Nyheter Det blir ingen matchrapport.... *Uppdaterad 2014-10-19 Det blir ingen matchrapport.... *Uppdaterad
2014-10-19   Skrivet av:

Jag hade fått äran att skriva en matchrapport idag. Vad ska jag skriva om matchen? Att vi var det bättre laget i 90 min, Valsta skapade inte en målchans, bortdömda mål för Brage, ramträffar för Brage m.m. Jag orkar inte! Ni kan läsa om matchen i media, 1-1 blev det….

 

Nu har det gått ett antal timmar sedan matchen och bedrövelsen lagt sig något över att bollen inte ville in, så bör vi självklart skriva lite om matchen.

 

Det var ett något decimerat Brage denna kväll, Mudde och St Cyr var skadade och Oscar Lundin och Adam Gradén var avstängda. Kort innan start så stod det även  klart att Erik Törnros ej kunde vara med idag, efter att testats sent. Han skadade sig i höften under träning som omöjliggjorde spel.

 

Brage hade mest boll redan från start utan att skapa några riktigt heta chanser i början av matchen. I 10:e matchminuten så är det istället Valsta som tar ledningen efter missförstånd mellan Oscar A och Peter Rosendal i målet. Hemåtnicken blir för kort, Valsta’s Rodrigo Gomes får en fot på bollen och lyfter den i ett tomt mål. Brage fortsätter vara det laget med mest boll och kort efter ledningsmålet så tror de flesta på Vallen att kvitteringen är ett faktum. På en frispark slagen av Amor nickar Linus Bolin in bollen men domarna blåser av för offside. I matchminut 19 så får Christian Eissele skottläge strax utanför straffområdet och får iväg ett hårt skott som målvakten knappt reagerar på, tyvärr för Brages del så tar bollen klockrent i ribban. Därefter har både Robert Hedman och Linus Bolin något skottläge utan resultat. Brage fortsätter att ha mest boll och Valsta satsar på sina snabba omställningar.

 

Matchbilden från första förstärks ytterligare i andra, Brage har bollen och Valsta försöker min sina omställningar. Kvitteringen kommer också efter dryga 5 minuter av andra genom Christian Eissele fint framspelad av Amor Layouni. Amor kommer runt på sin vänsterkant och slår ett inlägg mot bortre delen av staffområdet, där Eissele trycker in bollen i bortre gaveln med en bestämd nick. Brage är aggressivare och har ett högre tempo i andra.  Brage fortsätter att trycka på för ett ledningsmål, tyvärr så vill inte bollen rulla Brages väg den här kvällen. Ju längre matchen går desto mer flyttar Brage fram positionerna, vilket öppnar för några omställningar för Valsta. Mest applåder och jubel, förutom målet, var annars när Daniel Åkervall byttes in med drygt 10 minuter kvar. Efter skadeproblem var det härligt att se han tillbaka på planen. Efter fyra minuters tillägstid så blåser domaren av matchen, Valsta får en nödvändig poäng i bottenstriden medan Brage tappar två i toppstriden.

 

Spelarna försöker verkligen idag och krigar matchen igenom, tyvärr ville inte bollen studsa rätt den här gången. Nu blir det tufft att nå kvaltåget, där vi är fem poäng efter AFC och sex poäng efter Frej med två omgångar kvar. Närmast är det bortaplan och Skellefteå som gäller på lördag innan vi avslutar (?) säsongen med Frej hemma den 2 november. Men det ska spelas om det så än är det inte kört!

Det blir ingen matchrapport…. *uppdaterad
Det blir ingen matchrapport…. *uppdaterad
Det blir ingen matchrapport…. *uppdaterad
Det blir ingen matchrapport…. *uppdaterad
Det blir ingen matchrapport…. *uppdaterad
Det blir ingen matchrapport…. *uppdaterad
Det blir ingen matchrapport…. *uppdaterad
Fotograf: Erik Freiholtz

Lämna kommentarer

Matchfakta

IKB- Valsta Syr. 1-1 (0-1)

10′ 0-1 Rodrigo Gomes

51´ 1-1 Christian Eissele

 

Varningar IKB: –

 

Laget:

Peter Rosendal

Robert Hedman

Gustav Sundström

Peter Magnusson

Oscar Andersson

Linus Bolin

Markus Kellokumpu

Martin Rosell

Amor Layouni

Christian Eissele

Anton Lundin

 

Avb:

Gerhard Andersson

Daniel Björkman

Viktor Ekervik Eriksson

Daniel Åkervall

 

Publik: 591sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.