Nyheter 2018-09-22 Brcic inför ÖIS på Gamla Ullevi Brcic inför ÖIS på Gamla Ullevi
2018-09-22   Skrivet av:

Efter långresan till Helsingborg, är det åter dags för en resa söderut för IK Brage. På söndag väntar nämligen Örgryte IS FF på Gamla Ullevi i Göteborg.

Bernhard Brcic, assisterande tränare i Brage, som nu har fått lite perspektiv på förlustmatchen mot HIF, säger att man förlorade mot ett för dagen klassen bättre motstånd.

-Vi möter ett Helsingborg som är bra för tillfället, och går som tåget och de ska vinna serien. Det är bara att ställa om mot ÖIS med det spelet vi behärskar. Nu satte HIF en otroligt hög press som vi inte klarade av att spela oss ur. Vi måste försöka våga, gör vi inte det kan vi inte fortsätta utvecklas på det vi gör bra heller. Sedan måste vi vara noggranna i passningsspelet. Vi gjorde otroligt många misstag, både på egen planhalva men också offensivt. Där måste vi bli mycket noggrannare.

 

Brage är just nu inne i en period med många och långa bussresor. Bernhard Brcic, tycker ändå att det inte ska behöva betyda något hur laget presterar i matcherna.

-Vi är så pass förberedda och vi kommer åka ner dagen innan match. Nu mot Helsingborg hade vi hoppats knipa någon poäng. Men som matchen var, så var bussresan inget som påverkade hur matchen gick. Vi är så proffsiga så vi ska kunna ställa om till matchen på söndag. Oavsett om vi sitter 90 eller 120 mil i bussen. Vi har räknat ut att vi under två veckor sitter 320 mil i buss, och det är en arbetsvecka som vi sitter i buss. Så klart det är tufft, men grabbarna är proffsiga, så det ska inte vara något problem och inget som påverkar nämnvärt.

 

Att Brage för första gången under säsongen förlorat två matcher i rad, bedyrar IKB-tränaren, inte är något som gjort att stämningen sänkts.

-Efter matcherna gräver man ner sig och är besviken och lite frustrerad. Det blir en kort diskussion om man vill lyfta fram något. Nu är det så tight att man knappt hinner gå igenom själva matchen. Vi släpper det, och är så professionella att vi går vidare. Humöret är på topp dagen därpå, och vi kan skämta om saker och ting. Nu siktar vi på söndag, det är en otroligt proffsig grupp att jobba med.

 

Vad har du att säga om Örgryte?

-De började fantastiskt bra i våras. Sedan har de väl inte fått igenom vad de tänkt sig. De ligger i mitten, och har så klart lite häng på oss. De har Diego Montiel, (Gustav) Ludwigsson, ett antal bra spelare som vi har koll på.

-Tittar man på matchen i våras då är det lite skillnad. Då var vi lite bättre. De kommer från en seger, och det gör vi också. Men efter det har vi en positiv period, medans de en negativ. Det är två lag som är i mitten av en ”semi topp”, så det kommer bli en tuff match. Nu har vi fått en gräsmatch i Helsingborg och är mer vana med underlaget, sedan kommer vi till Gamla Ullevi som är mer som en hybrid. Så den ska vi hantera på alla sätt och vis. Så vi är förberedda, och vet vad som krävs. Vi ska upp på tå, och sedan ska vi dit bara.

 

Matchuppladdningen är mycket likt den mot Helsingborg, säger Bernhard Brcic.

-Vi åkte i morse (lördag), och tränar på en fantastisk arena i Göteborg. Äter lunch, middag och allt som hör till. Sedan brukar spelarna få lite fritt. Sedan är det frukost på söndag morgon, lunch och sedan är det individuella förberedelser fram tills att vi tar oss till arenan, och sedan match halv sex, så vi kommer vara väl förberedda.

 

Med förflutet som spelare i både GAIS och BK Häcken har Göteborgaren Bernhard Brcic fortfarande kvar sin Göteborgsdialekt. Men något speciellt förhållanden till Örgryte, har han inte.

-Inte mer än att det finns den här alliansen som var förut med GAIS, ÖIS och Blåvitt. Jag har spelat mot dem sedan barnsben, både som Häckenspelare och GAIS:are. Det är en gammal anrik klubb, som gör det bra. De ska vara någonstans efter IFK Göteborg och Häcken. Så de är lag tre, nu när de ligger före GAIS. Men jag känner ingen där, så jag har ingen relation med dem, när man inte har spelat med dem. Men det är klart man har koll på Sören Börjesson, Marcus Allbäck och (Anders) Limpar var där en sväng. Men då GAIS är min moderklubb är det där hjärtat klappar mest.

 

I Brage saknas varningsavstängde Anton Lundin. I övrigt är det ett frågetecken för Pontus Hindrikes Bergströms medverkan. I övrigt är alla spelare tillgängliga.

 

/Per Lindgren.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2019 IK Brage.