Nyheter 2016-06-05 Förlust igen för IK Brage Förlust igen för IK Brage Domnarvallen
2016-06-05   Skrivet av:

IK Brage fortsätter att ha det motigt. På söndagen förlorade man hemmamötet mot Carlstad United med 1-2 (0-2).

Efter matchen sågar hemmatränaren Bengt Ottosson både sig själv och laget.

-Jag är fruktansvärt besviken på allihopa, inklusive mig själv.

 

Även om Carlstad tilläts ha överraskande mycket av spelet, så var det Brage som väntat ägde mest boll i matchen. Efter det att IKB hamnat i underläge med 0-2 efter halvtimmen, dröjde det till sista kvarten av matchen innan man på allvar kunde sätta in en press mot motståndarmålet Men närmare än 1-2 lyckades man inte komma. Därmed noterades Brage för den fjärde förlusten på de fem senaste omgångarna. Hastigt, men mindre lustigt, är man nu nerdragna i bottenstriden.

 

Carlstad fick rena drömstarten på matchen, efter det att Carlos Garcia fällts utan någon åtgärd av domaren, letade sig bollen fram till Alexander Zetterström som sprang ihop med Peter Rosendal. Det föranledde att bollen snappades upp av Claes Nyman som fick öppet mål att ge bortalaget ledningen med 0-1 redan efter tre minuter.

-Det målet var inte vad vi behövde, sa Bengt Ottosson, med tanke på den tunga period laget just nu går igenom.

 

Målet var Claes Nymans första för säsongen.

-Det var efterlängtat. Det blev en lös hemåt passning, och jag lyckades komma mellan deras back och målvakt, säger 21-åringen som också var delaktig i värmlandslagets andra mål som skulle komma.

 

Sedan förlustmatchen mot Piteå, hade Brage gjort tre förändringar i startelvan. Saknades gjorde varningsavstängde Pontus Hindrikes. Tillbaka efter en lättare hjärnskakning var Alexander Jallow. Förtroende från start fick även Anders Johansson och Emil Johansson.
Och just Emil Johansson var nära att kvittera efter tio minuter, men han nådde inte Enis Ahmetovic inspel från vänster. Brage ägde mycket spelet, även om Carlstad försvarade sig bra.

 

Gästerna som kom till matchen utan någon bortapoäng, började efterhand ta för sig alltmer, och framförallt glimtade Sebastian Carlsson till några gånger. Bland annat med ett distansskott efter kvarten som smet strax utanför Peter Rosendals stolpe. Namnen Oscar  i motståndarlaget hade några minuter senare, ett skott som tvingades Mirhad Abdijanovic i Carlstad målet att sträcka ut.

 

Carlstad kunde utöka sin ledning efter det att Lawand Haidar fått bollen på vänsterkanten, spelande in den centralt till Claes Nyman, som i sin tur spelade ut bollen till Albin Lekiqi som mycket vackert placerade bollen i bortre krysset utan chans för Peter Rosendal, till 0-2. Målet kom i den 28:e matchminuten.

-Det är ett mål som kommer efter det att vi tappade bollen i anfallsspelet, säger IKB-bossen, som tyckte att man bjöd på Carlstads båda mål.

Brage hade problem att skapa några heta målchanser. En Bragehörna slagen av Modaser Zekira nickades undan på mållinjen av Marcelo Oyarzo Paine. Anledningen till att Brage låg under efter första halvlek, var att man saknade spets i straffområdet.

-Sedan är det mycket ”enmansshower” av oss. Vi hade satt upp en tydlig spelidé, men idag följde vi den inte. Jag tycker ändå att vi började OK, men vi går inte in och gör det vi ska, menar en deppig Bengt Ottosson.

 

Hemmalagets anfall saknade den rätta udden, vilket underströks strax före pausvilan, när först Anders Johansson från nära håll sköt utanför Mirhad Abdijanovic stolpe, och Enis Ahmetovic på tilläggstid sköt ett skott som CU målvakten parerade. Carlstad höll ihop laget på ett bra sätt, och när man sedan hade marginalerna med sig några gånger, behövde man inte be om ursäkt över sin 0-2 ledning.

-Vi hade en del skador och sjukdomar i laget. Vi hade annars inför matchen pratat om att ha ett lågt försvarsspel, och inte tillåta de komma in i straffområdet, och det tycker jag vi lyckades med. Vi följer vår matchplan till hundra procent, säger Claes Nyman.

 

I den andra halvlekens upptakt, blev det flera avbrott, och ingen rytm i spelet. Något som Carlstad United inte hade något mot, och första kvarten ”försvann” mycket snabbt.

-De tog energin av oss, när det blev så många avblåsningar. Jag tycker att vi också i andra halvlek inte gjorde det vi skulle, säger en ovanligt fåordig Bengt Ottosson efter matchen.

 

Med en halvtimme kvar byttes Gustav Sundström in som mittback när hemmalaget gick ner på en trebackslinje. Stefan Lindmark försökte från sin mittfältsposition mata in bollar i straffområdet. Dessvärre hände inte mycket när Brage inte lyckades komma bakom Carlstads backlinje.

 

Med tre ordinarie minuter kvar väcktes hopp om IKB poäng, när Andersson Johansson nickade in en reducering till 1-2 efter ett fint inlägg från Modaser Zekira. Efter det att Allin Leqiki sköt i stolpen fick Anton Lundin bästa chansen på den sju minuter långa tilläggstiden, men  skottet var inte tillräckligt välplacerat.

 

Uppenbart är att Brage fortfarande letar efter en startelva som ska få spelet att stämma. Inför matchen mot Carlstad, hade tre ändringar gjorts. Men det gav ingen positiv effekt. Laget har fortsatt svårt att få utdelning på sina chanser. Nu gäller det att fokusera på nästa match, när man på lördag möter BK Forward på bortaplan.


Lämna kommentarer

IK Brage-Carlstad United 1-2 (0-0)

Målen: 0-1 Claes Nyman (3), 0-2 Albin Lekiqi (28), 1-2 Anders Johansson (88).

Varningar: Brage: Carlos Garcia, Enis Ahmetovic, Alexander Zetterström, Emil Johansson. Carlstad: Marcelo Oyarzo Paine.

Domare: Fredrik Hansson.

Publik: 569 (Domnarvsvallen).
Brage (4-4-2): Peter Rosendal-Enis Ahmmetovic (Gustav Sundström 60),Alexander Zetterström,Carlos Garcia, Alexander Jallow-Modaser Zekira, Erik Nilsson, Stefan Lindmark, Oscar Karlsson (Anton lundin 71)-Anders Johansson, Emil Johansson
Ersättare: Ludvig Larsson, Oscar Andersson, Junior Kamana Wa Kamana, Memocan Elalmis.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.