Nyheter 2021-09-12 En poäng mot Säffle SK En poäng mot Säffle SK
2021-09-12   Skrivet av:

Med en sviktande formkurva, fem raka utan seger och endast två inspelade poäng, ställdes IK Brage på bortaplan mot tabelltvåan Säffle SK.

Då gjorde Grönvitt en mycket väl genomförd match och ordnade 1-1 (0-1) med mersmak.

 

-Det här var ett steg i rätt riktning, säger tränaren Fredrik Bengtsson som var nöjd hur man tog sig an matchen i ösregnet över Sporthälla IP:s gräsplan.

 

-Vi jobbar mycket bra med spelvändningar och kan styra spelet och hota.

 

Johanna Yakoub satte snyggt 0-1 tidigt i första halvleken efter gjort bort ett par hemmaspelare och stänkte in bollen ribba in.

 

-Hatten av för den prestationen, säger Bengtsson, som tyckte laget gjorde en kollektiv stark insats, även om Yakoubs mål var en individuellt skicklig insats i den högre skolan.

 

Hemmalaget kom tillbaka i andra halvlek, och kvitterade till 1-1 i 48:e matchminuten efter en hörna. Trots lägen till ett segermål för båda lagen blev det inga fler poäng.

 

I framförallt första fyrtiofem visade Brage att man är på väg tillbaka och närmar sig en seger, då spelarna hittade varandra på ett föredömligt sätt.

 

-Vi går ut och för spelet. Det är bra gjort mot serietvåan borta. Jag tycker det mesta är bra första halvlek. Vi gör välförtjänt 1-0, säger Bragetränaren som i andra halvlek fick se fysiskt starka Säffle jämna ut spelet.

 

-Vi får inte igång samma typ av spel, även om vi kanske har de klaraste målchanserna, vi har bland annat något halvt friläge.

 

Regnet gjorde det blev tuffa förutsättningar på det tungsprungna underlaget.

 

-Det är mer kämpa och fysiskt spel. De är fysiska, men jag tycker vi ändå står upp bra i spelet. Tyvärr åkte vi på en hörna som de kvitterar på.

 

I slutet av matchen märktes det tendenser till att Brage ville värna om den poäng man hade, hellre än att jaga ett segermål.

 

-Vi gnuggar på, men blir lite ängsliga. Det syns lite att vi är lite i poängbehov och stukade efter några poängmässigt sämre matcher. Vi blir lite rädda om poängen, än att vi vågar gå för att vinna.

 

I onsdags blev det en knapp förlust hemma mot suveräna serieledarna Hertzöga BK, och idag en poäng mot det andra topplaget Säffle på bortaplan.

 

-En pinne borta mot Säffle det hade man nästan tagit innan. Sett till matchen där vi leder med 1-0 efter en kanonhalvlek och får en kvittering mot oss.

 

Efteråt var tjejerna inte helt nöjda över att det bara blev en poäng, men det ser Fredrik Bengtsson som ett gott tecken.

 

-Många var besvikna efteråt. Men det är positivt då de här tjejerna vill mera.

 

I nästa omgång, lördagen den 18 september klockan 14.00, väntar suveräna serieledarna Hertzöga BK på bortaplan. Läge då för replik efter onsdagens uddamålsförlust.

 

-Då får vi försöka ta revansch mot dem. Vi är inne i en tuffare period och gör en bra prestation idag mot Säffle som vi tar med oss. De (Hertzöga) fick dra det längsta strået när de vann med 2-1 senast. Jag hoppas att vi kan lära oss något av den matchen och försöka komma hem med tre poäng från Karlstad, säger Fredrik Bengtsson.

 

Poängen mot Säffle betydde Brage klättrade förbi Sturehov till en femteplats. Avståndet upp till tabelltvåan Säffle är alltjämt nio poäng, medans trean Degerfors IF ligger sex poäng före Brage.

 

Text: Olov Lindgren


Lämna kommentarer

Säffle SK-IK Brage

Säffle SK-IK Brage 1-1 (0-1)

Mål: 0-1 Johanna Yakoub (8), 1-1 Johanna Karlsson (49)

Domare: Håkan Johansson. Assisterande domare: Dennis Sand, Alexander Kres Johansson.

 

 

IK Brage: Alexandra Sjölander-Thilda Johansson, Sara Andersson, Luna Hermansson (Ann- Sofie Andersson, 46)-Frida Halvarsson, Maja Andersson, Linn Mattsson, Anna Linh Stenqvist-Johanna Yakoub, Clara Zettervall, Jennifer Ermesjö (Agnes Almetun Lantz, 60). Ersättare: Walaa Jundi (mv), Linnea Blomstrand.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.