Nyheter Carlstads Stefan Jadnert inför lördagens match 2017-11-03 Carlstads Stefan Jadnert inför lördagens match
2017-11-03   Skrivet av:

När IK Brage på lördag möter Carlstad United på Tingvalla i säsongsepilogen, är det med en tidigare Bragespelare i motståndarlaget.

 

Säsongerna 2005-09 spelade mittfältaren Stefan Jadnert i Brage. Sedan följde en säsong i Dalkurd respektive Kvarnsvedens IK innan han 2012 skrev på för Carlstad United och har sedan varit med på Värmlandslagets resa från tvåan till division 1.

-Jag kom hit när vi var ett topplag i tvåan och sedan vann vi serien 2014, säger Stefan som tycker han har blivit en bättre fotbollsspelare i CU.

-Vi har haft bra kvalitet och en stomme som vi bibehållit. Det gick bra att komma in i laget och jag har haft en bra utveckling.

 

Inför sista omgången ligger Carlstad sexa med möjligheter klättra till en fjärdeplats.

-Förmodligen kommer vi ta den bästa placeringen hittills i ettan, säger Stefan med två åttondeplaceringar att slå, för de tidigare bästanoteringarna.

 

Även om det blev förlust senast med 2-3 borta mot IFK Luleå kan CU se tillbaka på en stark höstsäsong med fem segrar, fyra oavgjorda och bara två förluster.

-Hösten har varit stabil. Vi hade fyra raka segrar och var obesegrade under sju matcher innan fick förlorade mot Akropolis. Vi har fått ihop ett bra grundspel och det har inte varit lika knackigt som under våren.

 

Var det svårt med motivationen i matchen mot IFK Luleå senast?

-Lite både och. Men det var svårt med minusgrader och att de fick skotta av planen innan. Förutsättningarna var inte de bästa för att spela den fotboll vi vill med att rulla boll efter backen.

 

Hur mycket har du följt Brage sedan du flyttade till Karlstad?

-Jag har följt både de och Dalkurd varje säsong. Jag har kollat några matcher i Borlänge och även i Degerfors när de varit dit.

 

Att Brage skulle ta steget upp i SE kom inte som någon överraskning för 29-åringen.

-Jag visste att de skulle vara med i toppen. De har gjort bra värvningar av bland annat etablerade spelare som Simon Stenberg och Johan Eklund, som jag själv spelat med. De har varit stabila rakt igenom hela serien. De hade två förluster under hösten men annars har de gått som tåget, säger Jadnert, som förutom Stenberg också brukar ha kontakt med Pontus Hindrikes och förre Bragespelaren Stefan Lindmark.

 

Matchen mot Brage på lördag kanske inte har så jättestor betydelse för något utav lagen.

-Vi kan ta någon placering. Men det är ändå viktigt att avsluta snyggt. Kul för oss också att få göra en bra prestation mot ett bra lag och bygga vidare på det. Sedan har vi också revansch att kräva efter 3-0 förlusten i våras. Personligen blir det också kul möta kompisar som man spelat med tidigare.

 

Redan klara tabelltvåor inför sista omgången är Akropolis IF som får möta IK Frej om en plats i superettan.

-Akropolis offensiv är väldigt bra och de har tre sylvassa forwards. Offensivt har de goda chanser att göra mål. Men det är stor skillnad på superettan och division 1-lagen truppmässigt. Det brukar vara svårt för lag underifrån och de uppifrån är favoriter, men jag tror Akropolis ändå har chanser störa dem.

 

Kring det nedre strecket är det tre lag som slåss. Vasalund behöver vinna för hänga kvar, samtidigt som antingen Sollentuna eller Sandviken måste förlora.

 

Vad tror du om bottenstriden?

-Jag hoppas Sandviken klara sig kvar, säger Stefan med tanke på närheten mellan Gästrikland och Dalarna. Jag tror det blir tufft för Vasalund som är beroende av andra resultat.

 

Om du ska ge dig på ett matchtips mellan Carlstad och Brage?

-Vi vinner med 2-1.

 

Vilka gör målen?

-Joel Rajalakso och Sebastian Bellander för oss.

 

Vem gör Brages mål?

-Simon Stenberg.

 

/Olov Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB NRC Group
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2018 IK Brage.