Nyheter Carlos Garcia inför Vasalunds IF på Domnarvsvallen 2017-10-29 Carlos Garcia inför Vasalunds IF på Domnarvsvallen
2017-10-29   Skrivet av:

Under söndagen spelar IK Brage sin sista hemmamatch när Vasalunds IF står för motståndet. 

 

Den minnesgoda minns att Vasalund var det första laget under vårsäsongen som tog poäng av Brage, när mötet på Skytteholms IP slutade 0-0.

 

Brages slitstarke och spelskicklige försvarare Carlos Garcia trodde att Solnaklubben, med två omgångar kvar, skulle återfinnas högre upp i tabellen.

-Jag är lite överraskad, då de ifjol kvalade till superettan. Tittar man på deras trupp, så har de många duktiga spelare.

 

Du har Stockholmsklubben Ängby IF som moderförening. Är det några spelare eller ledare i Vasalunds trupp i år som du känner?

-Inga från Ängby. Annars är det fyra, fem stycken. Patrick Amoah har jag stött på och Peter Magnusson.

 

Efter måndagens seriematch mot Sandvikens IF, så har träningsveckan sett ganska normal ut, även fast laget är klart för avancemang till superettan.

-Vi var lediga ett par dagar efter matchen, sedan har vi tränat på som vanligt. Vi har två matcher kvar och måste ha respekt för de andra lagen, och våra supportrar, och vill avsluta snyggt. Sedan vill vi inte förlora på hemmaplan, och vår målsättning är att vara obesegrade hemma.

 

Efter en höstsäsong 2015 med Huddinge, anslöt Carlos Garcia i december samma år till Borlänge och Brage. Det nuvarande kontraktet löper ut den sista november.

-Jag kan inte svara nu, om jag kommer att fortsätta i IKB nästa år.

 

24-åringen menar att både laget och han själv har haft en kanonsäsong.

-Det har varit som för hela laget. Vi har i år haft en kontinuitet som vi inte hade ifjol. Vi har kört på bra, och det har varit stabilt. Så det är inte svårt att vara nöjd efter en sådan säsong.

 

Är det någon match du minns extra från året?

-Ja, absolut. Dels mot Västerås SK som vi vann med 1-0 hemma, som kom precis efter vi förlorat första matchen efter sommaruppehållet mot Sollentuna. Det var viktigt att vinna för de som tvivlade och inte släppa taget. Sedan också bortamatchen mot Umeå, som vi var tvungna att vinna, efter Akropolis vunnit dagen innan. Vi kände pressen, hade kniven på strupen, men tog tag i det själva.

 

Är du överraskad att det varit så mycket publik på hemmamatcherna?

-Nej. När jag kom hit så visste jag att det fanns ett stort intresse kring föreningen. Efter 2013 tappade klubben supportar och publik. Sedan har man byggt upp intresset och förtroendet igen bland supportar och sponsorer. Jag visste från första början att det fanns en stor potential. Det har varit jättekul det varit mycket publik, och jag hoppas att det kommer lika många idag (söndag), som senast mot Sandviken.

 

Efter säsongen räknar Carlos Garcia att lämna kylan i Sverige, för en resa söderut.

-Tanken är att jag i december kommer att åka till något varmare ställe.

 

Biljetter till matchen kan ni köpa på webben: http://ikbrage.ebiljett.nu/

 

/Per Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB NRC Group
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2018 IK Brage.