Nyheter Engdahl inför måndagens match på Vallen 2021-10-03 Engdahl inför måndagens match på Vallen
2021-10-03   Skrivet av:

Matcherna duggar tätt och imorgon, måndag, är det dags för en ny hemmamatch när Östers IF gästar Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen. Adrian Engdahl hoppas att laget kan bygga vidare på de fina prestationerna i de senaste matcherna för att fortsätta plocka viktiga poäng.

Vi kommer till matchen mot Östers IF med en härlig 3-0-seger mot Vasalund i ryggen. Engdahl menar att prestationen i torsdags var säsongens allra bästa. 

– Det kändes som en riktig urladdning. Jag skulle säga att det var vår bästa match för säsongen både ur ett defensivt och offensivt perspektiv. Vi gick ihop som ett lag och spelade verkligen tillsammans, vi skapade målchanser samtidigt som vi höll tätt bakåt. Det var verkligen en grym insats av laget, säger han.

 

Segern kom inför ett välfyllt Vallen där supportrarna skapade en härlig stämning. 

– Det var egentligen första matchen för mig som jag spelat utan publikrestriktioner. Förra året var det ju ingen publik alls i princip och i år har det också varit begränsat antal. Det var första gången som jag fick uppleva Vallen på det här sättet, det var fantastiskt, säger Engdahl.

 

– Att känna stödet som vi hade från egentligen minut ett till minut 93 var fantastiskt och jag tror att det var en stor bidragande faktor till att det gick så bra för oss.

 

Engdahl berättar hur mycket det betyder för laget att ta en trepoängare i detta skede av säsongen och med tanke på tabelläget. 

– Det var såklart jätteviktigt för oss. Ur ett tabellperspektiv så måste vi verkligen ta poäng just nu. Sedan är det en boost för oss att ha två riktigt bra prestationer i ryggen, mot Jönköping och Vasalund. Det känns som att vi håller på att bygga någonting riktigt bra.

 

Målvakten har spikat igen målet i lagets två senaste matcher och lyfter lagets kollektiva försvarsinsats.  

– Vi har gått tillbaka till grunderna lite grann och kanske spelat lite enklare fotboll för att riskminimera lite. Sedan har vi en fantastisk lagmoral och vi har bestämt att fokusera lite på defensiven som den viktigaste delen i vårt spel. Vi har två helt fantastiska anfallare som i den senaste matchen gör ett jättejobb defensivt. Försvarsspelet startar ju uppifrån och fortsätter hela vägen ner.

 

– Vi ska hålla nollan i de här matcherna nu, det är vår inställning. Att hålla nollan för min del är ju lite som att göra mål som anfallare, det är det jag kan bidra med på ett liknande sätt. Det är det bästa jag vet som målvakt.

 

Imorgon får Engdahl en ny chans att hålla nollan när Östers IF står för motståndet. 

– Vi vet att Öster är ett bra lag, de är ju det lag som släppt in minst antal mål i hela serien. Vi är medvetna om deras kvaliteter defensivt och deras hot i omställningslägen, men om vi spelar som vi gjorde senast och tar med oss självförtroende från den insatsen så kan det nog bli en riktigt rolig tillställning.

 

– Förhoppningsvis kan vi fortsätta som mot Vasalund. Vi har ett momentum nu och det känns som att vi fått en boost i allt vi gör egentligen. Det är verkligen välbehövligt för oss eftersom det är så jämnt som det är i tabellen. Det handlar bara om att fortsätta, vi är jättenöjda med vår prestation mot Vasalund men om vi inte fortsätter att prestera på den här nivån kommer den segern inte att betyda så mycket alls. Det gäller att gå ut på planen och fortsätta på den inslagna vägen.

 

– Vi kan inte ta ut någonting i förskott. Vi kommer fortfarande ha fötterna på jorden, det är någonting vi har pratat mycket om. Visst, vår prestation var jättebra, men det betyder definitivt inte att det finns några garantier om en bra prestation mot Öster om vi inte gör jobbet. Det enda som gäller är samma inställning och mentalitet som vi haft i de två senaste matcherna. Vi kan inte vara nöjda här, vi måste ta oss an nästa match på rätt sätt eftersom den är så viktig som den är, som egentligen alla matcher är för oss nu.

 

– Nu när vi är inne i en positiv trend så känns det skönt att få spela match redan på måndag igen. Vi vill bara spela matcher hela tiden nu. Det lite mer hektiska spelschemat kom lägligt för oss tycker jag.

 

Brages nummer 1 hoppas på ett starkt hemmastöd även imorgon. Han understryker hur mycket supportrarnas stöd betyder för spelarna. 

– Det stöd vi fick i torsdags var helt fantastiskt. Att känna det tryck som var under hela matchen och det stöd vi kände var helt otroligt. Förhoppningsvis så kommer det minst lika många för att se och stötta oss i den här matchen. Vi spelare behöver verkligen det stödet och det är fantastiskt roligt att publiken står bakom oss, avslutar Engdahl.

 

Fem punkter inför Östers IF: 

 

# Tabellpositionerna för de båda lagen inför matchen är enligt följande: Öster ligger på en åttondeplats med 31 inspelade poäng medan IK Brage innehar tolfteplatsen med sina 25 poäng.

 

# Öster är tillsammans med serieledande IFK Värnamo och andraplacerade Helsingborg det lag som släppt in minst antal mål så här långt denna säsong. På sina 23 spelade matcher har de släppt in 19 mål.

 

# När IK Brage gästade Östers IF tidigare denna säsong tog de en uddamålsseger efter mål av Leo Pllana och Niklas Söderberg.

 

# De 13 senaste matcherna lagen emellan har slutat i fyra segrar för IK Brage, tre kryss och sex segrar för Öster.

 

# Leo Pllana tog sig med sitt mål mot Vasalund upp till en tvåsiffrig målproduktion i Superettan denna säsong. Bäste målskytt för Öster är Nicolas Mortensen med sex fullträffar.

 

Vi hoppas på bra uppslutning och lika fint stöd på läktarna på måndag. Köp din biljett via webben redan nu för att säkra din plats: https://ikbrage.ebiljett.nu/

 

Barn & ungdomar upp till 16 år går in gratis till ståplats!

 

Vi ses på Vallen – Tillsammans är vi IK Brage!


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.