Nyheter Falkenbergs Tobias Karlsson inför matchen 2018-05-09 Falkenbergs Tobias Karlsson inför matchen
2018-05-09   Skrivet av:

Med sju raka säsonger i Falkenbergs FF, tillhör försvarsspelaren Tobias Karlsson, en av trotjänarna i det halländska laget.

På upptaktsträffen tippades FFF bli ett mittenlag. Även om det blev förlust senast mot Östers IF (0-2) ligger man efter sex omgångar, på en fin tredje plats.
-Vi gjorde en väldigt dålig första halvlek. Vi ryckte upp oss lite i den andra men fick aldrig in bollen, säger 29-åringen om förlustmatchen mot Öster. 

 

IK Brage och Falkenbergs FF senaste möte i superettan, var i september 2013. 710 åskådare på Domnarvsvallen fick se Victor Sköld bli matchens enda målskytt när han avgjorde i den 87:e matchminuten, fram till 0-1.
-Jag kommer mycket väl ihåg den matchen faktiskt. Det var en av de tuffaste bortamatcherna vi hade det året, och det blir säkert så i år igen. Det satt väldigt långt inne, och det var väldigt tufft och jämnt i 90 minuter. Så den matchen kommer jag ihåg, säger Karlsson.

 

Även om Falkenberg inlett serien starkt, så väljer ”Tobbe”, som han kallas, att ligga lågt vad det gäller lagets chanser att tillhöra toppskiktet i tabellen hela säsongen.
-Vi har ett bra lag och har startat bra. Men det är många lag som har en bra trupp och börjat bra. För att ta en klyscha, det gäller att ta en match i taget, och få in poäng hela tiden. Vi har som mål att under sommaren skaffa oss ett slagläge inför hösten, det är det vi går efter. Varje match är extremt viktig. Det går inte att slappna av, det kände vi mot Öster.

 

Tobias Karlsson, som tillhör en av sju spelare i laget som spelat samtliga matcher från start, menar att det finns mer att ge.
-Det har gått lite som för laget, upp och ner för mig. Vi gjorde en bra prestation mot Halmstad (1-1), och även har vi gjort det bra i några halvlekar här och där. Vi har inte riktigt hittat vår identitet än tycker jag. Men vi är på god väg. Vi har har varit lite ojämna. Men med stor sannolikhet kommer vi hitta jämnheten snart.

 

Matchen på lördag blir Falkenbergs första match denna säsong på konstgräs. Laget kommer under veckan förlägga sina träningar på konstgräs. Tobias har dock inga problem med underlaget, och minns matchen i Borlänge förra året, när man mötte Dalkurd FF.
Laget kommer resa till Borlänge på fredag.
-Vi åker på fredag för att kunna sova, och få en bra uppladdning. Vi får njuta av Borlänge på fredagskvällen och på lördagsmorgonen.

 

Vad vet du om Brage?
-Jag vet att de börjat bra. Jag har sett någon match med dem, bland annat mot Helsingborg, och lite mot GAIS. Jag är väldigt imponerad, med tanke på att de tog steget upp förra året. De har tagit poäng mot GAIS och HIF som är favorittippade. Det är väldigt starkt. Vad jag hört är de bra på fasta situationer och att de är raka i sitt spel.

 

/Per Lindgren.

 


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.