Nyheter 2013-05-09 Ett fall framåt Ett fall framåt
2013-05-09   Skrivet av:

– Ett stort kliv framåt jämfört med våra tidigare matcher, säger Brages tränare Conny Karlsson, efter en spelmässigt bättre insats men ändå förlust med 2-0 Bajen.

 

Dulee var tillbaka efter avstängning och placerades på topp bredvid Dragan. Ett taktiskt drag som skulle bidra till att Dragan skulle få lite mer utrymme och vi få lite mer offensivt spel än vi haft i de inledande matcherna.

 

Matchen började ganska bra för vår del. Vi försökte bygga våra anfall centralt och lyckades komma till några avslut signerade Dragan-Dulee.

– Kapcevic hade 2 riktigt farliga avslut i första, kommenterar Hammarbys tränare Gregg Berhatler matchinledningen.

– Jag sa därför till mina killar att vi måste gå lite hårdare på han och markera han lite bättre.

 

Brage fortsatte att rulla boll högt upp i plan, något vi inte sett till tidigare under säsongen. Samarbetet Dragan-Dulee tillsammans med Ljunggren-Eriksson vållade Bajenförsvaret en del problem.

 

Efter 25-30 minuter kommer Bajen in mer i matchen. De skapar en del lägen. Främst då de lyckas hitta in bakom vår backlinje efter mindre bra insatser i vårt mittförsvar. Putte är dock med bra och gör några riktigt fina räddningar.

 

Offensivt var det ett stort fall framåt i första. Försvarmässigt behövde det dock tightas till lite men förhoppningarna var goda inför andra halvlek.

 

Andra började lite öppnare och de båda lagen skapade en del chanser. Vårt kantspel började också göra sig påmint. Ljunggren-Eriksson hade en fin raid på vänsterkansten där han spelade in till Dulee men skottet täcktes undan av en Hammarbyförsvarare.

 

En kvart in i andra börjar Bajen ta över matchen. Vi börjar tappa boll centralt och åker på en del omställningar. Putte avvärjer en del farligheter men också oskärpa hos Bajenspelare gör att första baklängesmålet inte kommer förrens i den 69:e minuten. Nyss inbytte Lallet placerar ett skott helt otagbart i Puttes vänstra hörna.

 

– Vi är med i matchen 60-65 minuter men sen tappar vi. Sen tror jag vi fårt dyrt betala att vi har spelat match 4 dar tidigare. En match så nära kan vara jättejobbigt för spelarna.

– Efter deras 1-0 mål går luften ur oss, säger Conny Karlsson. En stor eloge till killarna vill jag verkligen ge dom som verkligen bjuder till.

 

Brage orkade inte hämta upp underläget. En dubbelhörna med en nick strax över i den 72:a minuten var de närmaste vi kom. 0-2 kommer istället efter att vi återigen tappat boll centralt och i anfallet som följer tittat för mycket på boll och missar Nikolas Ledgerwood som relativt enkelt kan göra mål.

 

Spelmässigt var det som sagt ett stort fall framåt. Vi hade ett offensivt spel. Mycket av det kretsade kring Dulee. Så rollen som Nr 10 kommer nog de närmsta matcherna att vara vikt för honom. Defensivt har vi lite problem med att vi får för många omställningar mot oss samt det ibland skulle behövas lite mer kyla istället för att försöka chansbryta och vi då blir förbisprungen.

 

Som Conny analyserade det så mäktes det att Värnamomatchen satt i benen. Vi behövde fått första målet för att få lite mer energi och orkat kriga oss till minst en pinne.

 

Inför säsongen var det många som var osäkra på hur våra målvakter skulle stå sig.

Patrik Carlgren har gett alla svar på tal. Bäst i Brage för 6:e matchen i rad!

Ett fall framåt
Ett fall framåt
Ett fall framåt
Ett fall framåt
Ett fall framåt
Ett fall framåt
Ett fall framåt
Ett fall framåt
Ett fall framåt
Foto: Erik Freiholtz

Lämna kommentarer

Matchfakta

IKB-Hammarby 0-2 (0-0)

0-1 Christophe Lallet (69)

0-2 Nikolas Ledgerwood (77)

 

Varningar Brage:
Dragan Kapcevic (avstängd nästa match), Patrik St Cyr, Jan Tauer, Andreas Ljunggren-Eriksson

 

Domare: Dragan Banjac

 

Publik: 4 802

 

Laget från vänster:
92 Patrik Carlgren

 

2 Jan Tauer

35 Niklas Sandberg

5 Peter Magnusson

9 Johan Persson

 

16 Andreas Ljunggren-Eriksson

15 Andi Toompuu

7 Patrik St Cyr (67)

14 Mats C Moldskred (89)

 

13 Dragan Kapcevic (74)

6 Dulee Johnson

 

Avbytare:

1 Bryan Meredith

4 Peter Nilsson

11 Adam Gradén (67)

18 Oskar Andersson

23 Martin Rosell

25 Tyler Ruthven

99 Demba (74)sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.