Nyheter 2014-06-24 Omoh sänkte Brage Omoh sänkte Brage Domnarvallen
2014-06-24   Skrivet av:

Det blev en riktig folkfest när Brage och Dalkurd möttes i det länge emotsedda derbyt i norrettan. Sett ur Brageperspektiv, var det dessvärre Dalkurds spelare och fans som jublade mest efter att man vunnit med 4-2.

-Jag tycker att vi var för ojämna, menade Brage tränaren Bo Wålemark efter förlusten.

Ser man till spel och chanser kändes inte resultatet orättvist, då Dalkurd var det lag som hade något fler målchanser. Något av matchvinnare blev Michael Junior Omoh med sina två mål och en assist.

Till skillnad från matchen mot Nyköping fanns från start Patrik S:t Cyr och Amor Layouni. Det betydde att Alexander Zetterström och Oscar Lundin förpassades till avbytarbänken. Dalkurd hade också gjort två spelarbyten sedan man spelade 2-2 mot Luleå. Tillbaka i startelvan var Smajl Suljevic och Michael Junior Omoh, på bekostnad av Eyasu Alemayehu och Stefan Lindmark.

Redan från start såg man att det var två lag som var taggade inför det historiska första mötet i seriesammanhang mellan Brage och Dalkurd. Båda lagen gick tufft men ärligt in i närkamperna, inte minst IKB genom Adam Gradén på mittfältet, som sprang kopiöst hela matchen. Några målchanser skapades inte de första femton minuterna, frånsett efter några sekunder när Peter Rosendal fick täcka ett skott.

Dalkurds spelidé var att tålmodigt bygga upp sina anfall från backlinjen, och ofta var det svårfångade Michael Junior Omoh som var den som fördelade bollarna på Brages planhalva. Några gånger blev det lite panik i hemmaförsvaret, och man sparkade bort bollarna. Brages Christian Eissele stångades längst upp i anfallet tillsammans med Linus Zetterström. Men att ta sig genom Dalkurds försvarslinje var inte det enklaste till en början. När Dalkurd i den 28:e minuten tog ledningen med 0-1 genom Michael Omoh Junior kändes det rättvist eftersom man alltmer tagit över spelet. Dalkurds tränare Andreas Brännström var inte riktigt nöjd med spelet även om tog ledningen.

-Jag hade önskat att vi skulle haft större kontroll på spelet. Vi hade det vid 1-0.

Ledningsmålet var en soloprestation av högsta klass, när Omoh verkade vara en 100 meters löpare, medans Brages försvar mer såg ut som långdistansare och inte alls hängde med. Hur iskallt som helst placerade Michael bollen vid den bortre stolpen förbi en chanslös Peter Rosendal.

-Första 15-20 minuterna var vi inte bra, men efter 1-1 blev det bättre, analyserade Bo Wålemark spelet i den första halvleken.

 

Brage hade svårt komma till de riktigt farliga chanserna, innan Patrik S:t Cyr som en blixt från klar himmel till vänster utanför straffområdet mycket vackert sköt bollen i det bortre krysset bakom Frank Pettersson fram till 1-1, efter Adam Gradéns förarbete.

Strax innan målet byttes Amor Layouni ut, och in på högerkanten kom Anton Lundin.

-Vi ville ha in de spelare som var mest kreativa. Det var lite av en chansning med Amor från start som har en känning av en hälskada. När Anton (Lundin) kom in gjorde vi också två mål. Men jag tycker ändå att vi saknade energin, och att vi inte gjorde den laginsats som vi måste, säger Bo Wålemark.

 

Kvitteringsmålet gav Brage energi samtidigt som Dalkurds vägvinnande spel kom av sig. Det hade bara gått fyra minuter så hade Brage vänt till ledning 2-1. För i den 38:e matchminuten kunde Brages #7 göra sitt andra mål inom loppet av några minuter när han efter slarv från Peter Nilsson från nära håll satte bollen i nät via ribban. Nu kunde Dalkurd snabbt replikera efter det att Omar Jagne placerad i straffområdet kvitterade till 2-2, efter spelmotorn Michael Junior Omohs förarbete.

-Vi gjorde två misstag och ligger under med 1-2 och då är det ny match. Sedan gör vi 2-2 och det var viktigt mentalt, säger Dalkurds tränare Andreas Brännström, som tycker att man ägde mycket boll första 45 minuterna.

Ser man till spelet i halvleken kändes det ganska rättvist med oavgjort i halvtid, för båda lagens fans som pendlade mellan hopp och förtvivlan.

 

I den andra halvlekens inledning var det ett ställningskrig där bollen gick mellan de båda lagen utan att man lyckades spela sig fram till några målchanser. En hörna Dalkurd skulle dock visa sig utmynna fram till 2-3 efter knappa tio minuter. Hörnsparken hamnade hos Peshraw Azizi i straffområdet som passade till Peter Nilsson som från nära håll enkelt kunde göra mål. Här ställer man sig frågan vad Brages försvar gjorde som hade tappat markeringen, för så enkelt ska man inte släppa till framför mål.

-Han som skulle markera mig stannade upp. Jag vill inte säga vilken det var, ler lagkapten Peshraw Azizi, om det viktiga målet, som gjorde att Dalkurd fick ett övertag.

Tycker du att ni vinner rättvist?

-Ja det tycker jag. Vid målen de gör är vi inte noggranna. Sedan tror jag det var en kul match för publiken. Det stora stöd vi fick, höjde oss några procent, säger Peshraw och fortsätter att berätta om hur laget skulle agera efter pausvilan:

-Vi sa att vi skulle spela som vi gjorde i första. Det gällde att inte tappa boll på egen planhalva. Sedan blev vi kanske lite försiktiga, för vi hade sagt att fortsätta trycka på.

 

Efter Dalkurds ledningsmål så satsade Brage än mer offensivt. In kom Erik Törnros, och han hade varit inne några minuter när han fälldes i straffområdet av Junior Omoh, men domaren vinkade avvärjande.

-Jag tycker Erik gjorde det bra första 10-15 minuter, sedan var det för många långa bollar centralt.

Inom loppet av två minuter hade båda lagen bra skott från långt håll. Först var det Peter Nilsson som sköt rakt på Peter Rosendal, och sedan hade både Adam Gradén och Robert Hedman tunga skott som målvakten Frank Pettersson kunde avstyra. Brage jobbade sig allt närmare ett kvitteringsmål mot ett Dalkurd som fick ägna sig åt mycket försvarsspel. Ett lag som arbetar framåt måste dock få utdelning för att orka jobba vidare offensivt. Det lyckade inte IKB med, och därför kunde Dalkurd jämna ut spelet.

-De tog hem mycket folk framför backlinjen. Ska vi vinna en sådan här match måste alla göra en bra prestation. Idag var vi för ojämna, och vi kom inte upp i den prestation som jag hade hoppats på inför matchen, sa Wålemark.

På en sylvass kontring avgjorde Junior Omoh matchen, genom att utöka ledningen till 2-4, åtta minuter från slutet.

-Omoh och Omar Jagne tycker jag var jättebra längst fram, menade Dalkurd bossen Brännström, som också ville plussa för Smajl Soljevic passningsskicklighet.

-Sedan var det skönt för Peter Nilsson att han fick göra 3-2 och skaka av sig sitt misstag, sammanfattade ”Brännan”.

 

Bo Wålemark vill också berömma Dalkurd anfallaren Michael Junior Omoh som gjorde en utmärkt match.

-En sådan bra spelare får man inte ge för mycket utrymme, och det fick han idag.

Brage försökte få ett reduceringsmål, men det var Dalkurd som hade de bästa målchanserna i slutet, och låg närmare 2-5 än en Bragereducering.

Hur gör ni för att glömma den här förlusten?

-Vi kommer ta ett rejält snack imorgon. Ska man vinna matcher, måste man fokusera på sin prestation. Jag tror att vi har en bra chans på lördag, säger Bo Wålemark som redan blickar fram mot matchen mot serieledarna Frej.

Omoh sänkte Brage
Omoh sänkte Brage
Omoh sänkte Brage
Omoh sänkte Brage
Omoh sänkte Brage
Omoh sänkte Brage
Fotograf: Erik Freiholtz

Lämna kommentarer

IK Brage-Dalkurd FF 2-4 (2-2)

IK Brage-Dalkurd FF 2-4 (2-2)
Målen: 0-1 Michael Omoh (29), 1-1 Patrik S:t Cyr (34), 2-1 S:t Cyr (38), 2-2 Omar Jagne (42), 2-3 Peter Nilsson (54), 2-4 Michael Omoh (81).

Varningar: Brage: Anton Lundin, Dalkurd: Peshraw Azizi
Domare: Diako Behnam, Trollhättan.
Publik: 3028.

Lagen på Domnarvsvallen:

IK Brage: Peter Rosendal-Linus Bolin (Oscar Lundin 75), Gustav Sundström, Oscar Andersson, Peter Magnusson-Patrik S:t Cyr, Adam Gradén, Robert Hedman, Amor Layouni (Anton Lundin 33)-Christian Eissele, Linus Zetterström (Erik Törnros 57).
Ersättare: Gerhard Andersson (mv), Alexander Zetterström, Viktor Ekervik Eriksson, Markus Kellokumpu, Martin Rosell.

Dalkurd FF: Frank Pettersson-Alexander Ekblad, Peshraw Azizi, Micael Tuhkanen, Peter Nilsson-Omar Jagne, Smajl Suljevic, Ahmed Awad (Adam Persson 90+1), Ryan Gilligan-Chidi Omeje (Eyasu Alemayehu 68), Michael Omoh (Benjamin Hjertstrand 84).
Ersättare: Chima Daniel Uchechi, Mathias Ahlnander, Stefan Lindmark, Ardijon Berbatovci.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.