Nyheter Carlos Garcia inför seriepremiären 2017-04-14 Carlos Garcia inför seriepremiären
2017-04-14   Skrivet av:

Efter en lång försäsong, drar på annandag påsk serieallvaret igång, när IK Brage bortamöter nykomlingen Arameisk-Syrianska IF.

-Vi är så förberedda som vi kan vara. Vi har tränat på hårt hela vintern, och blivit bättre och bättre för varje match, säger försvararen Carlos Garcia.

 

Arameisk-Syrianska IF, som förra året vann division 2 Södra Svealand, är således en ny bekantskap för Brage. Med tanke på att laget i fjol förlorade endast en match hemma på Brunna IP, krävs förmodligen att Brage gör en topprestation för att vinna.

-Jag tror att det blir vi som kommer att föra matchen. Vi kommer att ha mycket boll, och det ska vi också ha när vi möter en nykomling, menar Garcia.

 

Brage kommer stärkta av 2-1-segern förra helgen mot Västerås SK. Ändå menar Carlos Garcia att man kommer växa i slagstyrka.

-Vi hade ett bra genrep mot Västerås, så det känns som vi kommer väl förberedda. Sedan finns det självklart saker att förbättra. Ju längre säsongen lider och vi får spela tuffa matcher, kommer vi att bli bättre. Vi har också många nya spelare, som har kommit in väldigt bra, men som vi fortfarande måste lära känna bättre.

 

Många säger att Brage kommer att finnas i toppen av tabellen. Tycker du att det känns som en press?

-Vi har stor press på oss själva, och vi ska vara högre upp. Vi har press på oss att göra något bra, och ta klubben till nästa nivå.

 

Den 24-årige backen tror att Västerås SK och Vasalund IF, kommer att ligga högt upp, när tabellen slutsummeras.

-Det kommer att bli extremt jämnt, men så hoppas jag också att vi kommer vara i toppen.

 

I början av april, i träningsmatchen mot Akropolis IF, fick Carlos Garcia utgå, efter att ha stukat en fot. En skada som fortfarande gör sig påmind. Det gjorde att han fick stå på sidan om planen senast mot Västerås. Men förhoppningen finns att det kan bli spel i seriepremiären.

-Jag har börjat träna den här veckan. Och om allt kommer att kännas bra, så ska jag vara aktuell att spela.

 

Vill du lämna ett matchtips mot Arameisk-Syrianska?

-Jag är för skrockfull, så jag passar på den frågan, skrattar Carlos.

 

/Per Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB NRC Group
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2018 IK Brage.