Nyheter 2018-12-06 Filip Roos lämnar IK Brage Filip Roos lämnar IK Brage
2018-12-06   Skrivet av:

20-årige målvakten Filip Roos, som är fostrad i IK Brage, kom tillbaka till klubben inför säsongen 2018 efter en ettårig sejour i Säters IF. Nu står det klart att Filip lämnar IK Brage.

Filip har haft en tuff säsong fylld av skador och har under året inte gjort något framträdande i den grönvita dressen.

-Säsongen har varit väldigt tuff för min del, både fysiskt och psykiskt. Det började bra på försäsongen och ett riktigt härligt träningsläger på Cypern. Men cirka två veckor efter lägret skadade jag ljumsken i två omgångar och var borta nästan hela vårsäsongen. När jag väl kom tillbaka från ljumskskadan så åkte jag på en skada i höften och sätesmuskeln som aldrig gav med sig. Så jag har inte tränat så mycket fotboll på planen i år som jag velat, utan jag har spenderat den mesta tiden i gymmet, säger Filip om året.

 

-Men det har varit ett lärorikt år. Jag har lärt mig otroligt mycket både på planen när jag väl varit där, men kanske mest vad som krävs vid sidan av planen. Det jag tar med mig från säsongen är att jag, trots skadorna, alltid fått vara delaktig i det jag kunnat och lärt mig oerhört mycket på våra taktikgenomgångar. Lagmässigt så har vi gjort en supersäsong i mina ögon, vi var uträknade av i stort sett alla inför säsongen, men knäppte dem på näsan och visade vad vi kan åstadkomma som lag, menar Filip.

 

-Planerna nu är att få kroppen hel inför nästa säsong. För även när jag började träna för fullt i slutet av säsongen så kände jag att kroppen inte var 100% och jag var nära att gå sönder igen. Så fullt fokus kommer att ligga på rehab, uppbyggnad och att jag mentalt får återhämta mig. Så vi får se om det blir någon fotboll nästa år över huvud taget. Det finns en del klubbar här i området så får se vart jag hamnar, fortsätter Filip.

 

-Avslutningsvis så skulle jag vilja rikta ett stort tack från hela mitt hjärta till alla tränare, målvaktstränare, spelare och alla eldsjälar som finns i den här klubben för de här åren, både i A-laget och akademin, som har format mig som spelare, men kanske mest som människa. Det har varit en ära att ha varit en del av denna klubb så här länge, tack! 💚

 

Med vänliga hälsningar, Filip Roos

 

Vi önskar Filip all lycka och hoppas verkligen han hittar tillbaka till full form igen. För alltid grönvit, på återseende!


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.