats, vilket Oliver är ganska nöjd med.
-Det är okay, även om man vill mer. Vi hade många bra chanser tidigare av säsongen komma fyra, femma.

 

 

Bernhard Brcic menar det inte spelar någon större roll om man var värda poängen eller inte.
-Det kan man alltid diskutera. Vi krigade oss till en pinne. På tavlan står det 1-1 och vi får en poäng. Om vi är värda det eller inte bryr jag mig inte om, säger Brcic som kan se tillbaka på en mycket lyckosam debutsäsong som assisterande tränare.

 

Nu kommer laget ta ledigt en vecka innan man kommer träna tre veckor. Därefter väntar ett lite längre uppehåll.
Något att se fram emot i början av nästa år är Svenska cupen, där lottningen kommer äga rum den 20 november.
-Det ska bli jättekul. Det är bra med matcher som är på allvar, säger Alexander Zetterström.

 

Foto: Janne Nilson- Pic Agency

/Olov Lindgren


Lämna kommentarer

IK Brage-Degerfors IF 1-1 (0-1)
Mål: 0-1 (15) Viktor Götesson, 1-1 (90+2) Alexander Zetterström.
Varning, Brage: Anton Lundin, Mattias Liljestrand, Robbin Sellin. Degerfors: Erik Björndahl.
Domare: Andreas Johansson. Assisterande domare: Pär Leek, Ajdin Mlivic.
Publik: 875 (Domnarvsvallen).

 

IK Brage (4-4-2): Peter Rosendal-Benjamin Hjertstrand (Viktor Bergh 79), Mattias Liljestrand, Alexander Zetterström, Simon Stenberg-Joseph Ceesay (Samuel Aziz 64), André Kamp (Erik Nilsson 72), Kristian Andersen, Robbin Sellin (K)-Marcus Astvald, Anton Lundin. Ersättare: Oliver Bergman (mv), Carlos Garcia, Christian Kouakou, Oscar Lundin.

 

Degerfors IF (3-4-3): Ismael Diawara-Marcus de Bruin (K), Oliver Ekroth, Jonas Olsson (Filip Stankovic 81)-Kevin Adrian Wright (Oliver Nilsson 72), Christos Gravius, Alan Assad, Erik Lindell-Alexander Andersson, Erik Björndahl (Josef Ibrahim 93), Viktor Götesson. Ersättare: Dario Miskic (mv), Erik Grandelius, Andreas Jansson, Joel Okon Daniel.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.