Nyheter Falkenbergs Martler har imponerat 2013-05-16 Falkenbergs Martler har imponerat Domnarvallen
2013-05-16   Skrivet av:

Efter det att Stojan Lukic skrev på för Halmstads BK när fjolårets säsong var över, hämtades 26-årige Otto Martler från söderettanklubben Lunds BK som ny målvakt till Falkenberg FF.

Den 190-centimer långe keepern, som har stått i samtliga matcher, har imponerat stort hos hallandslaget och har bland annat noterats för tre nollor och funnit sig väl tillrätta hos de gulklädda.
-Det har varit roligt att komma till ett nytt lag. Allt är på en högre nivå här med media och sånt. Det är mycket proffsigare och bättre, säger Otto som ödmjukt betonar att det är försvarsspelet över hela banan som gjort han har lyckats.

-Många av matcherna har varit snarlika med bra försvarsspel som har gjort att jag inte har haft så mycket att göra. Förutom då mot Assyriska senast (förlust 1-4) har det varit lugnt.
Innan mötet mot Assyriska hade Falkenberg endast släppt in två mål. I matcherna mot ÖIS, Värnamo och Hammarby höll Otto och laget tätt.
Vilken är din bästa match så här långt?
-Jag är mest nöjd med matchen mot Hammarby (seger 1-0). Det var stort att hålla nollan mot ett sådant storlag.

Efter att spelat i Lunds BK sedan säsongen 2007, skrev Martler på ett två-årskontrakt med FFF, och tycker han fortfarande har saker att förbättra i sitt spel.
-En målvakt sägs ju vara bäst när de är över 30, så jag har många år kvar att utvecklas. Att ta klivet från ettan med Lunds BK till Superettan var ett steg. Det är många bitar att jobba på, där spelet med fötterna kan förbättras.
Vilka är dina styrkor som målvakt?
-Jag är aktiv och jobbar långt ut på inlägg och är bra i luften.

När det gäller målvaktsförebilder nämns ett par legender.
-Av de som spelar nu gäller Manuel Neuer i Bayern München. Sedan Edwin van der Sar som slutade förra säsongen, och har spelat i klubbar som Ajax, Juventus, Fulham och Manchester United.
Något som Falkenberg till årets säsong lagt mycket jobb på att förbättra är försvarsspelet. Ifjol släppte man in 47 mål. Och arbetet tycks ha gett resultat.
-”Hasse” har jobbat med försvarsspelet över hela planen som också gäller mittfältet och anfallet. Det fungerade bra i cupen och vi har gått vidare på det.

Martler har förstås inte undgått Brages värvningar inför säsongen.
-De har fått flera starka namn som Jan Tauer, Dulee Johnson och Conny Karlsson. Jag har sett dem en del på TV och det är ett homogent lag som är stabila bakåt. Sedan har dom också spetskompetens framåt och trots deras tabelläge har jag stor respekt.
Inför varje match brukar Otto försöka att ta reda på så mycket som möjligt om motståndarna.
-Tränarna brukar ju säga en del. Sedan finns det ju också TV och internet och jag försöker titta så mycket jag kan.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.