Nyheter Christian Kouakou inför Dalkurd FF 2019-05-15 Christian Kouakou inför Dalkurd FF
2019-05-15   Skrivet av:

Under torsdagen väntar bortamatch för IK Brage mot Dalkurd FF på Gavlevallen.

Brage kommer till matchen efter att ha spelat 0-0 i senaste omgången mot Norrby. Att matchen slutade mållös var mycket tack vare två storspelande målvakter. En av de spelare, som hade chansen att spräcka nollan, var Brages anfallare Christian Kouakou.

-Jag tycker att vi kontrollerar matchen från minut ett och styr spelet. De får en eller två jättebra målchanser. Utifrån det tycker jag vi har hand om matchen på det sätt vi vill spela, säger Kouakou.

 

Även om det inte blev grönvit seger, så blev det en pinne, som i slutändan kan visa sig bli värdefull.

-Vi tar med oss de poäng vi kan få. Vi är alltid ute efter att vinna, och vi borde fått tre poäng, men vi tar med oss en poäng.

 

Brage är inne i ett hektiskt spelschema. Inom loppet av nio dagar ska det spelas tre matcher. Men för alla elitspelare är det inget nytt med flera matcher inom kort tid. Christian Kouakou vet vad som krävs för att orka spela så mycket.

-Det gäller att äta, sova och återhämta sig bra. Vi tog bort Norrbymatchen ganska snabbt, för att gå in och fokusera mot Dalkurd. Så det är som vanligt.

 

Den 24-årige forwarden har haft en säsong som inte rullat på helt som tänkt. Förklaringen stavas skador. Redan innan serien drog igång, blev det mycket rehabträning. Men nu menar han att formen så sakteliga kommer mer och mer.

-Det känns bra. Det gäller att ta hand om kroppen. Jag vet om att jag varit skadad, och haft svårt på försäsongen. Nu blickar jag framåt, så det är ingen fara, menar Kouakou.

 

Senast mot Norrby bildade Christian anfallspar tillsammans med danske Kristian Andersen. Ett samarbete som han menar avlöpte på ett bra sätt.

-Det fungerar jättebra. Vi snackar hela tiden om att lösa saker tillsammans defensivt, och offensivt börjar vi känna varandra mer och mer. Vi behöver inte ens snacka på plan. Jag vet var Andersen är, och han känner likadant. Vi har en jättebra kemi och blir hela tiden bättre.

 

Vad krävs för att ni ska ta en seger mot Dalkurd?

-Jag tror det krävs en lika bra match som mot Norrby, och att vi gör mål. Vi vet att vi är starka bakåt och kan hålla nollan, och sedan göra mål. Det är det som fattas. Hade vi gjort mål mot Norrby, hade det känts fantastiskt. Jag tycker att vi ska fortsätta på det vi gjort.

 

Dalkurd, som förra säsongen spelade i Allsvenskan, har haft en start på Superettan som har en del i övrigt att önska. 14:e plats och en placering som betyder negativt kval, måste anses som en besvikelse.

-Superettan är väldigt jämn. Det krävs bara tre vinster i rad, så är de i toppen. Samma sak fös oss, så skulle vi vara i botten. De har erfarenhet att vara högre upp, och jag tror de snart kan klättra i tabellen. Jag tror inte vi ska stirra oss blinda på tabellen just nu. Vi vet att Dalkurd är ett bra lag, med bra spelare. Så det gäller att ta en match i taget. Sedan får vi se i tabellen i slutet av säsongen, hur det blir, menar Kouakou.

 

William Bergendahl, assisterande tränare i Brage, beskriver Dalkurd som ett lag som gärna vill behålla bollen inom laget. 

-De vill ha mycket boll och spela genom de olika lagdelarna. Det är på så sätt de kontrollerar matcherna. De är definitivt ett anfallsinriktat lag på så sätt.

-De har några spelare som vi känner till väl, som kan bryta det mönstret. De har en variation med tidigt djupledsspel genom (Simon) Alexandersson samt Joseph Ceesay som kan bryta mönstret en mot en. De är ett possession-inriktat lag.

 

Vad förväntar du dig för matchbild?

-Jag tror bägge lagens ambition är att ha mycket boll. Det kommer bli ganska högt tempo. Det kan bli mycket fight, då det är ett slags derby. Det gäller för oss känslomässigt att hålla det i schack och spela vår fotboll. Vi kan nog förvänta oss en intensiv match, menar Bergendahl.

 

Att det har gått lång tid sedan Brage gjorde ett spelmål senast, är inget som bekymrar.

-Det är inget jag tänkt på. Vi kan göra mål på olika sätt. Jag tror att det kommer att komma. Det är ingen panik. Kommer det, så kommer det, menar lagets anfallare Christian Kouakou.

 

Om du vill tippa ett matchresultat?

-Jag hoppas på vinst. Jag vet att det är ett tråkigt svar, säger Kouakou.

 

…och så kanske du gör ett mål, eller två?!

-Det hoppas jag verkligen. Det skulle vara fint, avslutar Brages nummer 9.

 

Saknas gör Bjarni Mark Antonsson Duffield, som är avstängd efter tre gula kort. Mikael Christensen, fortsätter med sin rehabträning.

 

Brage anordnar tillsammans med vår samarbetspartner Siljan Buss en supporterresa till torsdagens match på Gavlevallen. Ni bokar er plats i bussen via följande länk (sista anmälningsdag är torsdag 16 maj kl.12:00 – kostnad 150 kr): https://www.siljanbuss.se/brage-dalkurd-gavlevallen

 

Text: Per Lindgren

Redigering: Robin Laszlo

Foto: Ulf Palm

Fotoredigering: Norkay AB


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.