Nyheter 2013-09-12 FFF:s Calle Wede har varvat upp FFF:s Calle Wede har varvat upp
2013-09-12   Skrivet av:

En av flera spelare som imponerat stort  i årets upplaga av Falkenbergs FF är löpstarka yttermittfältaren Calle Wede, som är inne på andra säsongen hos hallänningarna, efter hämtats från IF Elfsborg

 

Efter en bra försäsong, blev det begränsad speltid på våren för Calle, där avstängningar och en knäskada betydde han inte fick möjligheten nå upp till sin fulla kapacitet.
-Jag fick ingen kontinuitet i matchandet, men nu efter sommaruppehållet har det gått bättre och bättre, säger 23-åringen med västmanländska Västanfors IF som moderklubb.
Vad hade ni satt upp för målsättning innan säsongen?
-Klubben hade som mål att hänga kvar. Vi spelare har lagt upp det så att vi tar sex matcher i taget, där vi ska ta ett visst antal poäng. Och hittills har vi klarat det alla gånger utom en. Men så klart så går vi in för varje match som vi vill vinna.

 

Mycket pekar på att FFF kommer knipa minst en kvalplats med åtta omgångar kvar. Avståndet till Degerfors på fjärde plats är hela tio poäng.
-Men vi fokuserar bara på nästa match och så har vi jobbat hela säsongen. Tabellen är inte något vi fokuserar på.
Skulle du bli missnöjd om ni ”bara” kommer på en kvalplats?
-Jag har inte tänkt i dom banorna. Det jag tänker mer på är att få starta matcherna. Om det sedan blir kval eller direktuppflyttning lägger jag ingen fokus på.
Calle, som kom till Elfsborg 2006 som 16-åring tillsammans med tvillingsbrorsan Anton, lyftes upp i A-truppen 2011. Året därpå blev det 2 matcher i AS innan flytten till Falkenberg.
Trots spel på dom stora arenorna håller han fortfarande koll sitt gamla lag Fagersta Södra.
-Visst hänger jag med hur det går för dom. Dom spelar i fyran och ligger väl i mitten nu. Det kommer några kompisar från Fagersta och kollar imorgon.

 

Att det finns en rivalitet mellan bröderna medger Calle, som leder ”familjekampen” denna säsong i målligan med 3 mot 1.
-Man vill ju alltid göra fler mål än brorsan. Men Anton, som ifjol gjorde sex mål, har i år en mer fördelande roll på mitten.
Vad tror du på för typ av match imorgon?
-Det kommer bli tufft. Även om Brage ligger sist så kommer de att göra sitt bästa. Vi får försöka hålla ett högt bolltempo. Jag tror det kommer bli en mycket bra match. Att vi spelar på konstgräs spelar ingen roll för egen del. Jag har spelat mycket på det underlaget.
Laget hade en sista träning i förmiddags innan avresan norrut.
-Vi åker imorgon och kommer att ladda upp i bussen, avslutar Calle Wede.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2019 IK Brage.