Nyheter Erik Nilsson tillbaka på Stora Valla 2017-02-03 Erik Nilsson tillbaka på Stora Valla
2017-02-03   Skrivet av:

På lördag spelar IK Brage säsongens första träningsmatch när superettanlaget Degerfors IF väntar på Stora Vallas konstgräs.

 

160317 Erik Nilsson poserar för ett porträtt den 17 mars 2016 i Borlänge. Foto: Idrottsfoto / BILDBYRÅN / Cop 205

-Det blir roligt att åka ner till Valla igen och träffa killarna. Jag känner till många i laget, säger Brages mittfältare Erik Nilsson som spelade i Degerfors IF under fyra säsonger (2012-2015).

 

Degerfors IF, har haft en viss omsättning av spelare inför kommande säsong. På minuskontot finns bland andra Ludvig Fritzon och Ronny Sabo. Bland nyförvärven kan nämnas Alexander ”Nutt” Andersson (Jacksonville Armada, USA) och Nikola Ladan (Tvååkers IF).

 

Hur stor koll har du på Degerfors i dag?

-Den är helt okay. De är ett riktigt bra lag och slog Carlstad United med 3-0 förra helgen så det kommer bli en bra värdemätare för oss.

 

Erik ser optimistiskt på den kommande säsongen och hoppas att fjolårets fjärdeplats ska förbättras. Med nytillskott som Johan Eklund (GIF Sundsvall), Simon Stenberg (Dalkurd FF), Benjamin Hjerstrand (Dalkurd FF) och Rasmus Lindgren (Avesta AIK) är siktet högt ställt.

 

-Känslan är bra. Vi har tappat några men också fått in riktigt bra förstärkningar och det har sett bra ut på träningarna hittills. De nya har kommit in i det jättebra och bidrar med det de är bra på, så ser det jättebra ut. Vi har förstärkt bra och på pappret ska vi absolut inte vara sämre än i fjol, utan snarare tvärtom.

 

Någon uttalad målsättning placeringsmässigt har man ännu inte pratat om, men naturligtvis vill man vara med så högt upp i tabellen som möjligt.

 

-Något konkret har vi inte sagt, men jag utgår från alla vill till Superettan, det är det vi tränar för.

 

Hur känns det för egen del inför stundande säsong?

-Bra. Jag känner mig pigg och fått vara skadefri. Jag har tränat och kört på och ligger i bättre fas nu än för ett år sedan vid den här tiden. Om jag får vara skadefri och frisk kommer det bli riktigt bra.

 

Erik är användbar på de flesta platser på mittfältet, men vet inte på vilken position kommer få spela.

 

-Vi kommer försöka att spela med tre mittfältare. Vi får se hur vi ställer upp om jag får spela som innermittfältare eller offensivt i en nummer tio-roll.

 

Var vill du helst spela?

-Jag avslutade förra säsongen som en nummer tio-spelare och det är väl där jag ser mig själv.

 

Vad vill ni främst ska fungera i spelet på lördag?

-Det är ju första matchen och det vore konstigt om allt redan sitter där. Men vi vill se tendenser till ett bra försvarsspel, något som vi har tränat mycket på. Det gäller att vi håller ihop laget i defensiven och gärna också kan få till lite härliga kombinationer framåt.

 

 

Per Lindgren

 


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB NRC Group
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2018 IK Brage.