Nyheter 2015-04-11 En poäng i premiären En poäng i premiären
2015-04-11   Skrivet av:

Det blev en pinne för Brage i premiären i bortamötet mot nykomlingen Akropolis. Matchen på Grimsta IP slutade 1-1 (1-1) där hemmalaget låg närmast segern med ett par vassa chanser i slutminuterna.

-Jag tycker alla grabbar gör en bra arbetsinsats, säger assisterande Bragetränaren Gerhard Andersson.

 

Brage kom inte upp i samma nivå som man gjort i flertalet matcher på försäsongen. Men när skönspelet lyste med sin frånvaro visade man upp bra fighting spirit.

-En premiär är alltid en premiär och det kanske var en del nerver med säger, Gerhard som fick se Brage ta ledningen i matchen med 0-1 efter 22 minuter. Men Akropolis kvitterade bara tre minuter senare till 1-1. Siffror som kom att stå sig matchen ut.

 

Brage kom till spel utan mittbacken Gustaf Sundström som inte var återställd efter höftskadan han drog på sig i matchen mot Carlstad United. Däremot var forwarden Christian Eissele tillbaka efter en tids bortavaro och tog plats i anfallet bredvid Emil Johansson. Brage fick ett jätteläge redan innan en minut hade spelats när Emil Johansson frispelade Amor Layouni som dock inte kunde överlista målvakten Simon Lundgren som kom ut perfekt och täckte. Kort efter var det nära igen för Layouni som fick bra träff efter Modaser Zekrias hörna men på nytt räddade Akropolismålvakten.

-Vi startade positivt och kunde haft ledningen direkt med 2-0, säger Gerhard Andersson. Brage hade ett visst grepp om matchen första tjugo och ägde bollen mest. Akropolis spelade vårdat och höll bollen inom laget och när man gick till anfall hela tiden var anfallsparet Adhvan Rajamohan och Yassar Biadma på språng. Men Brage spelade säkert och tätt i defensiven och släppte inte till några farligheter.

 

Brage tog ledningen med 0-1 i 22:a matchminuten där Kvarnsvedenförvärvet Ahmet Abic tryckte in bollen någon meter utanför straffområdet, efter att Modaser Zekria lagt en frispark som gick ut till Abic som fick på en bra träff där bollen touchade en hemmaspelare innan den gick i mål. Men Akropolis replikerade bara tre minuter senare när mittfältaren Zalif Sener fick se sitt distansskott, via Heidar Juliossons fot, ställa Bragemålvakten Peter Rosendal till 1-1. Akropolis hade kort efter ett jätteläge ta ledningen när en fri Adhvan Rajamohan fick läge i boxen men träffade fel.

-De fick ett slumpmål på en snedträff som sedan touchar en av våra spelare och ställer Rosendal, suckar Gerhard Andersson.

 

Hemmalaget fortsatte spela en fin passningsorienterad fotboll och vara nära några gånger att såga sig igenom Brageförsvaret.

-Vi blir stressade och är inte där i matchen, säger Andersson. Kantspelet var lyckosamt för Brage där främst Amor Layouni men också Modaser Zekria ade fina inlägg till Emil Johansson som hade chanser till mål.

 

I andra halvleken hade Akropolis till en början ett något större bollinnehav men utan att skapa några målchanser. Brage hade svårare komma till anfallslägen efter pausen när inte uppspelen fungerade. Det blev mest långbollar och långskott som Akropolisförsvaret med Felix Pettersson i spetsen kunde ta hand om.

-Vi blir trötta i andra. Vi bytte in Linus Bolin och ville få mer fart på den kanten. Men det blev krampaktigt efter paus och för svårt för oss att anfalla. Det fanns stora ytor bakom deras försvar men vi hade inte orken att utnyttja det, säger Gerhard Andersson.

 

Akropolis låg närmast ett ledningsmål där bland annat Edward Owusu var nära att ta vara på en djupledsboll. Brage bytte in Linus Zetterström med tio minuter kvar. Linus hade en nick som gick någon meter utanför i 84:e minuten. Matchens sista klara chans hade hemmalagets Viktor Söderström som fick öppet läge men sköt utanför.

 

Gerhard Andersson var ändå ganska nöjd få med sig en poäng från Grimsta.

-1-1 borta i en premiär är okay. Jag är nöjd med arbetsinsatsen. Som matchen speglade sig så hade de några lägen i slutet så jag är nöjd med en poäng även om jag hade önskat tre innan.

 

Plus i Brage till Christian Eissele och Emil Johansson längst fram som var pigga i första halvleken.

De gör det jobbigt för deras backlinje som får svårt att försvara sig. Men alla jobbar bra i dag, säger Gerhard Andersson belåtet.

 

Markus Kellokumpu gjorde en stabil insats som mittback bredvid Peter Magnusson. Men han var själv inte helt nöjd efteråt över laginsatsen.

-Vi kommer inte upp i nivå. Vi kan så mycket bättre än så här.

Vad berodde det på?

-Kanske premiärnerver. Vi hade sagt innan att vi skulle rulla boll mer.

Markus tyckte det fungerade bra att spela som mittlås bredvid Peter Magnusson.

-Jag har spelat där tidigare. Försvarsmässigt tycker jag det gick bra. Synd vi inte kom upp hundraprocentigt i anfallsväg.

 

 

Johan Blomberg, assisterande tränare, i Akropolis sa att taktiken innan var att rulla boll så mycket som möjligt och inte komma in i Brages fysiska spel:

-Men vi började darrigt. Det kunde stått 2-0 direkt men vår målvakt räddade oss. Jag var glad att vi då kom ut med livet i behåll. Sedan kom vi in i det bra. Jag önskar matchen hade varit några minuter länge för då tror jag vi hade vunnit. I andra halvleken visade Akropolis att man blir ett lag att räkna med i serien då man fick igång passningsspelet.

-Nerverna släppte i andra. Vi visade att vi har bra ork. Skönt med en pinne även om vi ville ha tre, summerar Johan Blomberg. Plus i Akropolis till målvakten Simon Lundgren, kaptenen och mittbacken Felix Pettersson och mittfältaren Edward Owusu.

-Men det var en laginsats, betonar Johan.

 

För Brage väntar närmast cupsemifinal hemma mot division 2-laget Avesta AIK på torsdag, innan Motala väntar på Domnarvsvallen i hemmapremiären tre dagar senare.


Lämna kommentarer

Akropolis IF-IK Brage 1-1 (1-1)

Målen: 0-1 Ahmet Abic (22), 1-1 Zalif Sener (25).

 

Varningar, Akropolis: Stelios Demtriou, Edward Owusu. Brage: Ahmet Abic.

 

Domare: Jesper Ekwall, Vendelsö

 

Publik: ca 350.

 

Akropolis IF (4-4-2): Simon Lundgren-Stelios Demetriou, Oskar Cederling, Felix Pettersson,Viktor Strand-Zalif Sener (Roy Sevgili 83), Sami Nador, Victor Söderström, Edward Owusu-Adhavan Rajamohan (Adrian Pettersson 69), Yassar Biladama (Philip Olofsson 60).

Ersättare: Tom Martinsson-Ngouli, Adrian Pettersson, Henrik Löfkvist, Mikael Mellberg, Ioannis Sotiroglou.

Tränare: Giannis Tsombos, Johan Blomgren.

 

IK Brage:(4-4-2) Peter Rosendal-Oscar Andersson, Markus Kellokumpu, Peter Magnusson, Pontus Hindrikes-Modaser Zekria (Linus Bolin 46), Heidar Juliusson, Ahmet Abic (Oscar Lundin 63), Amor Layouni- Emil Johansson, Christian Eissele (Linus Zetterström 79).

Ersättare: Gerhard Andersson (mv), Anton Lundin, Junior Kamana.

Tränare: Bo Wålemark, Gerhard Andersson.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.